Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Μουσείο Μπενάκη: Το πρώτο εστιατόριο μουσείου στην Ελλάδα ανοίγει ξανά - Αυτή τη φορά με βερολινέζικο αέρα

Με ανανεωμένη ατμόσφαιρα!

19 Οκτωβρίου 2022 11:51
Μουσείο Μπενάκη: Το πρώτο εστιατόριο μουσείου στην Ελλάδα ανοίγει ξανά - Αυτή τη φορά με βερολινέζικο αέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη, το πρώτο εστιατόριο μουσείου στην Ελλάδα, ανοίγει ξανά τις πόρτες του στο κοινό και υποδέχεται τους επισκέπτες στον φιλόξενο χώρο του, με διευρυμένο ωράριο και νέο χαρακτήρα, πάντα με τη διασφάλιση της ποιότητας του Δειπνοσοφιστήριον Catering.

Μάλιστα, η νέα συνεργασία με το Αρχείο Ακριθάκη, φέρνει στην Αθήνα της δεκαετίας του 2020 το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90, μέσα από έργα τέχνης και ντοκουμέντα.

Οι παρεμβάσεις του γραφείου Q-Project που ανέλαβε τη νέα διαμόρφωση του χώρου, ανασυνθέτουν τα βασικά στοιχεία του -χώρος εστίασης και μπαρ- ενώνοντας και διαχωρίζοντας ευρηματικά τον εσωτερικό χώρο.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως ζωντανεύει την ατμόσφαιρα του περίφημου εστιατορίου της Φώφης Ακριθάκη που παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από το 1977 έως το 1995, το στέκι, ο τόπος συναναστροφής, το κορυφαίο εστιατόριο του Βερολίνου.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε 4 μαγαζιά για καλό φαγητό στον Πειραιά.

 Μουσείο Μπενάκη: Το πρώτο εστιατόριο μουσείου στην Ελλάδα ανοίγει ξανά - Αυτή τη φορά με βερολινέζικο αέρα

Έργα καλλιτεχνών, σημειώματα μικρότερα ή μεγαλύτερα, αντίδωρα θαμώνων στην φιλοξενία της Φώφης Ακριθάκη, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο νέο χώρο του εστιατορίου της Κουμπάρη, ζωντανεύοντας αξέχαστες στιγμές διεθνών προσωπικοτήτων της τέχνης, των γραμμάτων, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μόδας, της μουσικής αλλά και της πολιτικής.

Την εγκατάσταση επιμελήθηκαν η Χλόη Ακριθάκη και ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας.

Στην ανανεωμένη αυτή ατμόσφαιρα, το Αθηναϊκό κοινό και οι επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικές συνταγές με αναφορές σε περασμένες δεκαετίες, εκτελεσμένες με σύγχρονη ματιά από τον Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου του Δειπνοσοφιστηρίου. Τα κυρίως πιάτα του εστιατορίου θα αλλάζουν καθημερινά, προσφέροντας έτσι πολλές επιλογές στους τακτικούς του θαμώνες, ενώ τα Μέλη του Μουσείου θα απολαμβάνουν δωρεάν τον πρωινό τους καφέ κάθε μέρα 10:00 – 11:00.

Ωράριο λειτουργίας:

  • Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 10:00 -01:00
  • Τρίτη: κλειστά
 

Εστιατόρια

Ροή ειδήσεων

Share