Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φτιάξτε την πιο νόστιμη και εύκολη μαρμελάδα αχλάδι: Προσθέστε λίγο τζίντερ για ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση!

28 Αυγούστου 2017 17:45
Φτιάξτε την πιο νόστιμη και εύκολη μαρμελάδα αχλάδι: Προσθέστε λίγο τζίντερ για ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση!

Κάτι ανάμεσα σε γλυκό κουταλιού και μαρμελάδα. Υπέροχη γεύση, συνοδεύει τέλεια το γιαούρτι σας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο εδώ: Τα πρώτα πρόσωπα που «κλείδωσαν» στην ανανεωμένη «Ελένη»! - Δείτε όλο το παρασκήνιο!

Υλικά:
1 κιλό αχλάδια
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 ρίζα τζίντζερ (4 εκ.)
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και κρατάμε στο πλάι τα φλούδια και τα σπόρια.
Κόβουμε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες με τη βοήθεια του μαντολίνου ή ενός κοφτερού μαχαιριού.
Τρίβουμε το φρέσκο τζίντζερ στον ψιλό τρίφτη μέσα σε ένα μπολ. Δεν πετάμε τον χυμό.
Ανακατεύουμε το αχλάδι με το τζίντζερ, τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 12 ώρες σε ένα πλαστικό μπολ μέσα στο ψυγείο για να βγάλουν τα φρούτα τα υγρά τους και να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Τα φλούδια και τα σπόρια που κρατήσαμε τα βάζουμε σε τουλπάνι ή τούλι, τα δένουμε και τα βάζουμε σε μΊα μέτρια κατσαρόλα.
Μετά απο 12 ώρες στο ψυγείο αδειάζουμε τα περιεχόμενα του μπολ στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά αφαιρώντας τον αφρό που μπορεί να σχηματιστεί στην αρχή.
Θα χρειαστούν περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπάρχουν 14 λόγοι που κάνουν το φινλανδικό σύστημα παιδείας τόσο ξεχωριστό: Σίγουρα θα θέλετε τα παιδιά σας να φοιτούν σε ένα τέτοιο σχολείο!

Στο τέλος ελέγχουμε αν έχει πήξει η μαρμελάδα μας, αφαιρούμε το τουλπάνι με τα σπόρια και τα φλούδια και μοιράζουμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Πηγή: akispetretzikis.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share