Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Γευσιγνωσία 5 παλαιών εσοδειών του ¨Κτήμα Αβέρωφ¨ στο Pausa

17 Φεβρουαρίου 2011
Γευσιγνωσία 5 παλαιών εσοδειών του ¨Κτήμα Αβέρωφ¨ στο Pausa

Μία μοναδική βραδιά αφιερωμένη στην αρμονία γεύσεων και οίνων διοργανώνει το House of Wine τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 από τις 8:30 μ.μ. στο εστιατόριο «Pausa , il ristorante rosso», στο Μαρούσι, με επίκεντρο την κάθετη γευσιγνωσία 5 παλαιών εσοδειών του κορυφαίου κρασιού του Οινοποιείου που ξεκίνησε ουσιαστικά την ιστορία του εμφιαλωμένου Οίνου στην Ελλάδα, το "Κτήμα Αβέρωφ" .

Οι χρονιές 1998, 1999, 2000, 2001 και 2003 θα ξεδιπλώσουν την εξέλιξη στο χρόνο του ιστορικού αυτού κρασιού, και κάθε μια θα αναλυθεί με απλά λόγια σε σχέση με την προηγούμενη αλλά και σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της, ώστε όσοι για πρώτη φορά συμμετέχουν στην διαδικασία της γευσιγνωσίας να κατανοήσουν αλλά και να απολαύσουν τις διάφορες φάσεις της.

Στη συνέχεια, στο πλούσιο δείπνο που θα ακολουθήσει, οι συμμετέχοντες θα γευθούν 4 εξαιρετικά κρασιά του κτήματος "Κατώγι-Στροφιλιά: το αφρώδες FLOARA DI MUNTE που θα ξεκινήσει το δείπνο, το λευκό TRAMINER, το ΡΟΖΕ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ και τέλος την ΕΡΥΘΡΗ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ, σε συνδυασμό με 4 γαστρονομικές συνθέσεις και επιδορπιο του Chef του που δημιουργήθηκαν ειδικά για να αναδείξουν τα κρασιά αυτά. ... Μια αξέχαστη βραδιά για τους φίλους του Οίνου, της γεύσης και του House of Wine.

Το House of Wine, με ένα παρελθόν επιτυχημένων εκδηλώσεων με επίκεντρο τον οίνο συνδυάζει και τα δύο αυτά σημαντικά για τους οινόφιλους γεγονότα σε ένα: Στην εκδήλωση «Μια βραδιά με το Κατώγι-Στροφιλιά», ένα ιστορικό οινοποιείο, δημιούργημα του ευπατρίδη πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ, χαρίζει το ιστορικό του βάρος στον συνδυασμό γευσιγνωσίας και δείπνου κάτω από τον συντονισμό και την επιμέλεια του House of Wine, για να απολαύσουν οι φίλοι του οίνου την Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου μια αξέχαστη βραδιά.

Λίγα λόγια για το ΚΤΗΜΑ ΑΒΕΡΩΦ

Η πρώτη αμπελουργική εκμετάλλευση στην Ελλάδα που εμφορείται από την ιδέα «αμπέλι-οινοποιείο-εμφιαλωμένο κρασί» ξεκινά το 1959 από τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Το αμπελοτόπι που επιλέγεται στο Μέτσοβο, βρίσκεται σε υψόμετρο 1000 μέτρων, με κλίση εδάφους και κατάλληλο προσανατολισμό για ποιοτικότερη ανάπτυξη των κλημάτων. Για πρώτη φορά φυτεύεται στην Ελλάδα η ποικιλία Cabernet Sauvignon, εγκαινιάζοντας την καλλιέργεια ξενικών ποικιλιών και από καλή τύχη, ανάμεσα στα κλήματα βρίσκονται πρέμνα Cabernet Franc και Merlot.

Το πρώτο κρασί οινοποιείται στο κατώγι του σπιτιού της οικογένειας Αβέρωφ στο Μέτσοβο και φέρει το όνομα «Κατώγι Μετσόβου». Ο ίδιος ο Ευάγγελος Αβέρωφ σχεδιάζει την ετικέτα του κρασιού σε ένα επιστολόχαρτο του πολιτικού του γραφείου. Το εγχείρημα τον έχει συνεπάρει. Χτίζεται το οινοποιείο στην άκρη του χωριού του Μετσόβου και ακολουθούνται όλες οι προδιαγραφές για τη συνεχή ποιοτική βελτίωση του κρασιού. Η κορυφαία δημιουργία του κτήματος, το «Κτήμα Αβέρωφ» θα πάρει τα ηνία από το Κατώγι Μετσόβου και θα οδηγήσει το ιστορικό οινοποιείο σε σημαντικές επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Wine Restaurants

Ροή ειδήσεων

Share