Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι μελωμένα μέχρι μέσα σαν... ζαχαροπλαστείου!

2 Δεκεμβρίου 2017 15:14
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι μελωμένα μέχρι μέσα σαν... ζαχαροπλαστείου!

Θέλετε μελομακάρονα νηστίσιμα; Εδώ σας έχω μελομακάρονα με σιμιγδάλι, μελωμένα μέχρι μέσα σαν ζαχαροπλαστείου

Υλικά Συνταγής
200 γραμ. ζάχαρη άχνη
250 γραμ. νερό
250 γραμ. ελαιόλαδο απαλό
250 γραμ. σπορέλαιο
10 γραμ. αμμωνία
5 γραμ. μαγειρική σόδα
30 γραμ. κονιάκ
30 γραμ. μέλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/3 κ.γλ. γαρύφαλλο
2 κ.γλ. κανέλα
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
230 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φως στο Τούνελ: Νέα εξέλιξη στο θρίλερ του Γραικού – Τι λέει η σύζυγός του;

600 γραμ. νερό
600 γραμ. ζάχαρη
300 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
χυμό από μισό λεμόνι
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα λεμόνι
Για το σερβίρισμα

ψιλοκομμένο καρύδι
λίγο μέλι χλιαρό (αραιό)

Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Σε αυτή τη συνταγή σιροπιάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα με το κρύο σιρόπι.

Βράζουμε ζάχαρη με νερό χυμό φλούδα και κανέλα για 4-5′ .αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τα μελομακάρονα
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι εκτός. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη και αναμιχθούν καλά.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο αλεύρι και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.

Προσθέτουμε στα υγρά υλικά λίγο λίγο το αλεύρι-σιμιγδάλι ανακατεύοντας να σχηματιστεί ζύμη. Η υφή της ζύμης πρέπει να είναι απαλή, λαδερή και εύπλαστη.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης 35-40 γραμ και πλάθουμε μελομακάρονα. Ο πιο ωραίος τρόπος είναι να πάρετε σίτα και να ακουμπάτε επάνω τη ζύμη να κάνει σχέδιο. Με τα δάχτυλα τραβάμε τη ζύμη να ξεκολλήσει από τη σίτα σχηματίζοντας κενό από κάτω. Αυτό βοηθάει στο να σιροπιαστούν σωστά τα μελομακάρονα με σιμιγδάλι γιατί δημιουργείται κύλωμα από κάτω.

Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες αραιά μεταξύ τους, με την ένωση πάντα προς τα κάτω.

Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 30′ να ροδίσουν.

Είναι σωστό να τα πλάσετε και να φουρνίσετε ταυτόχρονα και τις 3 λαμαρίνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποχώρηση «βόμβα» από τον ΣΚΑΙ! Έφυγε «νύχτα» το πιο δυνατό χαρτί του σταθμού!

Αφού ψηθούν, τα μαζεύουμε όλα σε μια μεγάλη λαμαρίνα το ένα κοντά κοντά με το άλλο. Να μην υπάρχουν κενά ανάμεσά τους. Όπως είναι καυτά, τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να σταθούν 4-5′ να ποτίσουν και τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά, να ρουφήξουν κι από την άλλη πλευρά.

Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο καρύδι. Περιχύνουμε με λίγο μέλι στην πιατέλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share