Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Namor: Το ολοκαίνουργιο all day restaurant στο Κολωνάκι με σεφ τον Σάββα Ληχανίδη

Η νέα πρόταση της Αθήνας!

13 Φεβρουαρίου 2023 10:48
Namor: Το ολοκαίνουργιο all day restaurant στο Κολωνάκι με σεφ τον Σάββα Ληχανίδη
Από Αγάπη Μυργιώτη

Στον διάσημο πεζόδρομο της Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, στον αριθμό 10, άνοιξε μόλις πριν από λίγες μέρες, ένα νέο all day restaurant, που ήρθε να προστεθεί στα μαγαζιά με καλό φαγητό της Αθήνας.

Ο διάσημος Σεφ Σάββας Ληχανίδης, με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας, ο οποίος έχει περάσει από καταξιωμένα εστιατόρια και έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο Master Chef, είναι το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τις μοναδικές γεύσεις.

Ο λόγος για το «Namor», το νέο all day restaurant, το οποίο είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, προσφέροντας σου αυτό που χρειάζεσαι την κατάλληλη στιγμή.

Το πρωί μπορείς να ξεκινήσεις με τον ποιοτικό καφέ τους, ο οποίος είναι 100% arabica, έπειτα να συνεχίσεις με brunch, το οποίο σερβίρεται μέχρι τις πέντε το απόγευμα και φυσικά να απολαύσεις την μοναδική κουζίνα με την υπογραφή του σεφ Σάββα Ληχανίδη και να κλείσεις με ένα signature cocktail του Βασίλη Μολογούση.

O Σεφ Σάββας Ληχανίδης, η δημοσιογράφος Αγάπη Μυργιώτη και η Junior Account Manager, Τζέση Τζάνο
O Σεφ Σάββας Ληχανίδης, η δημοσιογράφος Αγάπη Μυργιώτη και η Junior Account Manager, Τζέση Τζάνο

Ένα σικάτο All Day Restaurant

Οι ιδιοκτήτες ήταν ξεκάθαροι! Θέλανε ένα σικάτο all day restaurant, το οποίο να είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, να δίνει έμφαση στην κουζίνα και να είναι ιδανικό για όλους.

Το «Namor», είναι μια ιδανική πρόταση για εσένα που θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο, σικάτο και ποιοτικό στο Κολωνάκι.

Τα μπλε και το χρυσό, δύο βασιλικά χρώματα, είναι αυτά που επικρατούν στον χώρο. Μαρμάρινα τραπέζια με χρυσές λεπτομέρειες, βελούδινες καρέκλες και κρυφοί φωτισμοί δημιουργούν μια αίσθηση πολυτέλειας, η οποία όμως δεν είναι υπερβολική, αλλά αντίθετα είναι ανεπιτήδευτη και γοητευτική.

Το bar με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό είναι το πρώτο σημείο που τραβά το βλέμμα σου, ενώ οι καθρέφτες στο ταβάνι, είναι η έξυπνη λεπτομέρεια, που κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτός.

Παράλληλα, ο εξωτερικός χώρος, με τα τραπέζια στον πεζόδρομο, υπόσχονται μοναδικές στιγμές το καλοκαίρι, ενώ οι σόμπες τον καθιστούν ιδανικό, ακόμα και για τις πιο κρύες μέρες. Να σημειώσουμε ότι στον εξωτερικό χώρο, μπορείς να απολαύσεις και μία από τις πάνω δέκα διαφορετικές γεύσεις σε ναργιλέ.

Σύντομα, αναμένεται να λειτουργήσει και ο επάνω όροφος, ο οποίος θα είναι ιδανικός για φαγητό και privee parties. Μια τεράστια γλάστρα με ένα εντυπωσιακό φυτό και ένα παράθυρο κατά μήκος, δημιουργούν έναν όμορφο χώρο.

Ο επάνω όροφος
Ο επάνω όροφος του «Namor»

Η fusion κουζίνα του Namor

Το «Namor», δίνει έμφαση στην κουζίνα του και αρκεί μονάχα μία δοκιμή για να πειστείς ότι τα πιάτα του Σάββα Λhχανίδη, αξίζουν την κάθε μπουκιά τους.

Ο σεφ δημιουργεί fusion πιάτα, τα οποία συνδυάζουν διαφορετικές μαγειρικές μεθόδους και γεύσεις από Ασία, Γαλλία και Ελλάδα, ενώ φυσικά προσθέτει τις πολύ μοναδικές δικές του πινελιές.

Σαλάτα σολομός με φινόκιο, iceberg, edamame, μάνγκο, αβοκάντο, yuzu και cottage cheese, ceviche γαρίδας, με chili, κόλιανδρο, mango, λάιμ, passion fruit, σχοινόπρασο και σουσάμι umeboshi, πελμένι χειροποίητα ζυμαρικά με χοιρινό κιμά, κρέμα γιαούρτι, λάδι chili και άνηθος, που δένουν μοναδικά και δημιουργούν μια έκρηξη ευχάριστων γεύσεων στο στόμα σου, χοιρινό iberico με πουρέ καλαμπόκι και μοσχάρι φιλετο με ριζότο μανιταριών, ένα πιάτο που πρέπει να φας ζεστό, είναι μερικές από τις επιλογές που δοκιμάσαμε και πραγματικά ενθουσιαστήκαμε.

Τα πιάτα μπορούν να συνδυαστούν άψογα με ένα ποτήρι κρασί. Ρώτα τους υπεύθυνους του μαγαζιού, για τον κατάλληλο συνδυασμό κρασιού και φαγητού.

Μετά το φαγητό επιβάλλεται το γλυκάκι! Εμείς δοκιμάσαμε το τιραμισού Namor, με φιγεντίν σοκολάτας, εσπρέσο και αλμυρή καραμέλα, το οποίο σερβίρεται σε κολωνάτο ποτήρι, ενώ η στιγμή που ο καφές πέφτει πάνω στη σοκολάτα η οποία λιώνει και γίνεται ένα με το γλυκό θα τραβήξει την προσοχή σου για μερικά απολαυστικά δευτερόλεπτα.

Το «Namor» και η έμπνευση από την ταινία «Black Panther: Wakanda Forever»

«Namor», σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «το παιδί που μεγάλωσε χωρίς αγάπη» και πρόκειται για το όνομα ενός από τους ήρωες της ταινίας «Black Panther: Wakanda Forever», η οποία ενέπνευσε τους ιδιοκτήτες.

Ελάτε να ρίξουμε μια ματιά:

 

Ροή ειδήσεων

Share