Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

4 + 1 μαγαζιά για φαγητό στην Αθήνα για του Αγίου Βαλεντίνου

Εσύ που θα γιορτάσεις με το ταίρι σου;

7 Φεβρουαρίου 2023 09:29
4 + 1 μαγαζιά για φαγητό στην Αθήνα για του Αγίου Βαλεντίνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 14 Φλεβάρη, πλησιάζει και πολλά είναι τα ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο, για να γιορτάσουν τον έρωτά τους.

Το AthensMagazine, σου προτείνει παρακάτω 5 εστιατόρια στην Αθήνα, ιδανικά για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Orizontes Lycabettus Restaurant

Αριστίππου 1, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 7210701

Υπάρχει πιο ρομαντικό πράγμα από το να τρως με το ταίρι σου σε ένα εστιατόριο με υπέροχες γεύσεις και μοναδική θέα; Θα έλεγα πώς όχι! Στο «Orizontes Lycabettus Restaurant», ξεχωρίζει για την πανοραμική θέα του, την ωραιότερη της πόλης... γι' αυτό άλλωστε μπορεί να ακούσεις να το αναφέρουν και ως «η βεράντα της Αθήνας».

Ο εσωτερικός χώρος διακατέχεται από μια φιλόξενη «ζεστασιά», ενώ η αυθεντικά κλασσική αισθητική, με ανάλαφρα χρώματα και προσεγμένη πολυτέλεια, κάνουν τον χώρο μοναδικό.

Το μενού προσανατολίζεται στις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, με μία συγκρατημένη αίσθηση μοντερνισμού. Μπουγιαμπέσα με φρέσκο ψάρι ημέρας, ρύζι και κρόκο Κοζάνης, Μυλοκόπι με βραστά λαχανικά και λαδολέμονο, Τσιπούρα σωτέ με χόρτα τσιγαριστά, κρέμα λεμονιού και χαβιάρι passion fruit, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που αξίζει να κάνεις για την συγκεκριμένη μέρα.

Τρένο Στο Ρουφ

Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως προς τον σταθμό του προαστιακού στο Ρουφ

Τηλέφωνο: 693 760 4988

Πρόκειται για τη μοναδική αμαξοστοιχία στον κόσμο όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, να παρακολουθήσεις κάποια θεατρική παράσταση, να πάρεις ένα ρομαντικό δείπνο ή να παρακολουθήσεις μια λογοτεχνική βραδιά.

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ιδανική επιλογή. Χαμηλός φωτισμός, σκηνικό που μοιάζει σα να είσαι πρωταγωνιστής σε παλιά ταινία, ρομαντική ατμόσφαιρα...τι άλλο να θέλεις κανείς; Και φυσικά νόστιμο φαγητό!

Tekila

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3232482

Μήπως το ταίρι σου είναι λάτρης της μεξικάνικης κουζίνας; Τότε το «Tekila», είναι το ιδανικό εστιατόριο για μεξικάνικο την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Με την ευκαιρία ανακάλυψε περισσότερα μαγαζιά για μεξικάνικο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αυθεντικές γεύσεις, τα δροσερά κοκτέιλ, η λάτιν μουσική και η διακόσμηση σε ταξιδεύουν στην καρδιά του Μεξικού.

Πρόκειται, για έναν εντυπωσιακό χώρο γεμάτο λουλούδια, retro καθρέπτες, πολύ χρώμα και πολλά φυτά.

Manouka Athens

Ερμού 46

Τηλέφωνο: 21 0324 1814

Στην πολυσύχναστη Ερμού, στον αριθμό 46 στον 7ο όροφο, ξεκινάει ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης, σε ένα περιβάλλον κομψό και άνετο, με ζεστά χρώματα και minimal γραμμές, που ταιριάζουν σε ένα μαγαζί, που έχει την τιμή να βρίσκεται σε ένα τόσο προνομιακό σημείο, που βλέπει τον Παρθενώνα, από πολύ κοντινή απόσταση.

Φαντάσου να βρίσκεσαι με το ταίρι σου σε ένα τραπέζι δίπλα ακριβώς, στην μοναδική θέα του Παρθενώνα και να απολαμβάνετε κρασί και νόστιμο φαγητό στη μέση.

Το μενού στο Manouka, έχει έμπνευση από την Ελλάδα μας, από τα νόστιμα φαγητά που φτιάχνουν οι μαμάδες μας και από τις μυρωδιές του τόπου μας. Όλες αυτές οι γεύσεις εμπνέουν τον πολυταξιδεμένο και γεμάτο εμπειρίες executive chef του μαγαζιού, Ευστάθιο Χρηστίδη, ο οποίος προσθέτοντας τις δικές του γαστρονομικές πινελιές, δημιουργεί μοναδικά πιάτα, με γνώριμες μυρωδιές, αλλά γεύσεις που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.

Marbella

Ιβύκου 8, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 2107 2157

To Marbella, θυμίζει ένα μικρό όμορφο παλατάκι. Επιβλητικά χρώματα και πολυέλαιοι, προσδίδουν στον χώρο πολυτέλεια, η οποία γίνεται προσιτή, με την προσθήκη των retro στοιχείων και των ζεστών χρωμάτων, που δημιουργούν οικειότητα και ζεστασιά.

Εντυπωσιακοί πίνακες, ένα jukebox, μια εντυπωσιακή μπάρα με καμάρες, τραπεζάκια που θυμίζουν παλιό τρένο και πολύ πράσινο.

Κλείσε τραπέζι στον φιλόξενο χώρο του «Marbella», για του Αγίου Βαλεντίνου και απόλαυσε με το ταίρι σου νόστιμα cocktail και μοναδικές γεύσεις.

 

Ροή ειδήσεων

Share