Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα 5 καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα για να γιορτάσετε την επέτειο σας

Το Athensmagazine.gr προτείνει

17 Μαρτίου 2023 08:56
Τα 5 καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα για να γιορτάσετε την επέτειο σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η επέτειος είναι μια μέρα σημαντική για πολλά ζευγάρια, καθώς θέλουν να γιορτάσουν την αγάπη τους και την αντοχή της στον χρόνο. Φυσικά, τα ερωτευμένα και αγαπημένα ζευγάρια δεν περιμένουν την μέρα της επετείου για να γιορτάσουν την αγάπη τους, είναι όμως μια αφορμή για να κάνουν κάτι ιδιαίτερο, παρά τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και να θυμίζουν στους εαυτούς τους, πως κάποια πράγματα αξίζει να τα γιορτάζεις με ξεχωριστό τρόπο.

Το Athensmagazine.gr, προτείνει 5 εστιατόρια στην Αθήνα, ιδανικά για να γιορτάσετε την επέτειο σας. Πάμε να τα δούμε....

Vittoria Cati

Πλ. Νυμφών 1, Γλυφάδα

Τηλέφωνο: 21 0894 4491

Το Ιταλικό εστιατόριο που βρίσκεται στην Πλατεία Νυμφών στον αριθμό 1 στη Γλυφάδα είναι από μόνο του μια εμπειρία. Θα σε ταξιδέψει με τις γεύσεις του Ιταλία και με την υπέροχη αισθητική του θα σε μαγέψει και θα σε χαλαρώσει.

Ο χώρος αντλεί έμπνευση από το ροκοκό και το retro, ενώ πρωταγωνιστούν και οι μοντέρνες πινελιές.

Το πράσινο, το ροζ και το βελούδο κυριαρχούν στον χώρο προσδίδοντας του μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια.

Το μενού του μαγαζιού έχουν επιμεληθεί ο ιδιοκτήτης και executive chef, Γιώργος Παπακώστας και ο chef de cuisine, Σάββας Λαζαρίδης. Ενώ το μαγαζί διευθύνει ο Κωνσταντίνος Γεωργάρας.

Στο εστιατόριο θα βρείτε χειροποίητα μακαρόνια, αυθεντική καρμπονάρα, pizza ψημένη στον ξυλόφουρνο με ζυμάρι, το οποίο παλαιώνεται για επτά ημέρες, γεγονός που το καθιστά ελαφρύτερο στην πέψη, νόστιμες σαλάτες και ορεκτικά, αυθεντικά ιταλικά γλυκά και μεγάλη ποικιλία σε κρασιά.

Το Τρένο στο Ρουφ

Προαστιακός Σιδηροδρομικός Σταθμός & Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0529 8922

Πρόκειται για τη μοναδική αμαξοστοιχία στον κόσμο όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, να παρακολουθήσεις κάποια θεατρική παράσταση, να πάρεις ένα ρομαντικό δείπνο ή να παρακολουθήσεις μια λογοτεχνική βραδιά.

Βρίσκεται σταθμευμένο, την αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ και αποτελείται από εννέα παλαιά βαγόνια – μεταξύ των οποίων και το «Ελληνικό Βαγόνι», ένα αυθεντικό Wagon Restaurant του Orient Express κατασκευής 1924, και μια μουσειακή ατμομηχανή τύπου Μπρέντα του 1947 – που λειτουργούν ως θεατρική σκηνή, μουσική σκηνή, εστιατόριο, φουαγιέ, μπαρ, καμαρίνια και βοηθητικοί χώροι.

Είναι η μοναδική αμαξοστοιχία στον κόσμο που σε "ταξιδεύει" στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού!

Μουσικές παραστάσεις στο αυθεντικό βαγόνι του Orient Express, θεατρικές παραστάσεις στο Θεατρικό Βαγόνι, παιδική σκηνή, λογοτεχνικές συζητήσεις, εικαστικές δημιουργίες, προβολές, φεστιβάλ, ανατρεπτικά project νέων καλλιτεχνών στο New Wagon, ρομαντικά δείπνα στο Wagon Restaurant, ποτό μέχρι αργά στο Wagon Bar, οργάνωση εκδηλώσεων και πρωτότυπες προτάσεις ψυχαγωγίας για όλους.

Η αίσθηση που παρέχει αυτός ο μικρόκοσμος που έχει στηθεί στο Ρουφ είναι μοναδική, καθώς νομίζεις ότι ανήκεις στο καστ μιας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής!

NYX Japanese Rooftop Gastrobar

Ομήρου 19, Αθήνα

Τηλέφωνο: 698 151 8000

Το NYX βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του Academias Hotel Athen, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, σε μια εκπληκτική ταράτσα, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια μαγευτική θέα, κοιτάζοντας την Ακρόπολη όσο και τον γραφικό λόφο του Λυκαβηττού.

Τα εξαιρετικά, φρέσκα και ωμά προϊόντα γίνονται η βάση μιας συναρπαστικής επιλογής κομψών πιάτων με ιαπωνική επιρροή, που συνδυάζονται με γούστο με τα διακριτικά κοκτέιλ, δημιουργώντας μια πραγματικά μοναδική εμπειρία φαγητού και ποτού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NYX (@nyxathens)

Vosporos

Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο

Τηλέφωνο: 21 0412 7324

Στον "Vosporo" θα απολαύσεις Πολίτικη κουζίνα δίπλα στη θάλασσα, τι πιο ρομαντικό από ένα δείπνο με θέα τη θάλασσα.

Στο μενού του εστιατορίου Vosporos, θα βρεις πολλές επιλογές από δροσερές σαλάτες με ποικιλία λαχανικών στη σχάρα με χαλούμι και καραμελωμένο βαλσάμικο, συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος μέχρι λαχταριστό σις κεμπάπ γιαουρτλού με ζουμερό πολίτικο μπιφτέκι, συνοδευόμενο από δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού περιχυμένο από την σπιτική σάλτσα από φρέσκες ντομάτες.

Παράλληλα, η Boho Chic διακόσμηση του μαγαζιού θα σε εντυπωσιάσει και θα σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε διακοπές.

Τα 5 καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα για να γιορτάσετε την επέτειο σας

Orizontes Lycabettus Restaurant

Αριστίππου 1, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0721 0701

Ένα εστιατόριο με αριστοκρατική φινέτσα και λιτές γραμμές, που προσφέρει μια από τις ομορφότερες θέες που έχετε δει.

Οι ομορφότερες εικόνες που γεμίζουν τη ματιά κάθε επισκέπτη, είναι προς τη μεριά της Ακρόπολης και προς τον Πειραιά, όπου όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, διακρίνεται και ο Σαρωνικός κόλπος.

Μεσογειακές γευστικές παραδόσεις, με μία συγκρατημένη αίσθηση μοντερνισμού. Η κουζίνα βαδίζει στα μονοπάτια των Ελληνικών γεύσεων, παίρνοντας τις παραδοσιακές συνταγές, μυρουδιές και γεύσεις και προσαρμόζοντάς τες στο κλίμα και το επίπεδο της ομορφότερης βεράντας της Αθήνας.

 

Ροή ειδήσεων

Share