Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Απίστευτα brownies σοκολάτα με φιστίκια Αιγίνης!

25 Μαΐου 2017 12:14
Απίστευτα brownies σοκολάτα με φιστίκια Αιγίνης!

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτογραφία- σοκ: Έτσι έφτασε στο νοσοκομείο η Φαίη από τα χέρια του Στεφανάκη! (Photos & Video)

Υλικά

  • 225γρ. βούτυρο
  • 125γρ. κουβερτούρα
  • 225γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 15γρ. κακάο
  • 145γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
  • 250 γρ. λιωμένη σοκολάτα γάλακτος
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βάζετε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει χωρίς να το ακουμπάει (μπεν μαρί) μέχρι να λιώσουν. Ενδιάμεσα ανακατεύετε με σπάτουλα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ντύνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 28x21εκ.

Βάζετε στο μίξερ το σύρμα και χτυπάτε τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Στο μεταξύ ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με το σύρμα το αλεύρι με το κακάο και τα φιστίκια Αιγίνης.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε το μίγμα με το βούτυρο και την κουβερτούρα που έχετε λιώσει. Έπειτα ρίχνετε το μίγμα με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αδειάζετε το μίγμα στο ταψί με το αντικολλητικό. Το αφήνετε για 15 λεπτά περίπου στο ταψί ώσπου να πιάσει μια κρούστα, και ύστερα το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση η κρέμα γάλακτος την τραβάτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε σιγά σιγά στη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφού κρυώσει το γλυκό το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε με τη σάλτσα σοκολάτας, συνοδεύοντας εάν το επιθυμείτε με κάποιο παγωτό της επιλογής σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Οι 15 Έλληνες και ξένοι διάσημοι που άλλαξαν όνομα για να κάνουν λαμπρή καριέρα! (photos)

Tips

Μπορείτε να διατηρήσετε το brownies στο ψυγείο, σε περίπτωση που δεν καταναλωθεί την ίδια ημέρα. Την επόμενη θα το σερβίρετε αφού το ζεστάνετε λίγο στα μικροκύματα. Μπορείτε ακόμη να αντικαταστήσετε τα φιστίκια με άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share