Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

4 + 1: Τα καλύτερα μαγαζιά για φαγητό στα Πετράλωνα

Θα τα λατρέψουν οι καλοφαγάδες!

22 Ιουνίου 2022 08:35
4 + 1: Τα καλύτερα μαγαζιά για φαγητό στα Πετράλωνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Πετράλωνα είναι μία περιοχή που διατηρεί την ζεστασιά της Παλιάς Αθήνας με τα γραφικά σοκάκια της και τα retro μαγαζάκια της που τη θυμίζουν όσο τίποτα άλλο. Φιλικοί άνθρωποι και ένας κοσμοπολίτικος αέρας σε τραβούν να επισκεφτείς την περιοχή.

Το Athensmagazine.gr, εντόπισε 5 μαγαζιά για φαγητό στα Πετράλωνα, τα οποία αξίζει να επισκεφτείς.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα καλύτερα μαγαζιά για φαγητό στο Κολωνάκι.

ANDAMAN

Αλόπης 65

Τηλέφωνο: 21 1210 4939

Ένα Ταϊλανδέζικο εστιατόριο, με διακόσμηση και φαγητά σε ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τα πιάτα του αποτελούν μια γνήσια εκπροσώπηση της ταϊλανδέζικης κουζίνας σε ένα άκρως επεξηγηματικό μενού.

Κοκοφοίνικες, ethnic διακοσμητικά, κόκκινα φωτιστικά με πλεχτά καπέλα και μεγάλες μαξιλάρες συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο.

ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ

Κοίλης 33

Τηλέφωνο: 21 1012 1426

Ένα ζεστό και φιλόξενο μαγαζί που συνδυάζει με απόλυτη ισορροπία την παράδοσης και το σήμερα, με τα retro στοιχεία να θυμίζουν παλιό ζεστό καφενείο. Διάσπαρτες αντίκες, κρεμασμένες τηλεφωνικές συσκευές στον τοίχο και ο “δίσκος του Ζήκου” που έχει μετατραπεί έξυπνα σε φωτιστικό οροφής χαρακτηρίζουν τον χώρο.

Παράλληλα, το μαγαζί διαθέτει μία υπέροχη ταράτσα, με μοναδική θέα στο λόφο της δεξαμενής.

Τα πιάτα του μαγαζιού τιμούν κατά κύριο λόγο την ελληνική μαγειρική αλλά την “πειράζουν” τόσο-όσο για ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Κάππαρη

Δωριέων 36

Τηλέφωνο: 21 1012 1426

Στην Κάππαρη θα γευτείς καλό γευστικό παραδοσιακό φαγητό σε έναν χώρο που θυμίζει σπίτι στην παλιά Αθήνα. Πρόκειται για μια νεοταβέρνα, η οποία προσφέρει παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με δημιουργικές πινελιές που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Λεμονανθός

Τρώων 34

Τηλέφωνο: 21 0345 3522

Ο Λεμονανθός, βρίσκεται σε ένα εμβληματικό κτήριο, με πέτρινους τοίχους και ωραία χρώματα. Στο μαγαζί μπορείτε να γευτείτε εδέσματα και αποστάγματα πατρικής γης και παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, όπως κόκκορα κρασάτο με χιλοπίτες, αρνάκι στη γάστρα με πατατούλες και χοιρινό με σέλινο. Τα πιάτα μοσχοβολούν λεμονάκι, αναμνήσεις και συναισθήματα.

Χρύσα Χρύσα

Αιολέων 40

Τηλέφωνο: 21 3035 6879

Ένα φιλόξενο μαγαζί με γήινα χρώματα που δημιουργούν έναν οικείο, ζεστό περιβάλλον, με το αυθεντικό μωσαϊκό να προβάλλεται πίσω από νεωτερισμούς τύπου laminate. Στην Χρύσα θα γευτείτε ελληνική κουζίνα με διεθνείς πινελιές.

Παράλληλα, μικρές πινελιές, όπως βαζάκια με λουλούδια, κάνουν τη διαφορά και απογειώνουν την εμπειρία.

 

Ροή ειδήσεων

Share