Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά, χωρίς αλεύρι!

1 Νοεμβρίου 2017 18:55
Εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά, χωρίς αλεύρι!

Υλικά Συνταγής

1 φλ. ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο ανάμεικτα
1/2 φλ. λιναρόσπορο και σπόρους chia ανάμεικτα
1 φλ. ψιλοκομμένο καρύδι
1 ½ φ.λ νιφάδες βρώμης ολόκληρες χωρίς γλουτένη
1 κ.γλ. αλάτι (ανθός)
1 κ.σ. μέλι η πετιμέζι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ φλ. νερό περίπου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με ταξί στο Εφετείο η Βίκυ Σταμάτη: Το "κ@λ@δάχτυλο στους δημοσιογράφους που προκάλεσε οργή! (photos+video)

Εκτέλεση

Για το εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά και χωρίς ζύμωμα, βάζουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με κουτάλι.

Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε μια κανάτα.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε με κουτάλι. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, ρίξτε λίγο νερό ακόμα ώστε να μπορείτε να ανακατέψετε καλά τα υλικά.


Λαδώνουμε μακρόστενη φόρμα του κέικ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μίγμα. Ισιώσουμε με κουτάλι την επιφάνεια του. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στον πάγκο να βραχούν τα υλικά καλά, να μουλιάσουν το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι και μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε το ψωμί για περίπου 20 να σταθεροποιηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Η συγκλονιστική μάχη των αρχηγών του σημερινού επεισοδίου! Διέρρευσαν φωτογραφίες

Το βγάζουμε από τη φόρμα με προσοχή να μην διαλυθεί και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά για περίπου 30′.

Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως όπως όλα τα ψωμιά.

Extra tip

Αν η φόρμα με το ψωμί έμεινε όλη νύχτα στο ψυγείο, πρέπει να την αφήσετε στον πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε.

Πηγή: Argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share