Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δίπλα στο κύμα: 5 + 1 εστιατόρια και ταβέρνες στην Αθήνα με θέα τη θάλασσα

Σαν να είσαι διακοπές!

24 Αυγούστου 2022 12:02
Δίπλα στο κύμα: 5 + 1 εστιατόρια και ταβέρνες στην Αθήνα με θέα τη θάλασσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε βρίσκεσαι σε πόλη, είτε σε χωριό, είτε σε νησί το σενάριο για φαγητό δίπλα στο κύμα της θάλασσας δεν σε αφήνει αδιάφορο.

Μπορεί να μην βρίσκεσαι σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί αυτή τη στιγμή, αλλά μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου δίπλα στη θάλασσα και από την Αθήνα.

Το Athensmagazine.gr, σου προτείνει παρακάτω 6 εστιατόρια και ταβέρνες για να απολαύσεις το φαγητό σου έχοντας τη θάλασσα στα πόδια σου. Το μόνο σίγουρα είναι ότι το ελαφρύ κυματάκι της θάλασσας θα πάρει μακριά κάθε σου έγνοια και θα νιώσεις σα να βρίσκεσαι διακοπές.

Πάμε να ξεκινήσουμε...

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 5 μέρη στην Αθήνα που θυμίζουν εξωτερικό.

Φάρος, Παραλία Μαραθώνα

Περικλέους 22, Αγ. Παντελεήμων

Τηλέφωνο: 2294 056164

Ο "Φάρος", είναι ένα από τα μαγαζιά της Αθήνας που σου προσφέρουν τη δυνατότητα να φας πάνω στο κίμα. Έίναι ένα μαγαζί δεκαετιών, το οποίο σταδιακά εξελίχτηκε και εστιατόριο που απλώνεται σε τρία επίπεδα. Τα δύο εξ αυτών, κάτω από ομπρέλες, βρίσκονται ανάμεσα στην παραλία και την ξύλινη, στεγασμένη βεράντα.

Μπορείς να απολαύσεις διάφορους μεζέδες με βάση το ψάρι, ενώ η μαμαδίστικη κουζίνα με τις φανταστικές πίτες με χειροποίητο φύλλο θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλα σου.

εστιατόρια και ταβέρνες με θέα τη θάλασσα

Πανόραμα

Ηλίου 4, Βουλιαγμένη

Τηλέφωνο: 21 0895 1298

Γεύσου ποικιλίες από χειροποίητα ορεκτικά, ζεστά εδέσματα, ολόφρεσκο ψάρι από ελληνικές θάλασσες, σπεσιαλιτέ που πλημμυρίζουν το στόμα, που αποτυπώνονται στο μυαλό, που φέρνουν αναμνήσεις από σπιτική κουζίνα αγαπημένη.

Στο Πανόραμα θα φας κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα και θα έχεις την πιο απολαυστική θέα.

Όλα αυτά κοντά σου, δίπλα σου, στο εστιατόριο "Πανοραμα", στο Καβούρι.

εστιατόρια και ταβέρνες με θέα τη θάλασσα

Γαρμπή

Ηλίου 21, Βουλιαγμένη

Τηλέφωνο: 21 0896 3480

Με υπέροχη αισθητική στη διακόσμηση και στο ύφος του μαγαζιού και με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, στο ψαροστέκι Γαρμπή, θα φάτε τα πιο νόστιμα πιάτα, στην πιο απολαυστική τοποθεσία.

Το μαγαζί μάλιστα, έχει τεράστια ιστορία καθώς ξεκίνησε το μακρινό 1924 και συνεχίζει, ανανεωμένο, στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας.

εστιατόρια και ταβέρνες με θέα τη θάλασσα

Σαρδελάκι με θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη

Τηλέφωνο: 21 0967 0913

Με θέα στο Σαρωνικό και το πεντανόστιμο φαγητό, το Σαρδελάκι, σίγουρα θα σε ενθουσιάσει. Επέλεξε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα από φρέσκα όστρακα ή ένα μεγάλο ψάρι στα κάρβουνα.

εστιατόρια και ταβέρνες στην Αθήνα με θέα τη θάλασσα

Vosporos

Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο

Τηλέφωνο: 21 0412 7324

Στον "Vosporo" θα απολαύσεις Πολίτικη κουζίνα δίπλα στη θάλασσα.

Στο μενού του εστιατορίου Vosporos, θα βρεις πολλές επιλογές από δροσερές σαλάτες με ποικιλία λαχανικών στη σχάρα με χαλούμι και καραμελωμένο βαλσάμικο, συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος μέχρι λαχταριστό σις κεμπάπ γιαουρτλού με ζουμερό πολίτικο μπιφτέκι, συνοδευόμενο από δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού περιχυμένο από την σπιτική σάλτσα από φρέσκες ντομάτες.

Παράλληλα, η Boho Chic διακόσμηση του μαγαζιού θα σε εντυπωσιάσει και θα σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε διακοπές.

εστιατόρια και ταβέρνες στην Αθήνα με θέα τη θάλασσα

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη

Τηλέφωνο: 21 0896 0510

Το εστιατόριο Matsuhisa Athens έχει φέρει την ήρεμη δύναμη της ιαπωνικής κουλτούρας και τη γοητεία της fusion φιλοσοφίας στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Όμορφα φωλιασμένο σε μια από τις πιο κομψές και γραφικές τοποθεσίες της πόλης, το Astir Palace, το Matsuhisa Athens υπόσχεται μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Με μαγευτική θέα στον Σαρωνικό Κόλπο, μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και εντυπωσιακά φωτισμένο τη νύχτα, το Matsuhisa Athens είναι ένας από τους πιο καυτούς προορισμούς για φαγητό.

εστιατόρια και ταβέρνες στην Αθήνα με θέα τη θάλασσα

 

Ροή ειδήσεων

Share