Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια τριπλά!

31 Οκτωβρίου 2017 13:59
Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια τριπλά!

Υλικά Συνταγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To... ξεφτίλισε: Δεν φαντάζεστε ποιο πρόγραμμα έκανε μονοψήφια νούμερα απέναντι στο Nomads!

500 γρ. μοσχάρι για κιμά
250 γρ. χοιρινό για κιμά
250 γρ. αρνί για κιμά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κ.σ. σουμάκ (θα το βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών)
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. γιαούρτι
1 φλιτζ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια σχάρας, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε για 8-10λεπτά, να γίνει διάφανο και να μαλακώσει καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί: Αυτά τα ζώδια πρέπει να προσέξουν σήμερα! (video)


Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βάζουμε σε μπολ τους κιμάδες, το σκόρδο, το σουμάκ, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος το μείγμα κρεμμύδι – ντομάτα. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά προσθέτοντας τη φρυγανιά λίγη λίγη, όχι όλη με τη μία.

Αφού ζυμώσουμε καλά τον κιμά για τα μπιφτέκια, τον αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25-30 λεπτά. Καλό θα είναι να τα βάλουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι για να ξεροψηθούν σαν μπιφτέκια σχάρας.

Πηγή: Argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share