Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Fabrica de Vino: Το νέο wine restaurant στο κέντρο της πόλης.

23 Αυγούστου 2011
Fabrica de Vino: Το νέο wine restaurant στο κέντρο της πόλης.

Ένας νέος χώρος όπους μπορείς να δοκιμάσεις, να γευτείς αλλά και να αγοράσεις εμφιαλωμένο κρασί καλής ποιότητας άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας.

Στεγασμένο σε ένα αναπαλαιωμένο κτίριο του 1880, το Fabrica de Vino, θα σε μυήσει στην τέχνη του κρασιού αλλά και άλλων συναφή προϊόντων του αμπελιού όπως αποστάγματα, σαμπάνιες, αφρώδη οίνοι, γλυκά κρασιά, cognac.

Σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας του μαγαζιού είναι φυσικά και η κουζίνα που παράγει τους μεζέδες στη φιλοσοφία των tapas και pinchos της ισπανικής κουζίνας, πάντα προσαρμοσμένα στην ελληνική κουζίνα. Έμφαση επίσης δίνεται στη μεγάλη ποικιλία καλών, ποιοτικών, ελληνικών (ως επί το πλείστων) και ξένων κρασιών, ενώ υπάρχουν αρκετά ντόπια ΠΟΠ προϊόντα που συνδυάζονται με τα κρασιά, όπως λαδοτύρια, σύγκλινα, αλλαντικά.

Η διάκοσμηση του, στην οποία κυριαρχούν τα έργα του Βασίλη Καλατζή είναι ένα ακόμα στοιχείο που το κάνουν τόσο ξεχώριστο. Ένα άλλο είναι η ιστορία του χώρου, αφού εδώ κάποτε στεγαζόταν το γνωστό σε όλους Factory.

Info:
Εμμανουήλ Μπενάκη 3, απέναντι από το REX
Τηλ. 2103214148

 

Wine Restaurants

Ροή ειδήσεων

Share