Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

3 + 1 εστιατόρια στην Αθήνα με χειροποίητα ζυμαρικά

Υπέροχο ταξίδι γεύσης ...

12 Οκτωβρίου 2022 09:33
3 + 1 εστιατόρια στην Αθήνα με χειροποίητα ζυμαρικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ιταλική κουζίνα είναι μια από τις αγαπημένες επιλογές των Ελλήνων. Σε ποιον δεν αρέσουν οι μοσχομυρωδάτες πίτσες και τα λαχταριστά ζυμαρικά;

Το Athensmagazine.gr, έκανε την έρευνα του και εντόπισε 4 εστιατόρια με αυθεντική ιταλική κουζίνα και χειροποίητα ζυμαρικά, για να απογειώσεις την γαστρονομική εμπειρία σου και να βρεθείς μέσω ενός γευστικού ταξιδιού στην όμορφη Ιταλία.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα καλύτερα μαγαζιά για σούσι στην Αθήνα.

Pizza Days

Ανδρέα Παπανδρέου 2, Άγιος Δημήτριος

Τηλέφωνο: 21 0975 5593

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν στο μυαλό του το Pizza Days, για τις πίτσες του, ωστόσο ξεχωρίζει και για τα ζυμαρικά του. Στη σάλα του Pizza Days, βρίσκεται ο χώρος παρασκευής ζυμαρικών.

Η ιδέα του Pizza Days γεννήθηκε το 2014 σε μία πολυπολιτισμική γειτονιά των Δυτικών Προαστίων και ακολουθεί πιστά την παράδοση του ξυλόφουρνου και των χειροποίητων.

εστιατόρια στην Αθήνα με χειροποίητα ζυμαρικά

Vittoria Gati

Πλ. Νυμφών 1, Γλυφάδα

Τηλέφωνο: 21 0894 4491

Το Ιταλικό εστιατόριο που βρίσκεται στην Πλατεία Νυμφών στον αριθμό 1 στη Γλυφάδα είναι από μόνο του μια εμπειρία. Θα σε ταξιδέψει με τις γεύσεις του Ιταλία και με την υπέροχη αισθητική του θα σε μαγέψει και θα σε χαλαρώσει.

Οι ιδιοκτήτες σημείωσαν ότι το Vittoria Gati, δημιουργήθηκε βασισμένο στις αρχές του εστιατορίου που διατηρούσε ο πατέρας τους, το Casa di Pasta.

"Μας είχε λείψει το πως περνούσαμε στα 90s, η ποιότητα, το σέρβις...", σημειώνει ο ιδιοκτήτης και executive chef, Γιώργος Παπακώστας.

Έτσι, δημιουργήθηκε ένα μαγαζί βασισμένο στις αρχές των 90s και προσαρμοσμένο στο σύγχρονο 2022, με ποιοτικό φαγητό και άριστη εξυπηρέτηση.

εστιατόρια στην Αθήνα με χειροποίητα ζυμαρικά

Cavaliere Ristorante Concettuale

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 42, Νέα Σμύρνη

Τηλέφωνο: 21 0937 4147

Στο Cavaliere θα απολαύσεις την γνήσια ιταλική κουζίνα και θα γευτείς χειροποίητα ζυμαρικά.

Παράλληλα, δύο ναπολιτάνικοι ξυλόφουρνοι οι οποίοι ψήνουν αδιάκοπα ναπολιτάνικη πίτσα κυριαρχούν στον χώρο, ενώ η κουζίνα είναι ανοιχτή για να βλέπεις όλη την προετοιμασία.

Να σημειώσουμε επίσης ότι, τα οι συνταγές σέβονται τις γνήσιες ιταλικές, προσθέτουν όμως και την δικιά τους πινελιά.

εστιατόρια στην Αθήνα με χειροποίητα ζυμαρικά

Alpino

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Ναϊάδων 4, Παλαιό Φάληρο

Παπανικολή 66, Χαλάνδρι

To ALPINO άνοιξε τις πόρτες του το 1973 στην πόλη της Αθήνας, έχει διακριθεί με την Ospitalità Italiana για την προώθηση της Ιταλικής γαστρονομίας στην Ελλάδα. H Ospitalità Italiana αποτελεί μια σφραγίδα ποιότητας αναγνωρισμένη από την Ιταλική Κυβέρνηση.

Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και χειροποίητα μακαρόνια θα σε ταξιδέψουν μέχρι την Ιταλία.

εστιατόρια στην Αθήνα με χειροποίητα ζυμαρικά

 

Ροή ειδήσεων

Share