Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

4 + 1 αυθεντικά έθνικ μαγαζιά για φαγητό στην Αθήνα

Ταξίδι γεύσης!

26 Σεπτεμβρίου 2022 09:28
4 + 1 αυθεντικά έθνικ μαγαζιά για φαγητό στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γεύσεις μπορούν να μας ταξιδέψουν. Αν θέλετε να "ταξιδέψετε" μέχρι το Βιετνάμ, τη Χαβάη ή την Περσία, χωρίς να απομακρυνθείτε χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, τότε επισκεφτείτε ένα από τα εστιατόρια της πόλης, με αυθεντικές έθνικ κουζίνες.

Το Athensmagazine.gr, σου παρουσιάζει παρακάτω 5 αυθεντικά έθνικ μαγαζιά για φαγητό στην Αθήνα.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 4 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας για να φας το πιο νόστιμο πρωϊνό.

Hanoi

Πετράκη 12, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 3045 1379

Ιδιοκτήτρια του εστιατορίου "Hanoi" είναι η Νικολέτα, Βιετναμέζα τρίτης γενιάς στην Αθήνα. Οι παππούδες της ήρθαν πολιτικοί πρόσφυγες, πριν από 45 χρόνια στην Ελλάδα, και οι γονείς της ασχολούνται την τελευταία εικοσαετία με την εστίαση στην πόλη.

Στο "Hanoi", θα δοκιμάσει την σούπα pho, ένα από τα νοστιμότερα είδη σούπας του πλανήτη. Δώδεκα ώρες τουλάχιστον βράζει ο ζωμός με τα μοσχαρίσια κόκκαλα, τα καψαλισμένα κρεμμύδια και τζίντζερ, ο γλυκάνισος και η κανέλα, για να αποκτήσει τη βαθιά, πολύπλοκη γεύση του.

Hayat

Ιπποκράτους 78, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 5555 8580

Ένα αυθεντικό κουρδικό εστιατόριο στα Εξάρχεια, το οποίο δημιούργησε πριν από μερικά χρόνια ο Σεΐτ Αλντογάν, μαζί με τη σύζυγό του, Βάσω.

Η ιστορία του Αλντογάν με λίγα λόγια: Μεγάλωσε σε μια πολυμελή οικογένεια με εννέα αδέλφια, σε μια μικρή πόλη ανάμεσα στο Ντιγιαρμπακίρ και το Έλαζιγ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Όλοι μαγείρευαν, οπότε έμαθε από μικρός να ανακατεύεται στην κουζίνα. Το 1986 ήρθε στην Αθήνα ως πολιτικός πρόσφυγας και από τότε ήταν εκείνος που αναλάμβανε το μαγείρεμα ή το ψήσιμο σε εκδηλώσεις της κουρδικής κοινότητας.

Σημειώνεται ότι στο Hayat όλα ζυμώνονται επιτόπου.

Lalibela

Νάξου 28, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0865 2495

Το εστιατόριο "Lalibela", έχει ανοίξει τις πόρτες του από το 2.000 και σε όλο αυτό το διάστημα έχει κάνει γνωστές γεύσεις και νοστιμιές της Αιθιοπίας σε πολύ κόσμο.

Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από τις 14:00 μέχρι τις 24:00 εκτός Τρίτης, όπου είναι κλειστό, και προσφέρει γεύσεις και σπεσιαλιτέ τις οποίες θα απολαύσετε στο όμορφο και άνετο περιβάλλον του στην Κυψέλη.

Όλο το χρόνο και κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις - όπως η βραδιά μόδας - στις οποίες θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε και να απολαύσετε ταυτόχρονα το φαγητό σας.

Poke Hawaiian Sushi

Πετράκη 7, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0322 6653

Το πιάτο από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ειρηνικού λέγεται Poké και είναι ένα από τα λίγα δημοφιλή, παραδοσιακά φαγητά της περιοχής που διαφοροποιείται σε σχέση με το ιαπωνικό, στο ότι σερβίρεται σε μπωλ με βάση το sushi rice και toppings από ωμό ψάρι, σως και λαχανικά.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι είναι το πρώτο μαγαζί με χαβανέζικο σούσι στην Ελλάδα και είναι μια μόδα που ήρθε από το Λονδίνο και την Καλιφόρνια.

Pars Restaurant

Παλαιολόγου 15, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: 21 0681 7277

Από την Άπω Ανατολή, η μακρινή Περσία, με τη μακρά ιστορία, τα μαγευτικά τοπία και τους περίτεχνους ναούς της, φρόντισε να φέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Το περσικό εστιατόριο, προσφέρει αυθεντική περσική κουζίνα, περσικό τσάι και ναργιλέ.

Το περιβάλλον είναι πολύ αναζωογονητικό, έχει ανοιχτή οροφή τις καλοκαιρινές νύχτες, η διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από την περσική τέχνη και παράδοση, παλιά και μοντέρνα. Στο λόμπι του εστιατορίου, μπορείτε να δείτε όμορφα έργα τέχνης από αγγεία, πίνακες ζωγραφικής που σας ταξιδεύουν πίσω στον περσικό πολιτισμό.

 

Εστιατόρια

Ροή ειδήσεων

Share