Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Ακτή Ντοβίλ: Καλοκαιρινά ραντεβού με θέα τη θάλασσα στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Θεσσαλονίκης

Στην ανατολική πλευρά της πόλης

22 Μαΐου 2024 11:33
Ακτή Ντοβίλ: Καλοκαιρινά ραντεβού με θέα τη θάλασσα στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Θεσσαλονίκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν έχεις ένα όραμα, είναι απαραίτητο να ακούσεις το ένστικτό σου. Τότε, θα ξεκινήσεις να εξοπλίζεσαι με γνώσεις και το πάθος σου θα σου χαρίζει κίνητρο να συνεχίσεις. Το στοιχείο αυτό κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ραφιναρισμένη φιλοσοφία της Ακτής Ντοβίλ, τον γαστρονομικό προορισμό στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ο οποίος μας κάνει να ανυπομονούμε για την αμέσως επόμενη επίσκεψή μας. Ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, στην άκρη της θάλασσας, οι απαιτητικοί ψαροφάγοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύπτουν τις μοναδικές comfort food προτάσεις μιας απόλυτης seafood φιλοσοφίας.

Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση μαζί...

H ειδυλλιακή ατμόσφαιρα δίπλα στη θάλασσα μας περιμένει

Ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός της Θεσσαλονίκης

Είναι αλήθεια ότι αποτελεί το σημείο εκείνο, όπου το κύμα του Θερμαϊκού κόλπου «χάιδευε» για δεκαετίες ολόκληρες τα κορμιά που βουτούσαν στα νερά του. Μέχρι σήμερα, όπως θα μοιραστούν μαζί μας οι άνθρωποι του εστιατορίου, ειδικά κατά τη μαγική στιγμή του ηλιοβασιλέματος, είναι σα να έχει προηγηθεί μια μοιραία συνωμοσία, ώστε να πρωταγωνιστεί μια γλυκιά ησυχία, διπλασιάζοντας την ατμόσφαιρα ηρεμίας μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης!

Ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός της Θεσσαλονίκης

Η θερμή υποδοχή - έναρξη για μια πολλά υποσχόμενη εμπειρία απόλαυσης

Η εμπειρία γίνεται απόλαυση, οι πελάτες είναι καλεσμένοι και η ευχαρίστησή τους μετατρέπεται σε προτεραιότητα. Αυτή είναι άλλωστε και η διαχρονική ταυτότητα της Ακτής Ντοβίλ, η οποία παραμένει ατόφια μέχρι σήμερα!

Ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός της Θεσσαλονίκης

Τα ελαφριά πιάτα με προτεραιότητα την εποχικότητα και τη «γεμάτη» γεύση με την εκλεπτυσμένη υπογραφή του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση

Στην Ακτή Ντοβίλ, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, στοιχείο - «κλειδί», το οποίο αποκαλύπτεται άμεσα μέσα από την γαστριμαργική του κουλτούρα. Ο καταξιωμένος σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης μαζί την έμπειρη ομάδα
του έχει δημιουργήσει ένα εξίσου ενδιαφέρον μενού με φόντο το μπλε της θάλασσας. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται ελαφριά πιάτα, κατά κύριο λόγο μεσογειακού χαρακτήρα με ιδιαίτερη αδυναμία στο φρέσκο ψάρι και στις ωμές παρασκευές, όπως ταρτάρ, σεβίτσε και καρπάτσιο, επιλογές, οι οποίες μαζί με μια εκλεπτυσμένη γκάμα από αφρώδεις οίνους, δροσερά spritz και low abv drinks δομούν ένα ακαταμάχητο πολυαισθητηριακό duo για να το γευτούμε κατά τη δύση του ηλίου.

Ο σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης

Η πολλά υποσχόμενη προσθήκη

Μια ευχάριστη έκπληξη έρχεται να προστεθεί στην γαστρονομική σφραγίδα του εστιατορίου, μέσα από το πολλά υποσχόμενο sushi bar, το οποίο θα βρίσκεται στους εξωτερικούς του χώρους από τα τέλη Μαΐου και θα λειτουργεί από τις επτά το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Εκτός, λοιπόν, από το εσωτερικό oyster bar, η βαθιά πίστη των
ανθρώπων του στην υψηλής ποιότητας κουζίνα που διαθέτει, επιβεβαιώνεται και τώρα από τις fresh ιαπωνικές «αλχημείες» που θα πρωταγωνιστούν στο νέο του summer spot, το οποίο ανυπομονούμε να γνωρίσουμε.

Ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός της Θεσσαλονίκης

Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τις ομορφιές της Ακτής Ντοβίλ, με την αλμυρή ηρεμία, τη δροσιά και τις εκλεπτυσμένες γευστικές προτάσεις να μας συνοδεύουν κάθε βραδιά...

Ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός της Θεσσαλονίκης

Info

 

Ροή ειδήσεων

Share