Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δροσιστικό μπανόφι με καραμέλα

13 Ιουνίου 2017 12:43
Δροσιστικό μπανόφι με καραμέλα

Το μπανόφι είναι ένα από τα πιο νόστιμα αλλά και τα πιο εύκολα γλυκά, αν γνωρίζεις πως να το φτιάξεις. Αν δεν ξέρεις πως να φτιάξεις αυτό το υπέροχο γλυκό, ετοιμάσου να εντυπωσιαστείς από αυτή τη συνταγή που προέρχεται από μία αγαπημένη φίλη. Το συγκεκριμένο μπανόφι, έχει την αυθεντική του καραμέλα που θέλει υπομονή και μεράκι για να τη φτιάξεις. Ωστόσο, το γλυκό θα απογειωθεί με τη συγκεκριμένη καραμέλα και δεν θα σταματάς να τη φτιάχνεις σε όλες τις γιορτές και τα γενέθλια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έπαθε πλάκα η Αννίτα: Η προκλητική εμφάνιση καλεσμένης με το μπούστο έξω και η έκκληση να φορέσει μπλούζα! (video)

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να το φτιάξεις και εσύ.

Τι θα χρειαστείς για το μπανόφι: (για 1 κανονικό ταψί)

  • 2 πακέτα μπισκότα digestive
  • 1 πακέτο βούτυρο μαλακό
  • 3 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 2 πακέτα άνθος αραβοσίτου βανίλια ή 1 κουτί έτοιμη σαντιγί ή χτυπημένη στο χέρι
  • 2 μπανάνες

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκλειστικό: Αποχώρησε κι άλλος παίκτης από το παιχνίδι και είναι ήδη στο ξενοδοχείο! Πρόκειται για...

Η διαδικασία του συγκεκριμένου γλυκού, μπορεί να θέλει λίγη περισσότερη ώρα, αλλά το αποτέλεσμα θα αξίζει. Η καραμέλα που θα κοσμεί το γλυκό θα γίνει η αγαπημένη σας και δεν θα τη χορτάινετε.

Για αρχή πάρε τα ζαχαρούχα γάλατα και βάλε τα μέσα σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και άφησε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά (150 βαθμούς) για 5-6 ώρες. Ναι καλά διάβασες, με αυτή τη διαδικασία τα γάλατα θα γίνουν μία μοναδική καραμέλα.

Στη συνέχεια σπάσε σε τρίμματα τα μπισκότα και βάλε τα σε ένα ταψί. Λιώσε το βούτυρο και ανακάτεψε το με τα μπισκότα στο ίδιο ταψί. Φτιάξε μία βάση και βάλε το στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.

Έπειτα, βγάλε τα γάλατα που έχουν γίνει καραμέλα από το νερό και άνοιξε τα προσεκτικά. Έτσι, όπως είναι χλιαρά, ρίξε τα πάνω από τη βάση των μπισκότων, αφού τη βγάλεις από το ψυγείο, και βάλε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.

Τέλος, φτιάξε το άνθος αραβοσίτου ή τη σαντιγί και άπλωσε το πάνω από το γλυκό μας. Διακόσμησε με μπανάνες και άσε το μπανόφι στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Αν θέλεις μπορείς να τρίψεις από πάνω σοκολάτα, κακάο ή καρύδι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share