Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μακαρόνια γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί

19 Νοεμβρίου 2017 12:50
Μακαρόνια γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί

Μία πεντανόστιμη συνταγή για ζυμαρικά κοχύλια με γέμιση από τυρί και κοτόπουλο που κλέβει την παράσταση.

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 6

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τατιάνα Στεφανίδου: Η μαύρη ολόσωμη φόρμα που την έκανε να φαίνεται ακόμα πιο ψηλή! Που θα την βρεις;

Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. ντομάτα κονσέρβα
500 γρ. κοχύλια
300 γρ. ανθότυρο σε θερμοκρασία δωματίου, λιωμένο με πιρούνι
100 γρ. χαλούμι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το θυμάρι και την ντομάτα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15-20.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γάμος Οικονομάκου – Μιχόπουλος: Η κουμπάρα του ζευγαριού είναι πασίγνωστη ηθοποιός! Δεν φαντάζεστε ποια…

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το ανθότυρο, το χαλούμι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε ένα ένα τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριού. Απλώνουμε σε ταψί 1 κ.σ. από τη σάλτσα κοτόπουλου. Τοποθετούμε τα γεμιστά κοχύλια το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share