Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

4 εστιατόρια στην Αθήνα για να φάτε gourmet

Ποιότητα στη γεύση και απολαυστικό ταξίδι!

10 Ιανουαρίου 2024 10:52
4 εστιατόρια στην Αθήνα για να φάτε gourmet
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γνωρίζεις τι είναι το gourmet; Είναι το φαγητό που χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα, προσεκτική προετοιμασία και καλλιτεχνική παρουσίαση. Αν ανήκεις στους καλοφαγάδες σίγουρα θα θέλεις να επισκεφτείς έστω και μία φορά στη ζωή σου ένα gourmet εστιατόριο.

Το Athensmagazine.gr, σου παρουσιάζει 4 gourmet εστιατόρια της Αθήνας. Ακόμα να κλείσεις τραπέζι;

Παράλληλα, η Αθήνα βρέθηκε ανάμεσα στις πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης.

Botrini's Restaurant Athens

Βασιλέως Γεωργίου Δευτέρου 24, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: 21 0685 7323

Το Botrini’s restaurant αποτελεί την απόλυτη πραγματοποίηση ενός ονείρου του Έκτορα Μποτρίνι και ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, καθώς έχει λάβει αμέτρητες βραβεύσεις.

Σε μια ιδιότυπη μονοκατοικία του Χαλανδρίου με πολύ ωραίο κήπο, θα απολαύσετε ένα μαγικό ταξίδι γεύσεων.

Στο Botrini’s θα βρεις διαφορετικά εξαιρετικό μενού το "travelling" με 140 € και το "Πλόες" με 100 €, ενώ κατόπιν συνεννοήσεως μπορεί να υπάρξει και vegetarian μενού.

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56 - Μικρολίμανο

Τηλέφωνο: 21 0522 8400

Το Varoulko Seaside, προσφέρει ένα ξεχωριστό ταξίδι στις θαλασσινές γεύσεις, σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του Πειραιά, στο ειδυλλιακό Μικρολίμανο.

Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο, μπορείτε να απολαύσετε μενού αφιερωμένα εξ' ολοκλήρου στους θησαυρούς του βυθού με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου.

Κάθε γεύμα στο Varoulko Seaside ολοκληρώνεται με αποστάγματα και οινικές επιλογές από την ενημερωμένη κάβα του, η οποία περιλαμβάνει αξιόλογες ετικέτες του εγχώριου και διεθνούς αμπελώνα.

Herve Restaurant

Τριών Ιεραρχών 170, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0347 1332

Το εστιατόριο Herve σερβίρει ένα μενού γευσιγνωσίας που αναδεικνύει ένα ισόβιο ταξίδι της αξιοσημείωτης επαγγελματικής προοδευτικής καριέρας του Chef Herve Pronzato στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Το μενού αλλάζει εποχιακά για να αντικατοπτρίζει τα καλύτερα τοπικά υλικά κάθε εποχή του χρόνου.

Παράλληλα, σε συνεργασία με αγρότες και προμηθευτές το εστιατόριο προμηθεύεται συστατικά κορυφαίας ποιότητας από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πολλά από τα οποία είναι βιολογικής καλλιέργειας, άλλα είναι άγρια, άλλα προσεκτικά επιλεγμένα από τις τοπικές αγορές.

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40 - Ξεν. «Astir Palace»

Τηλέφωνο: 21 0896 0510

Το Matsuhisa Athens το εστιατόριο του διάσημου σεφ Nobu Matsuhisa φέρνει την ήρεμη δύναμη της ιαπωνικής κουλτούρας και τη γοητεία της fusion φιλοσοφίας στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.

Το 1987, ο φιλόδοξος σεφ του σούσι άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στο ηλιόλουστο Μπέβερλι Χιλς, φέρνοντας στο κοινό τον εμπνευσμένο συνδυασμό ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας.

Πλέον, χάρη στο Matsuhisa Athens, έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις ιδιαίτερες γεύσεις του και το Αθηναϊκό κοινό.

 

Εστιατόρια

Ροή ειδήσεων

Share