Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ψητό ψαρονέφρι με μπέικον και σάλτσα μουστάρδας!

22 Νοεμβρίου 2017 18:22
Ψητό ψαρονέφρι με μπέικον και σάλτσα μουστάρδας!

Πληθωρικό πιάτο ιδανικό για τα κυριακάτικα ή γιορτινά τραπεζώματα.

Υλικά

2 ψαρονέφρια, 500γρ. περίπου το καθένα
12 φέτες μπέικον
2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας τριμμένο θυμάρι
1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Αυτή είναι η ημερομηνία της πρεμιέρας! Δεν φαντάζεστε πόσο σύντομα είναι!

Διαδικασία

Κόβετε τα ψαρονέφρια σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκ. Τα χτυπάτε ελαφρά να πλατύνουν και τυλίγετε το καθένα περιμετρικά με μία φέτα μπέικον την οποία στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις φέτες του ψαρονεφριού από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί.

Προσθέτετε τότε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια καλή βράση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολες ώρες για την Καίτη Φίνου! «Έφυγε από την ζωή ο μεγάλος μου έρωτας…»

Αφού αφαιρέσετε τις οδοντογλυφίδες, σερβίρετε το ψαρονέφρι στα πιάτα περιχύνοντάς το με τη σάλτσα μουστάρδας. Συνοδεύετε με πουρέ καρότου.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share