Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πώς θα φτιάξεις σε μία μέρα τα γεύματα της εβδομάδας; Και όμως μπορείς!

22 Σεπτεμβρίου 2017 15:29
Πώς θα φτιάξεις σε μία μέρα τα γεύματα της εβδομάδας; Και όμως μπορείς!

Η ιδέα του να ετοιμάσεις τα γεύματα της επόμενης ημέρας ή και εβδομάδας, μπορεί να γίνει πραγματικός άθλος. Ιδού τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις, όπως τα εξηγεί η Alyssa Gagarin, δημιουργός του "30-Day Meal-Prep Challenge".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρτυρία - σοκ για την γυναίκα που κολύμπησε στο... πετρέλαιο του Σαρωνικού! "Τριβόταν με την πετσέτα και..."! (video)

Λάθος 1: Επιλέγεις συνταγές που γίνονται στο ίδιο σκεύος

Και μπορεί να πιστεύεις πως το να χρησιμοποιείς μόνο μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, θα σου γλιτώσει χρόνο αλλά τελικά καταλήγεις με ένα γεύμα που πολλές φορές δεν τρώγεται. Αντίθετα, μπορείς να ψήσεις ψάρι στο φούρνο και να βράσεις πατάτες στην κατσαρόλα και να έχεις υπέροχο γεύμα με πουρέ έτοιμο σε λιγότερη ώρα ή να αποφύγεις να ψήσεις τροφές που απαιτούν διαφορετικό χρόνο μαγειρέματος στο ίδιο σκεύος.

Λάθος 2: Βάζεις από την αρχή dressing στις σαλάτες

Δεν υπάρχει λόγος να καταναλώσεις μια νερουλή σαλάτα που δεν τρώγεται. Αποθήκευσε μόνο τα ξηρά αντικείμενα μαζί και έχει dressing σε ξεχωριστή συσκευασία. Αν πρέπει να έχεις μόνο ένα βάζο για παράδειγμα, ρίχνεις το ντρέσινγκ στο κάτω μέρος, αποθηκεύεις έπειτα τα υπόλοιπα υλικά, καρπούς, φρούτα και μετά τη σαλάτα ή το μπρόκολο. Ανακινείς μόνο όταν πρέπει να φας.

Λάθος 3: Δεν κρατάς χρόνους:

Όσο σπουδαίο μυαλό κι αν είσαι, όταν ετοιμάζεις 2 και 3 πιάτα μαζί, σε διαφορετικά σκεύη, κινδυνεύεις να κάψεις κάτι. Κατέβασε μια εφαρμογή που θα βάζεις χρονόμετρο σε διαφορετικές ώρες και δεν θα χαλάσεις κανένα άλλο γεύμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος στην αγορά: Πέθανε το "αφεντικό" τεράστιας εταιρείας!

Λάθος 4: Αφήνεις τελευταία, τη συνταγή με τη μεγαλύτερη διάρκεια

Το να ξεκινήσεις να ετοιμάζεις την πιο χρονοβόρα συνταγή τελευταία, θα διπλασιάσει το χρόνο που θα ξοδέψεις στην κουζίνα. Ξεκίνα από τις χρονοβόρες και μπελαλίδικες συνταγές, όπως το να ψήσεις ένα ολόκληρο κοτόπουλο ή να φτιάξεις τσίλι και προχώρα στα πιο εύκολα, ένα πουρέ μια σος.

Λάθος 5: Δεν ξεκαθαρίζεις με ποια σειρά θα καταναλωθούν τα γεύματα

Κάποια φαγητά είναι πιο εύγεστα όταν καταναλωθούν μετά από κάποιες ημέρες ενώ άλλα ντελικάτα ή ευπαθή, πρέπει να καταναλώνονται άμεσα. Τα θαλασσινά πρέπει να καταναλώνοντσι πρώτα αλλά και οι σαλάτες. Τροφές όπως οι πατάτες ή η βρώμη, μπορούν να καταναλωθούν κι αργότερα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share