Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα 10 καλύτερα street food της Αθήνας!

Το Athensmagazine.gr σας πάει στα καλύτερα...

1 Ιουνίου 2021 08:42
Τα 10 καλύτερα street food της Αθήνας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Και ποιος δεν λαχταράει κάθε τόσο µία γευστική λιχουδιά στο χέρι... Η Αθήνα και ιδιαίτερα το κέντρο της, αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν άκρως ενδιαφέροντα προορισμό street food απολαύσεων από την πιο απλή εκδοχή μέχρι γεύσεις από ιδιαίτερες κουζίνες και περίτεχνες παρασκευές. Έτσι λοιπόν το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές. Ωστόσο δείτε εδώ και τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσετε την καλύτερη πίτσα στην Αθήνα.

Η καντίνα στη Μαβίλη

Η ουρά και εδώ είναι μεγάλη, αλλά η αναμονή αξίζει. Η ιστορική καντίνα της Πλατείας Μαβίλη έχει μετακομίσει εδώ και λίγο καιρό σε ένα ισόγειο κατάστημα ακριβώς από πίσω, χωρίς να χάσει ποτέ τον… “ βρώμικο ” χαρακτήρα που έχει αγαπήσει όλη η Αθήνα. Η συνταγή για το καλύτερο σάντουιτς είναι απλή: λουκάνικο, καρότο, λάχανο, βραστό κρεμμύδι, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα και πατάτες. Απλό και λαχταριστό!

Η καντίνα στη Μαβίλη

Johnie Hot Dog

Το καρότσι Johnie Dog στην Πάντειο (από την ιστοσελίδα της επιχείρησης) Τα καρότσια του Johnie έχουν κάνει το βρώμικο… business και τα συναντάς σε πολλά σημεία της πόλης. Το πρώτο εμφανίστηκε το 2008 έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στη Συγγρού, ενώ αργότερα εμφανίστηκαν τα άλλα δύο, στην Ιερά Οδό στο Γκάζι και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, κοντά στον Παλιό Αερολιμένα Ελληνικού. Το μενού περιλαμβάνει το γνωστό σε όλους μας hot dog, με 4 διαφορετικά είδη λουκάνικου και πολλά συνοδευτικά για να διαλέξεις!

Ο Billy στο Περιστέρι

Ο Billy στο Περιστέρι

Λίγο πριν βγεις στην Εθνική, επί της Εθνάρχου Μακαρίου κοντά στο εκθεσιακό κέντρο στο Περιστέρι, συναντάς την καντίνα του Billy με μια τεράστια πινακίδα να κραυγάζει “Σαντουϊτσάδικο – Hot Dog”. Και αυτά ακριβώς σου προσφέρει: τεράστια σάντουιτς με υπέροχο ψωμάκι, μεγάλη ποσότητα κρέατος και γευστική BBQ sauce!

Ο Billy, αν και συγκαταλέγεται στην κατηγορία “ βρώμικο ” διαθέτει από τα πιο ποιοτικά κρεατικά και προϊόντα που έχουμε δοκιμάσει σε καντίνα, οπότε μην παραλείψεις να τον επισκεφθείς αν ο δρόμος σε βγάλει δυτικά.

Ο Billy στο Περιστέρι

Ο Μερακλής στο Φλοίσβο

Εδώ και 50 σχεδόν χρόνια, η καντίνα αυτή στέκει κοντά στη Μαρίνα του Φλοίσβου, πλέον πίσω από τις γραμμές του τραμ. Παρά το ότι έχει κρυφτεί πλέον και δεν κοιτάει την Παραλιακή, ο κόσμος ακόμα την προτιμάει, μιας και προσφέρει κάτι διαφορετικό: σάντουιτς μεν, με αλλαντικά και όχι άλλο κρέας δε!

Στην καντίνα του Μερακλή θα γευτείς έναν υπέροχο συνδυασμό πάριζας, μορταδέλας, ζαμπόν, καπνιστού χοιρινού και σαλαμιού αέρος, συνοδευμένο από το κλασσικό ψωμάκι και τα υπόλοιπα απαραίτητα: τυρί, ντομάτα, κέτσαπ, μουστάρδα και τυροσαλάτα!

