Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Majorelle: Η «μαροκινή βίλα» στη Νέα Σμύρνη με την fusion κουζίνα και τα εντυπωσιακά event

Αξίζει να το επισκεφτείτε!

9 Δεκεμβρίου 2022 13:00
Majorelle: Η «μαροκινή βίλα» στη Νέα Σμύρνη με την fusion κουζίνα και τα εντυπωσιακά event
Από Αγάπη Μυργιώτη

Το Μαρακές είναι ίσως ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, με τα παζάρια, τις υπαίθριες αγορές, τους κήπους, τα παλάτια, τα χρώματα, τα αραβικά άλογα και τα πολυτελή ξενοδοχεία να κάνουν το μέρος μαγικό. Γι' αυτό άλλωστε πρόκειται και για ένα μέρος αξέχαστο και μοναδικό.

Παράλληλα, αυτό είναι το ζαχαροπλαστείο της Αθήνας στο οποίο τρως γλυκά χωρίς ενοχές.

Παράλληλα, στο Μαρακές υπάρχει ένα σημείο αξεπέραστης ομορφιάς και γαλήνης, ο κήπος Μαζορέλ, ο οποίος αποτελεί κυριολεκτικά μια όαση! Από τον υπέροχο αυτό κήπο και την αισθητική του Μαρόκο, αντλεί την έμπνευσή του το «Majorelle», ένα πρωτότυπο μαγαζί στη Νέα Σμύρνη.

Τι είναι όμως, ο κήπος Μαζορέλ; Είναι το σήμα κατατεθέν στο Μαρακές. Ο κήπος Μαζορέλ είναι ένας ειδηλλυακός κήπος στο Μαρακές του Μαρόκου. Αποτελείται από μια όαση με φοινικόδεντρα, κάκτους, βουκαμβίλιες, λίμνες και σιντριβάνια, που κατασκεύασε ο Γάλλος ζωγράφος Ζακ Μαζορέλ. Αργότερα, τον αγόρασε ο πασίγνωστος και ταλαντούχος, σχεδιαστής μόδας Ιβ Σεν Λοράν.

Όλα αυτά τα υπέροχα στοιχεία, του μοναδικού αυτού κήπου, όπως είναι οι κάκτοι καθώς και στοιχεία της αισθητικής και της αρχιτεκτονικής των παλατιών στο Μαρόκο και των παζαριών, θα τα συναντήσεις στο «Majorelle».

Ένα ενδιαφέρον πάντρεμα δύο διαφορετικών χωρών

Η κεντρική ιδέα του μαγαζιού είναι το πάντρεμα των κοινών στοιχείων της μαροκινής και της ελληνικής κουλτούρας και η αλήθεια είναι ότι τόσο η διακόσμηση, όσο οι γεύσεις και οι μυρωδιές, πετυχαίνουν αυτό τον στόχο.

"Σε μια χώρα που σε ένα μέρος της βρέχεται από την Μεσόγειο όπως και εμείς μπορείς να συναντήσεις πολλά κοινά στοιχεία και συμπεριφορές με την Ελλάδα", αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Majorelle.

Το μαγαζί θυμίζει ουσιαστικά μια Μαροκινή βίλα - σπίτι, είναι γεμάτο με κάκτους και πράσινα φυτά, φωτεινά φανάρια και κρεμαστά ψάθινα φωτιστικά.

Πρόκειται για ένα fun lifestyle restaurant, στο οποίο μπορείς να συνδυάσεις το φαγητό σου, το ποτό, το κοκτέιλ σου ή τον ναργιλέ σου.

Το φαγητό είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Fusion κουζίνα και πιάτα που απογειώνονται από τις προσωπικές πινελιές του σεφ.

Επιπλέον, να υπογραμμίσουμε ότι στο «Majorelle», διοργανώνονται πάρτι με μουσική, ενώ φιλοξενούνται ιδιαίτερα events όπως είναι η βραδιά μυστικιστικού οριεντάλ, όπου χορεύτριες σε ταξιδεύουν στο μαροκο καθώς και η πιο πρόσφατη, με τη σολιστ βιολιού Eva, η οποία συνοδεύει και ομορφαίνει μουσικά την βραδινή σου έξοδο για φαγητό.

Ας ρίξουμε μία ματιά στο μαγαζί:

 

Ροή ειδήσεων

Share