Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

DB.One: Ήρθε στην Γλυφάδα ένα νέο υποσχόμενο steak-house με την υπογραφή του πρώην head chef του Νιουσρέτ, Ulas Tunc!

Το νέο steak house είναι εδώ και εμείς είχαμε την ευκαιρία να το επισκεφτούμε!

1 Ιουνίου 2023 22:30
DB.One: Ήρθε στην Γλυφάδα ένα νέο υποσχόμενο steak-house με την υπογραφή του πρώην head chef του Νιουσρέτ, Ulas Tunc!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

DB.One: Ήρθε στην Γλυφάδα ένα νέο υποσχόμενο fine-dining steak-house με την υπογραφή του πρώην head chef του "Nusr-Et", Ulas Tunc!

Ένα νέο εστιατόριο για τους λάτρεις του καλού κρέατος έχει φτάσει εδώ και λίγες εβδομάδες στην Γλυφάδα και το Athensmagazine.gr είχε την ευκαιρία να ζήσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Ο chef Ulas Tunc (πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι) συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό με ένα πολυτελές και άκρως ενδιαφέρον εστιατόριο για κρέας στη Γλυφάδα, που εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε!

DB.One: Ήρθε στην Γλυφάδα ένα νέο υποσχόμενο fine-dining steak-house με την υπογραφή του πρώην head chef του Νιουσρέτ, Ulas Tunc!
Πηγή φωτογραφίας: db.one

Το DB.Οne θα το βρεις στην οδό Κύπρου στην Γλυφάδα και διαθέτει κομψότητα, λάμψη και φυσικά υπέροχες και μοναδικές γεύσεις! Η ικανότητα του chef-patron Ulas Tunc μεταφέρεται στα πιάτα μας με κάθε λεπτομέρεια και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια αντίστοιχα steak house εστιατόρια, όπως Drakoulis Dry & Raw και Beefbar.

Το μενού του Ulas Tunc είναι λιτό και όλη η έμφαση δίνεται στο κρέας ενώ διαθέτει υπέροχες και δροσιστικές σαλάτες που χρειάζονται σε κάθε μας γεύμα. Προσωπικά είχα την χαρά να δοκιμάσω πιάτα που μου πρότεινε ο ίδιος ο chef Ulas Tunc και τα έφτιαξε με μεράκι αποκλειστικά για εμένα! Ξεκινήσαμε με ένα meat sushi με avocado cream και crispy Potato και συνεχίσαμε με μια γεύση που έχει μείνει μέχρι και σήμερα χαραγμένη στον ουρανίσκο μου. Ποιο πιάτο μας έδωσε αυτή την ικανοποίηση; Steak Tartare, το οποίο μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

DB.One: Ήρθε στην Γλυφάδα ένα νέο υποσχόμενο fine-dining steak-house με την υπογραφή του πρώην head chef του Νιουσρέτ, Ulas Tunc!
Πηγή φωτογραφίας: db.one

Η συνέχεια περιλάμβανε μια σαλάτα μπουράτα μέχρι να περάσουμε στα πιο κυρίως πιάτα. Ξεκινήσαμε με ένα burger της επιλογής του chef με υπέροχες πατάτες και ακολούθησαν αρνίσια παϊδάκια και ένα Ribeye! Εκείνα ήταν τα πιάτα που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον και θα σας τα προτείνουμε να τα δοκιμάσετε με κάθε ευκαιρία.

Δείτε μερικά από τα πιάτα του εστιατορίου που απολαύσαμε:

DB.One: Ήρθε στην Γλυφάδα ένα νέο υποσχόμενο fine-dining steak-house με την υπογραφή του πρώην head chef του Νιουσρέτ, Ulas Tunc!
Meat Shushi 4pcs
Avocado Cream, Crispy Potaro

