Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τάρτα με ανθότυρο και καραμελωμένα σταφύλια!

21 Νοεμβρίου 2017 22:27
Τάρτα με ανθότυρο και καραμελωμένα σταφύλια!

Το ανθότυρο είναι από τα τυριά που συχνά πυκνά το χρησιμοποιούμε και στα γλυκά μας. Εδώ κάνει ένα ωραίο πάντρεμα με καραμελωμένο σταφύλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκυος η Δήμητρα Ματσούκα; Οι αποκλειστικές φωτογραφίες με φουσκωμένη κοιλίτσα…

Υλικά

Για τη βάση

1 1/4 φλιτζάνι μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα τυριού

300γρ. ανθότυρο
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 καψουλάκι βανίλια


Για την επικάλυψη

2½ φλιτζάνια άσπρο και κόκκινο σταφύλι, τις ρόγες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
λεπτές λωρίδες από φλούδα λεμονιού

Διαδικασία

Ετοιμάζετε την επικάλυψη. Ανακατεύετε τα σταφύλια με τη ζάχαρη. Τα αφήνετε για 1 ώρα, μέχρι να λιώσει ή ζάχαρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Πέθανε ξαφνικά 32χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής! (photo)

Αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνετε στον πάτο και στις άκρες μιας ταρτιέρας (διαμέτρου περίπου 20 εκ.). Βάζετε την ταρτιέρα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση.

Χτυπάτε όλα τα υλικά της κρέμας στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Το στρώνετε ομοιόμορφα στην ταρτιέρα. Βάζετε πάλι την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250°C. Στρώνετε τα σταφύλια με τη ζάχαρη σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε μέχρι να καραμελώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα απλώνετε πάνω στην κρέμα της τάρτας. Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο. Τη διακοσμείτε με λωρίδες λεμονιού και τη σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share