Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φτιάξτε μια υπέροχη και εύκολη μακαρονάδα πέστο με μόλις 5 υλικά!

1 Νοεμβρίου 2017 13:14
Φτιάξτε μια υπέροχη και εύκολη μακαρονάδα πέστο με μόλις 5 υλικά!

Μια πραγματικά υπέροχη και γευστική μακαρονάδα πέστο με 5 μόνο υλικά που θα μαγειρέψετε ξανά και ξανά. Ειδικά οι λάτρεις των ζυμαρικών θα την… αγαπήσουν!

Για την μακαρονάδα με πέστο θα χρειαστείτε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραματικές ώρες για την Βίκυ Καγιά στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της! Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο σύζυγός της!

1 ‏μπρόκολο ολόκληρο
350 γρ. ‏ριγκατόνι (ή όποιο ζυμαρικό προτιμάτε)
100 γρ. ‏λιαστή τομάτα
150 γρ. ‏σάλτσα πέστο
50 γρ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
‏αλάτι και πιπέρι ανάλογα τις προτιμήσεις σας

Εκτέλεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Το βράδυ που έγινε το τροχαίο…» - Η ανατριχιαστική αποκάλυψη του Κωνσταντίνου Αργυρού για τον Παντελή Παντελίδη! (video)

Διαχωρίστε το μπρόκολο σε μικρότερα επιμέρους »μπουκετάκια», ραντίστε τα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε τα για 20 λεπτά στο φούρνο στους 180°C.

Μαγειρεύετε τα ριγκατόνι (αυτά προτείνουμε εμείς εσείς μπορείτε να επιλέξετε και άλλα ζυμαρικά) για 8-10 λεπτά (ή όσο προτείνει η συσκευασία) ώστε να βγούν al dente. Τα στραγγίζετε και φυλάτε λίγο από το νερό των ζυμαρικών στην άκρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναλυτικές προβλέψεις Νοεμβρίου από την Λίτσα Πατέρα! Φουρτούνες γι' αυτά τα 4 ζώδια (video)

Τοποθετήστε τα μακαρόνια πίσω στην κατσαρόλα και ρίξτε 50ml από το νερό των ζυμαρικών που φυλάξατε. Με το μάτι σε χαμηλή φωτιά προσθέστε το μπρόκολο , την τομάτα, την πέστο και την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά μέχρι το τυρί να λιώσει και όλα τα υλικά να έχουν ομογενοποιηθεί!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share