Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εσύ ξέρεις ποιες σος και σάλτσες φυλάσσονται στο ψυγείο;

23 Οκτωβρίου 2017 17:09
Εσύ ξέρεις ποιες σος και σάλτσες φυλάσσονται στο ψυγείο;

Κι όμως, δεν ανήκουν όλα τα καρυκεύματα και οι σάλτσες στο ψυγείο. Το ήξερες; Ε τώρα το έμαθες! Και επειδή βάζουμε στοίχημα ότι η πόρτα του ψυγείου σου είναι ήδη αρκετά “βαριά” με μπουκάλια νερού και χυμούς, είναι ώρα να συμβουλευτείς την παρακάτω λίστα και να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα για να μην την επιβαρύνεις επιπλέον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα: Η ανάρτηση της 32χρονης Δώρας πριν 1,5 μήνα στο facebook που δείχνει τον δολοφόνο της!

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Φυλάσσονται στο ψυγείο:

Σιρόπι σφενδάμου: Η γλυκιά αυτή λιχουδιά ανήκει στο ψυγείο γιατί μετά το άνοιγμα εάν αποθηκευτεί σε κάποιο ντουλάπι, είναι πολύ πιθανό να γεμίσει μούχλα.

Μαγιονέζα: Όπως είναι φυσικό, με βασικό συστατικό τα αβγά είναι δύσκολο να διατηρηθεί σε άλλο σημείο της κουζίνας φρέσκια.

Έλαια ξηρών καρπών: Το σουσαμέλαιο και το φυστικέλαιο που δεν έχουν εξευγενιστεί θα πρέπει να ψύχονται για να μη χαλάνε.
Pro tip: Οι ξηροί καρποί θα πρέπει επίσης να μπαίνουν στο ψυγείο για να διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση και την τραγανότητά τους.

Κέτσαπ: Η ανοικτή συσκευασία μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου για μέχρι και ένα μήνα. Εάν όμως δεν σκοπεύεις να την καταναλώσεις τόσο γρήγορα, καλό είναι να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο.

Μουστάρδα: Η ντιζόν καλό είναι να ψύχεται. Όσο για τις υπόλοιπες, μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου, καθώς δεν περιέχουν συστατικά που κινδυνεύουν να χαλάσουν, αν και εντός αυτού διατηρούν πιο έντονη γεύση.

Φυλάσσονται εκτός ψυγείου:

Σάλτσα σόγιας: Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι στα κινέζικα και ιαπωνικά εστιατόρια βρίσκεται πάντα τοποθετημένη στα τραπέζια; Αυτό συμβαίνει επειδή έχει υποστεί ζύμωση και δεν χρειάζεται να ψύχεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Διέρρευσαν φωτογραφίες από το σημερινό αγώνισμα Επικράτειας! Πρόκειται για μια πραγματική σκυταλοδρομία!

Καυτερή σάλτσα: Όσες έχουν βάση το ξίδι έχουν διάρκεια ζωής περίπου τριών ετών και δεν χρειάζεται να ψύχονται για να παραμείνουν φρέσκες.

Μέλι: Το μέλι θα κρυσταλλωθεί και θα γίνει αδύνατο να το χρησιμοποιήσει κανείς αν μπει στο ψυγείο. Αντίθετα, σου προτείνουμε να το αποθηκεύσεις σε ένα σκοτεινό μέρος της κουζίνας.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share