Ο Μερακλής στο Φλοίσβο

Τα φαλαφελάδικα στην Βάθης

Στην αρχή της οδού Λιοσίων, ακριβώς πάνω στην πλατεία Βάθης, χτυπά η καρδιά της Ανατολής, στα δύο διπλανά φαλαφελάδικα. Στα εστιατόρια αυτά μπορείς να καθίσεις για να φας, δεν μένουν μέχρι πολύ αργά ανοιχτά, και το φαγητό μόνο… βρώμικο δεν το λες, αλλά δεν γινόταν να λείπει από τη λίστα του πρόχειρου καλοφαγά!

Με 1.5€ μπορείς να απολαύσεις πεντανόστιμο φαλάφελ σε αραβική πίτα με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά, καυτερά και μη, ενώ με 2€ η πίτα σου απογειώνεται με ένα τεράστιο σουβλάκι κοτόπουλο με μπαχαρικά!

Τα φαλαφελάδικα στην Βάθης

Η γαλιάντρα

H νέα καντίνα στο Μεταξουργείο που ακούσει στο όνομα "γαλιάντρα". Για να φας στην «Γαλιάντρα», δεν χρειάζεται να έχεις ξενυχτήσει πρώτα, μπορείς να κάτσεις στα πολύχρωμα βαρέλια της και πριν πιείς το ποτό σου.

Η πλατεία Αύδη έγινε το καλύτερο σκηνικό για το νέο γευστικό εγχείρημα της Γωγούς Δελογιάννη, που μαζί με την Νέλλη Μποφίλιου και τον Μιχάλη Δημάκο αποφάσισαν να μετατρέψουν μια εγκαταλειμμένη αυλή σε hot προορισμό για όσους αγαπούν το street food.

Καντίνα η Γαλιάντρα

Sando

Ένα pop up delivery only project έφτασε στην καρδιά της πρωτεύουσας προκειμένου να κάνει και τους πιο δύσπιστους ν' αγαπήσουν την ιαπωνική κουζίνα. O σεφ του Poké, Γιάννης Κανδυλίδης μαζί με τον φίλο του Δημήτρη Κανταράκη, σεφ του Στ’ Άστρα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το μοναδικό pop up delivery only project, το οποίο αν και μετρά μόνο λίγες εβδομάδες ζωής, φαίνεται να έχει αγαπηθεί πολύ.

Info: Πετράκη 7, Αθήνα 105 63

Sando: Street food

Feyrouz

Όσοι αγαπούν τις ανατολίτικες γεύσεις, θα κάνουν στέκι τους το Feyrouz καθώς σερβίρει πληθωρικά, αυθεντικά, χειροποίητα και γευστικότατα λαχµατζούν. Εκτός από τον... πρωταγωνιστή του µενού, θα απολαύσετε και νοστιµότατες σούπες σε χάρτινο κυπελλάκι.

Info: Καρόρη 23 και, Αγάθωνος 1, Αθήνα 105 51

Feyrouz: Street food

Pink Flamingo

Το λιλιπούτειο Pink Flamingo στο κέντρο είναι έµπνευση του γνωστού chef Βασίλη Καλλίδη και εισάγει ένα διαφορετικό στοιχείο στον street food χάρτη της πόλης. Σερβίρει dim sum (κινέζικα dumplings ατµού) σε 3 διαφορετικές εκδοχές αλλά και bao buns, ασιατικά ψωµάκια ατµού µε διαφορετική γέµιση κάθε βδοµάδα.

Info: Σκούφου 2-4, Αθήνα 105 57

Pink Flamingo: Street food

Falafellas

Αν δείτε µια ουρά ανθρώπων να περιµένει στην Αιόλου θα είναι µπροστά από το µικροσκοπικό Falafellas. Φηµίζεται για τα περίφηµα φαλάφελ του, τα οποία ετοιµάζονται µπροστά σας τη στιγµή της παραγγελίας και γεµίζουν µε πολλά και εκλεκτά υλικά της αρεσκείας σας!

Info: Αιόλου 51, Αθήνα 105 51

Falafellas: Street food

 

Street Food

Ροή ειδήσεων

Share