Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μοσχαράκι με μανιτάρια και πουρέ γλυκοπατάτας!

28 Δεκεμβρίου 2017 20:33
Μοσχαράκι με μανιτάρια και πουρέ γλυκοπατάτας!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα μια ακόμα φανταστική συνταγή στο Πρω1νό που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της! Αναφερόμαστε στο Μοσχαράκι με μανιτάρια και πουρέ γλυκοπατάτας! Δείτε πως θα το φτιάξετε.

Υλικά:

Για την μαρινάδα:

6 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο με σύκο
2 κύβοι λαχανικών
1 ποτήρι κόκκινο κρασί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα: Η απόφαση της κυβέρνησης για τα τέλη κυκλοφορίας που θα αγανακτήσει όλους τους ιδιοκτήτες ΙΧ! Για πρώτη φορά στα χρονικά...

Για το κρέας:

1 κιλό ποντίκι μόσχου
2 κρεμμύδια
1 κιλό μανιτάρια
4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο με σύκο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Για τον πουρέ:

1 κιλό γλυκοπατάτες
1 φλ γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε το κρέας με το κρασί, την κρέμα μπαλσάμικο και 1 κρεμμύδι κομμένα στα 8, όλο το βράδυ.
Ροδίζουμε το μοσχαράκι αλατοπιπερωμένο, στο ελαιόλαδο για 7-8 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 5-6 λεπτά. Βάζουμε στο φαγητό 1 ποτήρι ζεστό νερό, τη μισή μαρινάδα και το αλατοπίπερο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στη μέση. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 30 λεπτά. Τελευταία στιγμή προσθέτουμε την κρέμα μπαλσάμικο και ανακινούμε την κατσαρόλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν δύο σταγόνες νερό: Δείτε για πρώτη φορά τον πατέρα του Γιώργου Μαυρίδη, με τον οποίο δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις!

Βράζουμε τις γλυκοπατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε και τις αλέθουμε με το ειδικό εργαλείο μέσα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε απαλά Σερβίρουμε το κρέας μαζί με τον πουρέ.

Πηγή: faysbook.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share