DB.One: Ήρθε στην Γλυφάδα ένα νέο υποσχόμενο fine-dining steak-house με την υπογραφή του πρώην head chef του Νιουσρέτ, Ulas Tunc!
Steak Tartare
Beef Fillet, Shallot, Aged Cognac, Dijom Mustard, BD.One Extrlive Oil

https://db.one/
Σαλάτα μπουράτα

DB.One: Ήρθε στην Γλυφάδα ένα νέο υποσχόμενο fine-dining steak-house με την υπογραφή του πρώην head chef του Νιουσρέτ, Ulas Tunc!
Asparagus
With Butter and Fresh Herbs

DB.One: Ήρθε στην Γλυφάδα ένα νέο υποσχόμενο fine-dining steak-house με την υπογραφή του πρώην head chef του Νιουσρέτ, Ulas Tunc!
Burger με τηγανητές πατάτες

DB.One: Ήρθε στην Γλυφάδα ένα νέο υποσχόμενο fine-dining steak-house με την υπογραφή του πρώην head chef του Νιουσρέτ, Ulas Tunc!
Rack of lamb (Αρνίσια παϊδάκια)

DB.One: Ήρθε στην Γλυφάδα ένα νέο υποσχόμενο fine-dining steak-house με την υπογραφή του πρώην head chef του Νιουσρέτ, Ulas Tunc!
Ribeye

DB.One: Πολυτελής χώρος και άψογη εξυπηρέτηση

Όσον αφορά τον χώρο του εστιατόριο είναι άκρως πολυτελές, ενώ διαθέτει τόσο bar όσο και τραπέζι για meeting εταιριών. Όσο έχει να κάνει με το προσωπικό, άπαντες γνώστες του αντικειμένου και εξαιρετικά ευγενικοί. Και για κλείσιμο σας έχουμε και την άκρως ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, καθώς διαθέτει τεράστια ποικιλία από σχεδόν κάθε χώρα του πλανήτη που μπορεί να σου πάει το μυαλό! Σίγουρα μια επίσκεψη σου στο DB.One θα σε πείσει.

DB.One: Ήρθε στην Γλυφάδα ένα νέο υποσχόμενο fine-dining steak-house με την υπογραφή του πρώην head chef του Νιουσρέτ, Ulas Tunc!
Πηγή φωτογραφίας: db.one

Info: Κύπρου 65, Γλυφάδα, τηλ. 2108981018

Ποιος είναι ο chef Ulas Tunc

Καλά όλα αυτά, αλλά ποιος πραγματικά είναι ο chef, Ulas Tunc; Όπως σας προαναφέραμε πρόκειται για Τούρκο chef, ο οποίος έμαθε δίπλα στον... κορυφαίο του είδους παγκοσμίως, αφού για αρκετά χρόνια αποτέλεσε τον head chef του «Nusr-Et». Εμείς είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του και να γνωρίσουμε λίγο περισσότερα πράγματα για τον ίδιο. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Τουρκία, «κόλλησε» το μικρόβιο της μαγειρικής από τον πατέρα του και τον παππού του. Κάτι σαν... κληρονομιά δηλαδή. Από πολύ μικρός μέσα στις κουζίνες δεν έχασε την ευκαιρία να... απογειωθεί και να κάνει το δικό μεγάλο βήμα! Πλέον επιθυμεί να επεκταθεί και σε άλλες πολιτείες, με το Ντουμπάι να βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του.

Ulas Tunc
O chef Ulas Tunc

Ακολουθεί παρακάτω συνέντευξη του Ulas Tunc, όπως ο ίδιος την έδωσε στον Παναγιώτη Παπανικολάου

Τόσα χρόνια δίπλα σε έναν από τους διασημότερους σεφ στον κόσμο, τον Νιουσρέτ, έχετε κρατήσει πράγματα ή προσπαθείτε να βγάλετε στο κάθε πιάτο καθαρά την δική σας «δουλειά»;

Κάθε εμπειρία είναι πολύτιμη. Ο Νιουσρέτ είναι ένας άνθρωπος με μοναδικό χαρακτήρα που αποτυπώνεται στα πιάτα και στα concept που παρουσιάζει σε όλο τον κόσμο. Και από αυτή τη συνεργασία, όπως και από όλες τις προηγούμενες, νιώθω ότι έχω βγει πιο «γεμάτος».

