Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

4 μαγαζιά της Αθήνας με έθνικ κουζίνες που σε ταξιδεύουν εξωτερικό

Θα γίνουν τα αγαπημένα σας στέκια!

1 Ιανουαρίου 2024 13:05
4 μαγαζιά της Αθήνας με έθνικ κουζίνες που σε ταξιδεύουν εξωτερικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ταξίδια είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Το να γνωρίζεις νέα μέρη, διαφορετικούς ανθρώπους, κουλτούρες και έθιμα και το να βλέπεις πράγματα που δεν έχεις ξαναδεί, είναι ένα πολύτιμο μάθημα, που ανοίγει το μυαλό σου και χορταίνει την ψυχή σου.

Το φαγητό και οι γεύσεις είναι επίσης, ένας τρόπος να γνωρίσεις μια άλλη χώρα και έναν διαφορετικό πολιτισμό και επειδή δεν είναι πάντοτε τόσο εύκολο να ταξιδεύεις, όσο συχνά θα ήθελες, πάμε να δούμε πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό μέσα από τη γεύση.

Εντοπίσαμε στο κέντρο της Αθήνας, 4 μαγαζιά με έθνικ κουζίνες, αφιερωμένες σε άλλες χώρες του κόσμου, που μπορούν να σε ταξιδέψουν με τις γεύσεις και τη διακόσμηση.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το μαγαζί της Αθήνας με τα 900 διαφορετικά ουίσκι.

Έτοιμοι για απογείωση;

Μεξικό

Mamacita

Απόλλωνος 9Β, Πλάκα⁣

Τηλέφωνο: 210 3210240

Το Mamacita, έγινε μέσα σε λίγο καιρό το πιο hot σημείο της πόλης. Μόλις λίγα λεπτά από την Πλ. Συντάγματος, στον πιο ethnic δρόμο της Αθήνας, την οδό Απόλλωνος, το Mamacita σερβίρει τα πιο υπέροχα tacos, θεϊκές quesedillas και νόστιμα burritos συνοδευόμενα από δροσιστικά cocktails, μπύρες και sangria, σε ένα πολύχρωμο Μεξικάνικο περιβάλλον!

Η αυθεντική μεξικάνικη διακόσμηση θυμίζει παραδοσιακή γειτονιά του Μεξικού με τις χρωματιστές γεωμετρίες, τις επιβλητικές τοιχογραφίες και τα latin vibes.

Βιετνάμ

Hanoi

Πετράκη 12, Αθήνα

Τηλέφωνο: 213 0451379

Το βιετναμέζικο εστιατόριο στο Σύνταγμα, σε ταξιδεύει μέχρι το Βιετνάμ, μέσα από την ζεστή διάσημη σούπα pho, η οποία φτιάχνεται με μοσχαρίσια κόκαλα και μπαχαρικά, που σιγοβράζουν για τουλάχιστον δώδεκα ώρες.

Ένα τεράστιο μπολ με το αχνιστό ζουμί μαζί με ρυζομακάρονα, λεπτοκομμένο κρέας, λωρίδες φρέσκου κρεμμυδιού, κόλιανδρο και δυόσμο, έρχεται μπροστά σου και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το δοκιμάσεις.

Ταϊλάνδη

Blue Bamboo

Κυδαντίδων 24, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0342 3124

Ένα μίνιμαλ, φωτεινό, με ξύλινους πάγκους και μεγάλες τζαμαρίες ταϊλανδέζικο εστιατόριο που σε ταξιδεύει μέχρι την μακρινή Ταϊλάνδη.

Αυθεντικό ταϊλανδέζικο φαγητό, το οποίο ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σου, καθώς η ανοιχτή του κουζίνα σου επιτρέπει να βλέπεις το πιάτο σου, την στιγμή που ετοιμάζεσαι.

Ινδία

Pink elephant DownTown

Δερβενίων 4Α, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0363 2780

Το Pink Elephant είναι ένα ινδικό εστιατόριο που άνοιξε το 2011 στο Χαλάνδρι και το 2017 άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Στην κουζίνα του παρασκευάζονται καθημερινά δεκάδες μαρινάδες και σάλτσες με φρέσκα υλικά, σπάνια μπαχαρικά και εξωτικά φρούτα.

Για αυθεντικές γεύσεις χρησιμοποιείται το tandoor, ο παραδοσιακός ινδικός πήλινος φούρνος με κάρβουνα.

 

Εστιατόρια

Ροή ειδήσεων

Share