Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ταξίδι στην Λατινική Αμερική μέσα από 4 μαγαζιά της Αθήνας

Για μια υπέροχη εμπείρια!

16 Μαΐου 2023 08:55
Ταξίδι στην Λατινική Αμερική μέσα από 4 μαγαζιά της Αθήνας
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Μπορεί η Λατινική Αμερική να βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά μας, ωστόσο η αγάπη για μερικές από τις παραδόσεις τους και τις συνήθειες τους είναι εμφανής στην Ελλάδα. Τόσο οι χοροί οι λάτιν, όσο και τα λατινοαμερικάνικα εστιατόρια και bar έχουν μεγάλη απήχηση και έχουν αγαπηθεί ιδιαιτέρως.

Το Athensmagazine.gr, αναζήτησε μερικά από τα μαγαζιά της Αθήνας που σε ταξιδεύουν μέχρι Λατινική Αμερική και σε βάζουν στο κλίμα και μάντεψε... δεν χρειάζεται καν να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου. Βέβαια, μετά την επίσκεψή σου στα μαγαζιά που θα σου αναφέρουμε, ίσως να θελήσεις να ετοιμάσεις την βαλίτσα σου για να γνωρίσεις και από κοντά αυτά τα μέρη.

Ας ξεκινήσει λοιπόν το ταξίδι μας...

Las Palmas

Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β3, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: 694 630 8038

Στη Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου στο Χαλάνδρι θα βρεις το Las Palmas. Θα το καταλάβεις από μακριά πριν πλησιάσεις εντελώς. Μάλιστα, θα θεωρήσεις εξ αρχής ότι είναι πολύ καλή ιδέα να κάτσεις στο κατάμεστο με πράσινο μαγαζί για να το εξερευνήσεις.

Υπέροχες τεχνοτροπίες στους τοίχους, κατάφυτο περιβάλλον, αναπαυτικά καθίσματα, ζεστός και ρομαντικός φωτισμός, εντυπωσιακή μπάρα και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που σε ταξιδεύει μέχρι Λατινική Αμερική.

Παράλληλα, στο Las Palmas, θα κουνιέσαι δειλά - δειλά από την αναπαυτική σου καρέκλα, στους ρυθμούς της λάτιν μουσικής.

Λαχταριστά tacos και εκρηκτικά chimichangas με pulled pork και ακαταμάχητο τυρί που σιγολιώνει, ανοίγουν την όρεξη συνοδεία από δροσερές Margaritas και αναζωογονητική nikkei με cheviche, tiraditos και ταρτάρ σολωμού σε tacos περίβλημα.

Avancai

Σωκράτους 4, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: 21 0681 8305

Με το που θα περάσεις το κατώφλι του Avancai, θα νιώσεις αμέσως τα θετικά vibes τόσο του μαγαζιού όσο και του προσωπικού. Στην είσοδο θα σε υποδεχτεί μία γλυκιά κοπέλα με εντυπωσιακό styling, η οποία θα σε χαιρετήσει στα ισπανικά και θα σε βάλει αμέσως στο κλίμα του Μεξικού.

Το μεξικάνικο εστιατόριο που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, έχει ρομαντική και ιδιαίτερη διακόσμηση, ικανή να σε χαλαρώσει και να σε ταξιδέψει.

Το φαγητό είναι πολύ νόστιμο, μην παραλείψετε να πάρετε και σαλάτα, καθώς είναι πολύ πολύ νόστιμες επίσης.

Παράλληλα, μπορείτε να απολαύσετε cocktails με βάση το ρούμι, την τεκίλα, την κασάσα, που σερβίρονται σε χρωματιστά, κεραμικά ποτήρια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε το φαγητό, θα χαλαρώσετε σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και θα ταξιδέψετε στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό...μέσα από τις γεύσεις και τις μυρωδιές.

Burros Caliente Cocina

Ηρ. Πολυτεχνείου 31, Νέα Πεντέλη

Τηλέφωνο: 21 0803 5175

Ο χώρος του μαγαζιού θα σε αφήσει άφωνο καθώς η διακόσμηση είναι άκρως εντυπωσιακή, ενώ με το που θα εισέλθεις στον χώρο θα αισθανθείς ευθύς αμέσως τα vibes του Μεξικού.

Φωτιστικά σε σχέδια των Mayas, χρώματα παντού και η τοιχογραφία ενός γαϊδαράκου, δεν θα μπορούσε να λείπει άλλωστε μιας και burros στα ισπανικά σημαίνει γαϊδουράκια, δίνουν μια υπέροχη νότα στον χώρο.

Παράλληλα, στον κατάλογο θα βρεις πεντανόστιμα nachos και μεγάλη ποικιλία στα tacos ανάμεσα στα υπόλοιπα γευστικά πιάτα.

Addictiva Athens Bar

Δουκίσσης Πλακεντίας 84, Αθήνα

Τηλέφωνο: 694 406 6764

Στο Addictiva θα μεταφερθείς Λατινική Αμερική μέσα από τα χορευτικά vibes των λάτιν χορών. Στο μαγαζί οργανώνονται κάθε μέρα λάτιν πάρτυ.

Επισκέψου την σελίδα στο facebook και ενημερώσου για τα party

 

Ροή ειδήσεων

Share