Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

To «Prac•sitele» είναι το νέο ιταλικό στέκι για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα

Αυθεντικές γεύσεις σε έναν υπέροχο χώρο!

24 Φεβρουαρίου 2023 13:42
To «Prac•sitele» είναι το νέο ιταλικό στέκι για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα
Από Αγάπη Μυργιώτη

Μια εντυπωσιακή πόρτα, περιτριγυρισμένη από φυτά, την οποία θα σταματήσεις να κοιτάξεις ακόμα και αν είσαι απλά περαστικός και μια πινακίδα που γράφει στα ιταλικά «Veni, Vidi, Amavi», που στα ελληνικά σημαίνει «Ήρθες, είδες, αγάπησες», σε υποδέχονται στο «Prac•sitele», το στέκι που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στην οδό Πραξιτέλους και ήδη μιλάνε όλοι γι' αυτό.

Στο «Prac•sitele» πράγματι θα πας, θα δεις και θα αγαπήσεις. Ο εντυπωσιακός διάκοσμος, οι μυρωδιές, οι γεύσεις και το ευγενικό προσωπικό θα σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις, από τα πρώτα κιόλας λεπτά, ότι το «Prac•sitele», θα γίνει το νέο σου στέκι.

Το νέο ιταλικό στέκι, εγχείρημα του Ηλία Ανθίδη και του Σπύρου Κερκύρα, βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου «Belle Epoque Suites», στην οδό Πραξιτέλους, στο αριθμό 7.

Ένα εστιατόριο που σε μαγνητίζει από τα πρώτα κιόλας λεπτά της εισόδου σου στο μαγαζί. Εντυπωσιακά πράσινα φυτά που κρέμονται από το ταβάνι «μπερδεμένα» ανάμεσα σε στρογγυλά φωτιστικά, μια νησίδα με εντυπωσιακά φυτά, μαρμάρινα τραπέζια, μεγάλα παράθυρα και ρομαντική ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, υπάρχει κάτι ακόμα που με εντυπωσίασε και αυτό ήταν το στήσιμο των τραπεζιών με τα ιταλικού στυλ κεράκια και τα μικρά βάζα με τις παπαρούνες, που μου θύμισαν τη σκηνή από τη «Λαίδη και τον Αλήτη» που μοιράζονται τα αγαπημένα σε όλους spaghetti.

 Pracsitele

Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις

Στο «Prac•sitele» θα δοκιμάσετε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, τις οποίες επιμελείται ο σεφ Βασίλης Παύλος.

H pinsa είναι από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, οπότε δεν γίνεται να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικές γεύσεις. Εμείς διαλέξαμε την pinsa San Daniele, με τομάτα San Marzano, μοτσαρέλα fior di latte, τοματίνια κονφί, προσούτο San Daniele 24 μηνών ωρίμασης και ρόκα.

Pinsa
Pinsa San Daniele με τομάτα San Marzano, μοτσαρέλα fior di latte, τοματίνια κονφί, προσούτο και ρόκα

Επιλέξαμε να μοιραστούμε τα πιάτα προκειμένου να δοκιμάσουμε περισσότερες γεύσεις, οπότε μαζί με την Pinsa, πήραμε επιπλέον μία σαλάτα, μια μπρουσκέτα και ένα ριζότο.

Από τις σαλάτες διαλέξαμε την Green Salad, με ανάμεικτα φύλλα σαλάτας, τυρί Caprino, καραμελωμένο πεκάν, φρούτο εποχής, παπαρουνόσπορο και βινεγκρέτ Vinsanto.

Ανάμεσα στις δύο επιλογές σε μπρουσκέτα, εμείς διαλέξαμε την Bruschetta Stracciatella με stracciatella, ‘tomato salsa’, roasted cherry tomatoes, lemon & fresh basil, ενώ φυσικά δοκιμάσαμε και το Rissoto Μανιτάρια με εποχικά μανιτάρια και φρέσκια τρούφα.

Ρίξτε μία ματιά στο μαγαζί και τα πιάτα που δοκιμάσαμε:

 

Εστιατόρια

Ροή ειδήσεων

Share