Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύκολη συνταγή για φλογέρες με μπανάνα και σοκολάτα!

23 Οκτωβρίου 2017 16:15
Εύκολη συνταγή για φλογέρες με μπανάνα και σοκολάτα!

Η μπανάνα είναι ίσως το πιο γευστικό φρούτο με το οποίο μπορείς να φτιάξεις διάφορα γλυκά. Μπορείς είτε να φτιάξεις ένα κρύο κέικ μπανάνας με κρέμα τυριού, είτε ένα εναλλακτικό cheesecake μπανάνα, αλλά η πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να κάνεις ώστε να απολαύσει όλη η οικογένεια σου ένα τέλειο επιδόρπιο είναι σίγουρα οι φλογέρες με μπανάνα και σοκολάτα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είχε κάνει ασφάλεια ζωής η 32χρονη και την αποζημίωση παίρνει..." - Η μεγάλη αποκάλυψη για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη!

Όλες μας γνωρίζουμε ότι αυτό το φρούτο σε συνδυασμό με την σοκολάτα δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Πως μπορείς όμως να ετοιμάσεις αυτό το μοναδικό γλυκό μέσα σε μόλις 30 λεπτά;

Τι υλικά θα χρειαστείς για τις φλογέρες:

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 4 μπανάνες
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή μαύρο ρούμι
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα λιωμένη
  • φιστίκια τριμμένα

Και ξεκινάει η διαδικασία! Άπλωσε μία πετσέτα στον πάγκο και ξεφλούδισε τα μήλα για να τα περάσεις από τον χοντρό τρίφτη. Στην συνέχεια, τύλιξε τα στην πετσέτα και στίψτα όσο πιο καλά μπορείς για να φύγει όλη η υγρασία. Μόλις τελειώσεις βάλτα σε ένα μπολ και πρόσθεσε ζάχαρη, κανέλα και κονιάκ.

Έπειτα, κόψε τις μπανάνες και την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και βάλτα όλα μαζί μέσα σε ένα μπολ και για να τα ανακατέψεις με ένα κουτάλι.

Σειρά έχουν τα φύλλα. Άπλωσε τα στον πάγκο σου και κατά μήκος της μικρής πλευράς του φύλλου βάλε 3 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση αφήνοντας 2 εκ. κενό από την άκρη του φύλλου. Τύλιξε τα ρολάκια σου ώστε να καλυφθεί η γέμιση που έβαλες, διπλώνοντας τις άκρες προς το κέντρο.

Μην ξεχάσεις να βάλεις και λίγο νερό στην άκρη του φύλλου για να μπορέσει να κλείσει η φλογέρα χωρίς να σου ανοίξει στο τηγάνισμα. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει για όλα τα φύλλα που έχεις, ενώ στην πορεία θα πρέπει να βάλεις στο τηγάνι σπορέλαιο ώστε να καλύψει περίπου τα 2 εκ. του βάθους του τηγανιού, σε μέτρια φωτιά και να περιμένεις να κάψει καλά το λάδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρισευτυχισμένοι: Αγαπημένο ζευγάρι της showbiz απέκτησε το πρώτο τους παιδί!

Το ιδανικό είναι να φτάσει τους 160 βαθμούς η θερμοκρασία του σπορέλαιου και έπειτα να βάλεις τις φλογέρες στο τηγάνι για 2-3 λεπτά γυρίζοντας τες από την κάθε πλευρά για να να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

Τέλος, αφού βάλεις τις φλογέρες σου σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι, μπορείς να τις σερβίρεις με λιωμένη κουβερτούρα και τριμμένα φιστίκια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share