Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπέροχη συνταγή: Σουφλέ πατάτας με σπανάκι, φέτα και αρωματικά!

15 Δεκεμβρίου 2017 11:20
Υπέροχη συνταγή: Σουφλέ πατάτας με σπανάκι, φέτα και αρωματικά!

Εντυπωσιακή επιλογή, ιδανική για το κυριακάτικο brunch, αλλά ακόμα και αν δεν υιοθετείτε αυτή τη συνήθεια, ανοίγει τέλεια ένα επίσημο ή φιλικό γεύμα.

Υλικά

4 πατάτες μεγάλες
150γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο, ζεματισμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, μέτρια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
3 αβγά, χωρισμένους τους κρόκους από ασπράδια
120γρ. φέτα θρυμματισμένη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκότωσαν δύο ανθρώπους και πέταξαν τις σορούς σε χαράδρα: Εξελίξεις στην διπλή δολοφονία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο!

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι μέχρι να μαραθούν.

Στραγγίζετε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβετε, το προσθέτετε στα κρεμμυδάκια και το σοτάρετε λίγο σε δυνατή φωτιά για να απορροφηθούν τα υγρά.

Προσθέτετε το τυρί, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τους κρόκους αβγών και τους προσθέτετε στο μίγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαία και επικίνδυνη αλλαγή του καιρού: Ισχυρές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο!

Χτυπάτε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα και τα βάζετε στην άκρη.

Λιώνετε με πιρούνι σε μπολ τις πατάτες και φροντίζετε να μη γίνουν σαν πουρές, αλλά να σχηματιστούν με την πίεση του πιρουνιού μικρά κομματάκια πατάτας.

Προσθέτετε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύετε με ελαφρές κινήσεις για να μείνει το μίγμα αφράτο.

Στρώνετε ομοιόμορφα το μίγμα σε λαδωμένο βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή ειδικό σκεύος για σουφλέ. Ψήνετε το σουφλέ στο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Οι πρώτες δηλώσεις της Δήμητρας Φραντζή μετά την αποχώρησή της από το παιχνίδι! (Video)

Tips

Αντί για σπανάκι, μπορείτε να βάλετε σέσκουλα ή ακόμα χοντροτριμμένο και καλά στραγγισμένο κολοκύθι. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με άλλα τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share