Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Brunch στο Κολωνάκι: 5 μαγαζιά που θα λατρέψεις στην "κυριλέ" γειτονιά την Αθήνας

Θα γίνουν τα αγαπημένα σου στέκια

23 Μαρτίου 2022 10:48
Brunch στο Κολωνάκι: 5 μαγαζιά που θα λατρέψεις στην
Από Ανθή Κουρεντζή

To brunch έχει γίνει η must συνήθεια του σαββατοκύριακου, και όχι μόνο, για τους Έλληνες. Αν και ξενόφερτο έθιμο, το έχουμε ασπαστεί, το έχουμε αγαπήσει και το έχουμε εντάξει στη καθημερινότητα μας, αφού μεταξύ άλλων αποτελεί τη καλύτερη αφορμή για να μαζευόμαστε με τους φίλους μας και να λεμε τα νέα μας παρέα με αγαπημένα comfort food και καφεδάκι ( ή fresh juices για τους μη λάτρεις του καφέ).

Το Κολωνάκι, θα έλεγε κάποιος, ότι είναι το κέντρο αναφοράς, όταν μιλάμε για brunch στο κέντρο της Αθήνας, αφού φιλοξενεί τα περισσότερα και πιο δημοφιλή brunchάδικα της πόλης.

Το Athensmagazine συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει το top 5 αυτών

1. IT restaurant

Το It Restaurant το αγαπάς αμέσως χάρη στο λιτό design του που σε αποφορτίζει αμέσως από τη κουραστική καθημερινότητα εκείνη τη 1 ή 2 ώρες που θα παραμείνεις στο εστιατόριο. Στη συνέχεια θα χαλαρώσεις ακόμα περίσσοτερο γευόμενος-η το φημισμένο του brunch όπως τα αυγά μάτια στον φούρνο, το french toast με τσουρέκι, αντί για ψωμί και τα εξαιρετικά pankcakes, είτε στην αλμυρή είτε στη γλυκιά εκδοχή τους πάντα συνοδευόμενο από smoothies, κοκτέιλ ή τον αρωματικό του καφέ. Κάθε Κυριακή, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Τ: Σκουφά 29, Κολωνάκι

2. Malconi’s

Το απόλυτο στέκι του Κολωνακίου βρίσκεται στη γωνία Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου. Το Malconi’s τα συνδυάζει λίγο πολύ όλα και γι’ αυτό είναι αγαπημένο μαγαζί όσων κινούνται προς Κολωνάκι. Θες ιταλικό φαγητό και απίστευτες πίτσες ψημένες στον ξυλόφουρνο; Τα έχει. Θέλεις κυριακάτικο brunch με pancakes και αυγά; Τα έχει και αυτά. Θες να απολαύσεις το ποτό ή το κρασί σου το βράδυ, να ακούσεις μουσική και να χορέψεις; Και αυτό μπορείς να το κάνεις. Και όλα αυτά σε έναν υπέροχο χώρο, με ωραία διακόσμηση και μια εσωτερική αυλή που είναι ανοιχτή όλο το χρόνο.

Τ: Πατριάρχου Ιωακείμ 43 & Πλουτάρχου 23

3. Queen Bee

Σε ένα υπέροχο art deco κτίριο στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου, η Βασίλισσα Μέλισσα (Queen Bee) ανοίγει στις οκτώ το πρωί και σε περιμένει, πριν από το γραφείο ή σε κάποιο break, να περάσεις και να απολαύσεις έναν καφέ της νεοϋορκέζικης For Five, γνωστή για το house blend της, μαζί με ένα εξαιρετικό breakfast ή brunch όπως το lobster roll mac ’n’ cheese με καραβίδες, το steak sandwich με τα ψωμιά του Saci,T-bone steak με τηγανητό πατατίνι αλλά και τη φανταστική «σπανακόπιτα» με αβγό και παρμεζάνα.Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το διπλοφουρνιστό κρουασάν, που είναι και το ορόσημο του μαγαζιού. Μόνο φρόντισε να πας πριν τις 2 μμ, γιατί μετά δεν θα βρεις τπτ.

T: Πατριάρχου Ιωακείμ 45

4.Nice n Easy

Ένα μικρό γκουρμέ καφε-εστιατόριο με διατροφικές-βιολογικές ανησυχίες, το οποίο αγαπά την ασπρόμαυρη εποχή του Χόλιγουντ και τις τζαζ μουσικές. Στον ευρύ σε προτάσεις κατάλογο βρίσκεις συγκριτικό πίνακα για τις περιεκτικότητες σε θρεπτικά στοιχεία και δελτίο ποιότητας και προέλευσης των προϊόντων που χρησιμοποιούνται. Τα πιάτα κινούνται σε πολλές κατευθύνσεις. Ανάλογα με τα γούστα ή την όρεξή σου θα διαλέξεις ανάμεσα σε χορτοφαγικά/υγιεινά, πιάτα με έθνικ αποχρώσεις, ελληνικές γεύσεις και προτάσεις κρεατοφαγίας.

T: Ομήρου 60, Αθήνα

5. Le Papilio”Food-Pastry-Drinks

Αυτή η πεταλούδα (Le Papilio) φτερουγά και γεμίζει με γλύκα ολόκληρη τη Σκουφά. Ανοιχτό από τις 8 το πρωί, σε περιμένει με υπέροχο καφέ και πληθωρικό brunch (σερβίρεται καθημερινά 10.00-16.00), αλλά το μεγάλο του ατού είναι όλα αυτά τα φαντασμαγορικά γλυκά: αφράτο carrot cake, κολασμένη μηλόπιτα, μια τάρτα με διπλή στρώση σοκολάτας και πολλά ακόμα που θα ανακαλύψεις μόνος σου.

Η υπόθεση «Brunch» από την άλλη έχει τις δικές της απολαύσεις, με πιάτα όπως τα άκρως λαχταριστά pancake eggs (μπέικον, λιωμένο τυρί, λουκάνικο και τηγανιτά αυγά) ή το prosciutto Benedict (με αυγά ποσέ πάνω σε μοναστηριακό ψωμί ολικής με προσούτο, καραμελωμένα κρεμμύδια και ζεστή sauce Hollandaise). Για να τα συνοδεύσεις θα βρεις το απόλυτο ταίρι: δροσερά brunch cocktails! Αυτό το πληθωρικό brunch ακολουθεί ένας κατάλογος με όλα τα comfort food πιάτα που ονειρεύεσαι.

T: Σκουφά 37, Αθήνα

 

Ροή ειδήσεων

Share