Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά με κοτόπουλο και λουκάνικο!

28 Δεκεμβρίου 2017 11:10
Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά με κοτόπουλο και λουκάνικο!

Αγαπημένος μεζές της παρέας, αυτή η τηγανιά γίνεται με κοτόπουλο, λουκάνικο, πιπεριές και τυριά και έχει υπέροχη πικάντικη γεύση, χάρη στην καυτερή πάπρικα. Συνοδεύεται εξαιρετικά με κρασί.

Υλικά

1 κιλό κοτόπουλου φιλέτο (στήθος ή μπούτι)
2 μικρά λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
διάφορες μικρές πιπεριές χρωματιστές ή 1-2 μεγάλες, σε κύβους
½ ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα 1 λεμονιού (προαιρετικά)
150γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κύβους
πάπρικα, κατά προτίμηση καυτερή
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λίγο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα: Η απόφαση της κυβέρνησης για τα τέλη κυκλοφορίας που θα αγανακτήσει όλους τους ιδιοκτήτες ΙΧ! Για πρώτη φορά στα χρονικά...

Διαδικασία

Κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους και τα λουκάνικα σε ροδέλες.

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το λουκάνικο, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε σε πιάτο και στο ίδιο λάδι ρίχνετε το κοτόπουλο. Περιμένετε 1-2 λεπτά και προσθέτετε τις πιπεριές. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλι, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με πάπρικα και αφήνετε το κοτόπουλο να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές.

Σβήνετε το φαγητό με το κρασί και το χυμό λεμονιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί, μέχρι να μείνει με το λάδι του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερωτηματικά για το ατύχημα του Κ. Αγγελίδη: Η κατάθεση του οδηγού λεωφορείου και η αμφιβολία της αστυνομίας! Τι υποψιάζονται;

Λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το λουκάνικο, το τυρί και το ξύσμα του λεμονιού αν βάλετε. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και επιπλέον πάπρικα ή πιπέρι αν θέλετε. Σερβίρετε την τηγανιά όσο είναι ακόμη ζεστή.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share