Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

4+1 μεξικάνικα εστιατόρια στα Νότια Προάστια

Για μεγάλη απόλαυση!

13 Αυγούστου 2023 09:02
4+1 μεξικάνικα εστιατόρια στα Νότια Προάστια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα τελευταία χρόνια τα μεξικάνικα εστιατόρια στην Ελλάδα, έχουν τη τιμητική τους και όχι άδικα, μιας και η κουζίνα και η αισθητική τους, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και ξεχωριστές, με ατμοσφαιρικά στοιχεία και ωραίες γεύσεις.

Το Athensmagazine.gr, αγαπά τα μεξικάνικα εστιατόρια, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι, γι' αυτό αποφάσισε να κάνει μια επιδρομή στα Νότια Προάστια και να ανακαλύψει μερικά από τα καλύτερα.

Παράλληλα, δες εδώ την «μαροκινή βίλα» στη Νέα Σμύρνη με την fusion κουζίνα και τα εντυπωσιακά event.

Pueblo Chido Cocina Mexicana

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 24, Νέα Σμύρνη

Τηλέφωνο: 210 932 3230

Το «Pueblo Chido», θυμίζει ένα χωριό, μια γειτονιά από το μακρινό Μεξικό.

Πολυέλαιοι εποχής, ανεμιστήρες οροφής, μαρμάρινο μπαρ κάθε στοιχείο στο μαγαζί σε ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική της ισπανικής αποικιοκρατίας. Παράλληλα, η αριστερή πλευρά είναι αφιερωμένη στις ταπεινές φτωχογειτονιές, με χρώματα ελαφρώς ξεθωριασμένα, μπαλκόνια λιτά και τοίχους με έντονα τα σημάδια της φθοράς. Από την άλλη, η δεξιά πλευρά είναι αφιερωμένη στα πιο αριστοκρατικά σπίτια.

Amigos

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη

Τηλέφωνο: 21 0933 2220

Το «Amigos» είναι ένας ζεστός φιλόξενος χώρος, με παραδοσιακή μεξικάνικη διακόσμηση και μεξικάνικες συνταγές που σε ταξιδεύει.

Στον χώρο θα βρείτε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε Μεξικό, ενώ σε συνδυασμό με τις μοναδικές γεύσεις, η επίσκεψή σας στο μαγαζί θα απογειώθει.

La Cantina Favela

Ζησιμοπούλου 79, Παλαιό Φάληρο

Τηλέφωνο: 21 0941 9686

Το «La Cantina Favela», σε ταξιδεύει από τη πρώτη στιγμή στο Μεξικό. Είναι τα έντονα χρώματα, τα floral καθίσματα, τα φυτά που σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε αυτή την τόσο μακρινή, εξωτική για εμάς χώρα.

Παράλληλα, ο ζεστός χώρος, η μουσική που ακούγεται, αλλά και το φαγητό συμβάλλουν στο υπέροχο ταξίδι σου.

Στο μαγαζί θα βρεις πολλές παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές, όπως εξωτικό κότσι με νιόκι γλυκοπατάτας, guacamole garashi, παέγια θαλασσινών με γάλα καρύδας, τορτίγια σπανάκι με μαύρο ρύζι βασιλικού και wakamole.

ABRAZO

Μαρίνου Γερουλάνου 55, Αργυρούπολη

Τηλέφωνο: 21 0993 4145

Το «Abrazo», είναι μαγαζί με ζεστά χρώματα, ατμοσφαιρικό και με έντονα χρώματα, όπως επιβάλλει η μεξικάνικη κουλτούρα, ενώ μια παραδοσιακή μεξικάνικη τοιχογραφία κλέβει την παράσταση.

Στο μενού θα βρείτε παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές, όπως μtacos, burritos, enchiladas και fajtas.

El Catrin

Φοίβης 15, Γλυφάδα

Τηλέφωνο: 210 8945002

To «El Catrin», ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αισθητική του και για τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες.

Το μαγαζί εμπνέεται από την La Calavera Catrina, μια χάραξη σε ψευδάργυρο (1910-1913) από τον διάσημο μεξικανό τυπογράφο, εικονογράφο και λιθογράφος José Guadalupe Posada. Η εικόνα απεικονίζει έναν θηλυκό σκελετό ντυμένο μόνο με ένα καπέλο.

Η La Catrina έχει γίνει η ανατολική εικόνα του Θανάτου στο Μεξικό και είναι συνηθισμένο να την βλέπουμε να ενσωματώνεται ως μέρος των εορτασμών της Ημέρας των Νεκρών σε όλη τη χώρα.

 

Εστιατόρια

Ροή ειδήσεων

Share