Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

BASE GRILL: Στο Περιστέρι ξέρουν από (καλό) κρέας!

9 Δεκεμβρίου 2014
BASE GRILL: Στο Περιστέρι ξέρουν από (καλό) κρέας!

Tο Base Grill φιγουράρει σε πάμπολλα δημοσιεύματα με διθυραμβικές μάλιστα κριτικές. Το τιμούν οι περισσότεροι επώνυμοι καλοφαγάδες της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του τέως βασιλικού ζεύγους. Βρίσκεται στο Περιστέρι πολύ κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου και κάθε βράδυ επικρατεί το αδιαχώρητο, οπότε η κράτηση είναι τουλάχιστον υποχρεωτική. Το Αthens Magazine το επισκέφτηκε για...χοληστερίνη με λίστα αναμονής.

Στο τιμόνι βρίσκονται τα δίδυμα αδέρφια Λιάκου που παράτησαν τις επιστήμες που σπούδασαν και ασχολούνται αποκλειστικά με το πετυχημένο τους - πλέον- εγχείρημα. Το εσωτερικό απλό, χωρίς πολυτέλειες, αντανακλά αυτό ακριβώς που είναι το Base grill, μια ταβέρνα. Μα τι ταβέρνα...

Τα πρώτα πιάτα είναι τεράστια, ξεχωρίζουν οι σαλάτες, τα ελληνικά ορεκτικά και φυσικά οι τηγανητές πατάτες. Εμπνευσμένες από ελβετική συνταγή, ψιλοκομμένες και εμπλουτισμένες με 4 τηγανητά αυγά που ο σερβιτόρος λιώνει με το πηρούνι πάνω στην τραγανή φωλιά όταν στις σερβίρει. Το γευστικό σοκ όμως έρχεται όταν καταφτάνει το κρέας στο τραπέζι.

Μεγάλες μερίδες σωστά ψημένου μοσχαριού (δοκιμάστε το βραζιλιάνικο πικάνια) που θα κάνει τον ουρανίσκο σου να...παραμιλάει. Yπάρχουν επίσης επιλογές σε μπριζολάκια, μπιφτέκια και ψαρονέφρι. Στα plus το χορταστικό μοσχαρίσιο συκώτι με χοντρό αλάτι σε 3 είδη (κίτρο, καπνιστό και σκέτο) που σερβίρεται με ωμό ελαιόλαδο από πάνω, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες σαν carpaccio. Για το τέλος, οι επιλογές στα γλυκά είναι μάλλον μέτριες αλλά ήδη θα έχεις ικανοποιηθεί από τις λαχταριστές μερίδες των κυρίως πιάτων οπότε μπορείς και να αρκεστείς στο κέρασμα του μαγαζιού που είναι λικέρ μαστίχας με mini μους σοκολάτας.

Δείτε ακόμη: TOP 5 - Περιστέρι: Πέντε super αφορμές για να... πεταχτείς μέχρι τα Δυτικά!

Info

Κωνσταντινου­πόλεως 64, Μπουρνάζι, τηλ. 210 5757455

Δευτέρα - Κυριακή, 13:00-01:00

Τιμή κατ' άτομο : 30-35€


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Meat Restaurants

Ροή ειδήσεων

Share