Η έμπνευση, η αγάπη και το πάθος για τη μαγειρική είναι ωστόσο κάτι έμφυτο, το οποίο δεν μπορεί να σου μεταλαμπαδεύσει κανείς.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κωνσταντινούπολη και ήδη από πολύ μικρή ηλικία έζησα μαγειρικές στιγμές στα οικογενειακά μας εστιατόρια, όπου πειραματιζόμουν με πιάτα βασισμένα στην τοπική κουζίνα. Αυτές οι πρώιμες εμπειρίες με ενέπνευσαν να ασχοληθώ με τη μαγειρική ακολουθώντας την πορεία του πατέρα μου και του παππού μου και να γίνω επαγγελματίας σεφ.

Αποφάσισα να εξελίξω τις γνώσεις μου και παρακολούθησα μαθήματα στο πανεπιστήμιο West London με ειδικότητα στην ιταλική και τουρκική γαστρονομία, αλλά και στις κοπές κρέατος.

Με τη μαγειρική οικογενειακή κληρονομιά και με εμπειρία στις κουζίνες που ξεπερνά τα 15 χρόνια, αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα στην επαγγελματική μου πορεία και να εγκατασταθώ στην Ελλάδα, γιατί είναι ένας μέρος με πολλές προοπτικές, όπου ο κόσμος εκτιμάει το καλό φαγητό και δίνει χώρο σε νέες ιδέες και concepts.

Επιδίωξή μου είναι να προσθέσω τη δική μου «πινελιά» στην τοπική γαστρονομική βιομηχανία μέσα από το concept του DB.one, που έχει ως μότο το “The place to meat”.

Πόσο εύκολο είναι σαν μάγειρας να κρίνεστε καθημερινά για κάθε πιάτο;

Το επάγγελμα του σεφ είναι γεμάτο προκλήσεις και δημιουργικότητα, ακριβώς γιατί κάθε μέρα είναι ένα νέο challenge. Κάθε επισκέπτης είναι για εμάς μοναδικός και οφείλεις να του προσφέρεις μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία εμπλέκοντας όλες τις αισθήσεις του.

Η έμπνευση και οι γνώσεις μας εξελίσσονται συνεχώς και αυτή η αδιάκοπη πρόοδος αποτυπώνεται στα πιάτα που παρουσιάζουμε στο DB.one, αλλά και στους ιδανικούς συνδυασμούς τους με ιδιαίτερες ετικέτες κρασιών και με cocktails.

Το ταλέντο φυσικά και βοηθάει, αλλά από μόνο του δεν είναι ικανό να κάνει έναν μάγειρα να ξεχωρίσει. Η απαιτητική καθημερινότητα στις κουζίνες απαιτεί οργάνωση, εργατικότητα, ανησυχία και διαρκή ενημέρωση για τις τάσεις και τις εξελίξεις. Μέσα από ένα σύνολο αξιών λοιπόν, που διακατέχουν όλη την ομάδα του DB.one, όπως η αφοσίωση, το πάθος και η υπευθυνότητα, είμαστε καθημερινά σε ετοιμότητα να δεχτούμε τους καλεσμένους μας, που είναι και οι πιο αυστηροί κριτές μας.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα δικά σας "signature dishes'';

Το χαρακτηριστικό μας είναι η δημιουργική κουζίνα με πρωταγωνιστή το κρέας. Κάθε στάδιο βασίζεται σε πιάτα στα οποία εμπλέκονται πρώτες ύλες, γεύσεις και συνταγές από όλο τον κόσμο, από το meat sushi μέχρι τη σαλάτα DB.one με σπαράγγι. Κάθε ένα είναι ένα «ταξίδι» σε διάφορες κουζίνες.

Από τα signature πιάτα του μενού ξεχωρίζω το marinated Tenderloin XL, δηλαδή το βοδινό μαριναρισμένο φιλέτο (αμερικανικής κοπής). Το «μυστικό» του συγκεκριμένου πιάτου, πέρα από την ποιότητα του ίδιου του κρέατος που το καθιστά ιδιαίτερα ζουμερό, είναι η μαρινάδα. Οι συνδυασμοί των μπαχαρικών, ο τρόπος με την οποίο μαρινάρεται το κρέας και στο τέλος η προσοχή στο ψήσιμο ώστε να το θωρακίσουμε, δημιουργούν ένα πιάτο με βαθιά νοστιμιά που αγαπούν οι λάτρεις του κρέατος.

