Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα 3 καλοκαιρινά κοκτέιλ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στη βραδινή σου έξοδο!

9 Ιουλίου 2017 16:14
Τα 3 καλοκαιρινά κοκτέιλ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στη βραδινή σου έξοδο!

Τι καλύτερο από ένα δροσιστικό και απολαυστικό Cocktail με άρωμα καλοκαιριού.

Πόσο μάλλον όταν ξέρεις ότι μπορείς να το φτιάξεις σπίτι σου και να ευχαριστήσεις τον καλό σου ή τις φίλες σου. Διαβάστε παρακάτω:

Αυτά είναι τα 3 απολαυστικά Cocktail που αν τα φτιάξεις θα εντυπωσιάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστικές αποκαλύψεις από την τραγωδία στα Χανιά: Φώναξε "δεν βλέπω τον πατέρα μου" και δέχτηκε τον πυροβολισμό!

Ginger Margarita

Υλικά (για 1 ποτήρι)
30ml τεκίλα Reposado (με ανοιχτό χρυσό τόνο, ωριμασμένη από 2-12 μήνες)
50ml σιρόπι τζίντζερ*
12½ml λικέρ Cointreau
αλάτι τζίντζερ (1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ + 3 κουτ. σούπας αλάτι)
1 φετούλα λάιμ για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι τζίντζερ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μέλι
5 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο (ή παραπάνω αν το θέλετε πιο δυνατό)

Διαδικασία
Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι τζίντζερ: Βράζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό, το μέλι και το τριμμένο τζίντζερ για 20-30 λεπτά. Σουρώνετε το σιρόπι τζίντζερ και μόλις κρυώσει το μεταφέρετε σε γυάλινο μπουκάλι και το αποθηκεύετε στο ψυγείο.

Για το κοκτέιλ: Βρέχετε το στόμιο ενός χαμηλού ποτηριού με λίγο νερό και το περνάτε με το αλάτι τζίντζερ να κολλήσει.

Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, προσθέτετε πάγο και χτυπάτε δυνατά. Στραγγίζετε το κοκτέιλ στο ποτήρι που έχετε ετοιμάσει και γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εσπευσμένα στην Αθήνα η Ελένη Μενεγάκη: Γιατί διέκοψε τις διακοπές της η παρουσιάστρια; (video)

Bloody Margarita

Υλικά

50ml τεκίλα
15ml Grand Marnier
20ml χυμό από σαγκουίνι
10ml χυμό λάιμ
μια χούφτα θρυμματισμένο πάγο
λίγο άνηθο για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Χτυπήστε στο σέικερ το θρυμματισμένο πάγο με την τεκίλα, το Grand Marnier, το χυμό από σαγκουίνι και το χυμό λάιμ.

Στραγγίξτε το κοκτέιλ σε ένα ποτήρι με παγάκια και γαρνίρετε με λίγο άνηθο.

Cocktail ανανά

Υλικά
2-3 ροδέλες ανανά από κονσέρβα
50ml Bacardi
20ml schnapps ροδάκινο
1 χούφτα τριμμένο πάγο
Για το σιρόπι μέντας
200ml νερό
μερικά κλαράκια φρέσκιας μέντας
200γρ. ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
φυλλαράκια μέντας
1 φέτα ανανά.

Διαδικασία
Ετοιμάζετε το σιρόπι μέντας: Βράζετε τα κλαράκια της φρέσκιας μέντας στο νερό, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε στο μπλέντερ τον ανανά και στη συνέχεια προσθέτετε το Bacardi, το schnapps ροδάκινο, 15ml από το σιρόπι μέντας και τον τριμμένο πάγο και ξαναχτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρετε γαρνίροντας με τα φυλλαράκια μέντας και τη φέτα ανανά.

Πηγή: youweekly.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share