Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φτιάξτε την πιο λαχταριστή τούρτα σοκολάτας με ινδοκάρυδο που έχετε δοκιμάσει!

6 Ιουνίου 2017 18:19
Φτιάξτε την πιο λαχταριστή τούρτα σοκολάτας με ινδοκάρυδο που έχετε δοκιμάσει!

Υπέροχη σοκολατένια τούρτα με πλούσια γεύση του αφράτου σοκολατένιου κέικ, της στρώσης ινδοκάρυδου και του γλάσου σοκολάτας.

Μια συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε μια εξαιρετική τούρτα σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

Για το κέικ βάσης:
50 γρ. κακάο σκόνη κοσκινισμένο
1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό
1 φλ. τσαγιού ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο ή μισό ελαιόλαδο μισό σπορέλαιο
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. θρυμματισμένα σε σκόνη μακαντέμια νατς ή φουντούκια
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
Για τη στρώση ινδοκάρυδου:
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 1/3 φλ. τσσαγιού ινδοκάρυδο
2 ασπράδια αυγού ελαφρώς χτυπημένα
Για το σοκολατένιο γλάσο:
150 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
30 γρ. λάδι καρύδας ή σπορέλαιο
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνετε λαδόκολλα στη βάση και τα τοιχώματα μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση 22 εκ. Ρίχνετε το κακάο στο βραστό νερό το ανακατεύετε καλά να διαλυθεί και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγνώριστος: Δεν φαντάζεστε ποιος παίκτης του Survivor είναι το παιδάκι της φωτογραφίας! (photo)

Για το κέικ βάσης: Εν τω μεταξύ, ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά και τα χτυπάτε για 3 λ ή μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και πήξει το μείγμα.

Θρυμματίζετε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς σε σκόνη τα μεταφέρετε σε μπολάκι και τα αναμιγνύετε με τη σόδα και το αλάτι.

Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό, ρίχνετε στο κάδο το νερό με το κακάο και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Προσθέτετε το μείγμα θρυμματισμένων ξηρών καρπών και τα χτυπάτε για λίγο στη μικρότερη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν και ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνετε ισομερώς και το ψήνετε για 40 λ ή μέχρι να σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνεια. Εσωτερικά θα είναι ελαφρώς “ασταθές”.

Για τη στρώση ινδοκάρυδου: Βάζετε σε μπολ τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και τα ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα, τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και μετά στρώνετε το μείγμα πάνω από βάση κέικ. Το ψήνετε για 5-6 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί για 10 λ να σταθεί και μετά αφαιρείτε τις πλευρές της φόρμα και το αφήνετε σε σχάρα πάνω σε λαδόκολλα να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο: Λιώνετε τη σοκολάτα με το λάδι σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να χλιαρίνει.

Στη συνέχεια το ρίχνετε πάνω από το κρύο κέικ και με μια σπάτουλα το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του κέικ και στις πλευρές του, αφήνοντας το περίσσιο γλάσο να “τρέξει” πάνω στη λαδόκολλα.

Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο μεταφέρετε τη τούρτα σας σε πιατέλα σερβιρίσματος, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share