Σίγουρα, δεν θα μπορούσα να είμαι λιγότερο περήφανος και για τις επιλογές στο επιδόρπιο. Έχουμε επιλέξει ένα παραδοσιακό γλυκό, τον μπακλαβά, που ξεχωρίζει για την απλότητά του και το έχουμε μετατρέψει σε ένα μοντέρνο και σύγχρονο πιάτο, για να ολοκληρώσει ο επισκέπτης την εμπειρία του.

Οι δικές μου παιδικές μνήμες από την Κωνσταντινούπολη ήταν η έμπνευσή μου ώστε να «πειράξω» αυτό το παραδοσιακό γλυκό και να το φέρω στο σήμερα.

Πόσο εύκολο είναι για έναν σεφ να πετύχει σε καθημερινή βάση την ίδια γεύση και αρμονία σε κάθε του πιάτο;

Κατά τη γνώμη μου η αρμονία σε ένα μενού βασίζεται σε έναν αποτελεσματικό συνδυασμό πρώτων υλών, γεύσεων, πιάτων και χρωμάτων. Το στοίχημα για εμένα είναι να αναγνωρίσουμε τα ιδανικά υλικά για την κάθε συνταγή, ώστε αυτά να μετουσιωθούν σε ένα αρμονικό πιάτο αντάξιο υψηλών προσδοκιών.

Έχετε πάρει ποτέ αρνητική κριτική; Πώς νιώσατε;

Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη γιατί έτσι με βοηθάει να βελτιωθώ και να εξελιχθώ σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Το κοινό αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη γαστρονομία και έχει υψηλές απαιτήσεις όταν θα επισκεφτεί ένα εστιατόριο, γιατί έχει ταξιδέψει αρκετά, έχει αποκτήσεις νέες εικόνες και γεύσεις από όλο τον κόσμο, ανεβάζοντας έτσι το επίπεδο της κουζίνας.

Προτεραιότητά μας στο DB.one είναι ο επισκέπτης να μας εμπιστευτεί και να αφεθεί στη δημιουργικότητα που αποπνέει το μενού. Σίγουρα κάποια πιάτα θα αρέσουν περισσότερο από άλλα. Αυτό που εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι ο καλεσμένος θα απολαύσει ένα γαστριμαργικό ταξίδι, με πρωταγωνιστές τις εξαιρετικές κοπές από Αμερική, Αυστραλία και Ιαπωνία αλλά και τα fusion πιάτα.

Και για απαντήσω στην ουσία της ερώτησης και βέβαια έχω πάρει αρνητική κριτική. Σίγουρα δεν ένιωσα καλά, αλλά αυτά συμβαίνουν. Αν είναι καλόπιστη η κριτική μαθαίνουμε και διορθώνουμε τα λάθη, αν είναι κακόπιστη απλά την προσπερνάμε και πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Θα θέλατε να γίνετε "δάσκαλος", να μοιραστείτε τις γνώσεις σας με άλλους;

Η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας είναι μεγάλο εφόδιο στη μαγειρική. Το πιο κρίσιμο ζήτημα όμως όταν καλείσαι να αναλάβεις αυτό τον ρόλο είναι να μπορείς να εμπνεύσεις. Να μοιραστείς ένα όραμα και να βρεις ανθρώπους που θα σε ακολουθήσουν σε αυτό.

Πιστεύετε πως τα τηλεοπτικά ριάλιτι μπορούν να αναδείξουν καλούς σεφ;

Έχουμε δει αρκετούς σεφ να διαγράφουν τη δική τους πορεία στις κουζίνες μετά από το πέρασμά τους από τηλεοπτικά reality. Πάντως οι απαιτήσεις της κουζίνας διαφέρουν από τις απαιτήσεις μιας τηλεοπτικής εκπομπής μαγειρικής.

 

Ροή ειδήσεων

Share