Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μια συνταγή που θα σας... χορτάσει: Κανελόνια με κιμά, μελιτζάνες και ψητές πιπεριές!

24 Οκτωβρίου 2017 19:15
Μια συνταγή που θα σας... χορτάσει: Κανελόνια με κιμά, μελιτζάνες και ψητές πιπεριές!

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το αυριανό σας μεσημεριανό μιας που συνδυάζει λαχανικά με τον μοσχαρίσιο κιμά κι όλα αυτά τυλιγμένα σε λαχταριστά κανελόνια!

Για τα κανελόνια με μοσχαρίσιο κιμά, μελιτζάνες, κολοκύθια και ψητές πιπεριές Φλωρίνης θα χρειαστείτε:

16 ‏λαζάνια
200 γρ. ‏ελαιόλαδο
600 γρ. ‏σάλτσα με μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. ‏μελιτζάνες, κομμένες σε μεσαία καρέ
150 γρ. ‏κολοκύθι, κομμένο σε μεσαία καρέ
100 γρ. ‏ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
120 γρ. ‏ντομάτα κονκασέ
12 γρ. ‏θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
12 γρ. ‏μαϊντανό, ψιλοκομμένο
850 γρ. ‏σάλτσα μπεσαμέλ
700 γρ. ‏σάλτσα ντομάτα
100 γρ. ‏παρμεζάνα τριμμένη
‏αλάτι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Απίστευτο κράξιμο του Παναγιώτη Βασιλάκου στον Κωνσταντίνο Οροκλό: "Δεν τιμάς τα παντελόνια που φοράς"...

Εκτέλεση

Βράζετε τα λαζάνια για 5-6 λεπτά.
Τα κρυώνετε σε τρεχούμενο νερό, τα στραγγίζετε, τα στεγνώνετε και τα λαδώνετε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε 150 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα.

Τις αλατίζετε, τις σουρώνετε και τις βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κολοκύθια.

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη σάλτσα κιμά, τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, τα βότανα και την ντομάτα κονκασέ. Αλατίζετε και δοκιμάζετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγελία-σοκ για διαταραγμένο γιο επωνύμου που τον φυγάδευσαν μετά τον φόνο του ταξιτζή στην Κηφισιά!

Παίρνετε ένα φύλλο λαζάνι, βάζετε επάνω του λίγη από τη γέμιση (70 γρ. περίπου) και πιάνοντας την κάτω πλευρά του ζυμαρικού το τυλίγετε σε ρολό, το κάνετε κανελόνι.

Το αφήνετε στην άκρη σκεπασμένο με μια νωπή πετσέτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη αποκάλυψη: Τι έκανε η 32χρονη Δώρα πριν δολοφονηθεί και εξόργισε τον δράστη;

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαζάνια.Σε ένα ταψί διαστάσεων 24×30 εκ. αδειάζετε τη σάλτσα ντομάτα και πάνω της τοποθετείτε τα κανελόνια, το ένα δίπλα στο άλλο.

Περιχύνετε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ, για 15 λεπτά περίπου.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share