Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Φτιάξε με 4 υλικά σπιτική μαγιονέζα!

20 Δεκεμβρίου 2017 18:41
Φτιάξε με 4 υλικά σπιτική μαγιονέζα!

Σου αρέσει η μαγιονέζα αλλά σκέφτεσαι τις θερμίδες και τα συντηρητικά των έτοιμων προϊόντων ενώ oi light επιλογές σου φαίνονται άγευστες; Φτιάξε μόνο με 4 υλικά σπιτική μαγιονέζα και ξέχασε τις άνοστες light λύσεις που σου δίνουν οι μεγάλες εταιρίες ή τα συντηρητικά που επιβαρύνουν την υγεία σου.

Είτε προτιμάς να φτιάχνεις μεγάλες ποσότητες και να τις αποθηκεύεις στο ψυγείο σου ή να φτιάχνεις επιτόπου φρέσκια μαγιονέζα, με αυτή τη συνταγή είσαι καλυμμένη. Με μόνο 4 υλικά και 10′ εκτέλεση, η δημιουργία μιας σάλτσας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχιαστική λεπτομέρεια: Τι έκανε ο Αστυνομικός στο 4χρονο αγγελούδι του πριν το δολοφονήσει;

Δεν χρειάζεται να πας καν στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσεις. Η συνταγή που σου δίνω περιλαμβάνει όλα τα βασικά υλικά που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας!

Υλικά:

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 αυγά (ένα ολόκληρο και ένα κρόκο)
  • 2 κ. σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι

(1/2 κ. γλ. μουστάρδα Dijon προαιρετικά-όταν έχω βάζω)

Εκτέλεση:

  1. Βάλε στο μπλέντερ ή σε ένα μπολ αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις σύρμα για να ανακατέψεις τα υλικά, τα αυγά, το χυμό λεμόνι και το αλάτι. Το λεμόνι είναι ιδιαίτερο σημαντικό καθώς τα όξινα στοιχεία θα “δέσουν” τη σπιτική σας μαγιονέζα.
  2. Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά και στη συνέχεια πρόσθεσε το λάδι, ρίχνοντας το σιγά σιγά και ανακατεύοντας ταυτόχρονα, με τρόπο ώστε να σχηματίζει ένα “σχοινί” και να πέφτει συνεχόμενα αλλά λίγο λίγο στο μείγμα.
  3. Μόλις με 4 υλικά, η σπιτική μαγιονέζα σου είναι έτοιμη!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτογραφία "γροθιά" στο στομάχι: Στο ίδιο λευκό φέρετρο μάνα και κόρη στους Αγίους Αναργύρους!

Tip: Μπορείς να κλείσεις καλά σε ένα βαζάκι τη μαγιονέζα σου και να την διατηρήσεις στο ψυγείο για 3 με 4 μέρες ανέπαφη.

Αφού έχεις φτιάξει τη βασική συνταγή της μαγιονέζας οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις ανάλογα τη χρήση της είναι αναρίθμητοι. Συγκεκριμένα εγώ προτιμώ:

  • Να προσθέτω λιωμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο βασιλικό όταν πρόκειται να τη συνδυάσω με ψητό κοτόπουλο, ντομάτα και ρόκα σε σάντουιτς.
  • Να βάλω λιωμένο παντζάρι και σκόρδο για να το φάω με μοσχαρίσια μπριζόλα ή μπακαλιάρο τηγανητό.
  • Να προσθέσω μαύρο πιπέρι, πάπρικα και τσίλι για να την κάνω πιο πικάντικη.

Φάτε άφοβα παιδιά δεν παχαίνει, ομορφαίνει!

Πηγή: ediva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share