Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μακαρονάδα σπεντζοφάι! Εύκολη μετατροπή αυτής της ωραίας συνταγής!

14 Ιανουαρίου 2018 20:14
Μακαρονάδα σπεντζοφάι! Εύκολη μετατροπή αυτής της ωραίας συνταγής!

Μετατρέπουμε το διάσημο σπεντζοφάι σε βάση για μία εύκολη και πεντανόστιμη μακαρονάδα, η οποία γίνεται ακόμη πιο γρήγορα χάρη στις επαγωγικές εστίες της Electrolux EHL6540FOK που εξασφαλίζουν οικονομία και ασφάλεια στο μαγείρεμα.

Υλικά
1 κιλό πιπεριές κέρατα
2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα τους ή 1 κοσνέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 λουκάνικα μοσχαρίσια σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο λινγκουίνι ή οποιαδήποτε άλλη pasta της επιλογής σας
φέτα για το σερβίρισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Δείτε για πρώτη φορά την κούκλα σύζυγο του Τζίμη Πανούση! Θα πάθετε πλάκα...

Διαδικασία
Βράζετε τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν μαζί με το λουκάνικο. Με το χέρι ψιλοκόβετε όσο γίνεται πιο ψιλή τη ντομάτα και τη ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και αλάτι.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι της.

Προσθέτετε στο τηγάνι τα μακαρόνια, τη φέτα σπασμένη, ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Παπαγιάννης - Παυλίδου: Η ανατριχιαστική περιγραφή του ξυλοδαρμού και ανάρτηση «φωτιά» της ηθοποιού στο Facebook! (Photo)

Tips
Τις πιπεριές τις βάζετε ολόκληρες με το κοτσανάκι τους. Αν σας ενοχλούν τα σπόρια, τα αφαιρείτε μαζί με το κοτσάνι προσεχτικά, χωρίς να χαλάσετε το σχήμα της πιπεριάς. Η καλύτερη πιπεριά γι'αυτό το φαγητό είναι η σκούρα μακρόστενη Κρήτης, που λέγεται και πάπρικα.


Νοστιμιά του δίνει και η μελιτζάνα σε ροδέλες που τηγανίζεται στην αρχή στο λάδι μαζί με τις πιπεριές.


Από τυράκι, αυτή η μακαρονάδα ζητάει μόνο σπασμένη φέτα που θα ρίξετε στο τέλος στο τηγάνι για να λιώσει.

Πηγή:olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share