Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πάμε για κινέζικο; 5 εστιατόρια με ασιατική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας

Για ασιατικές γεύσεις που θα σας μείνουν

18 Νοεμβρίου 2021 12:29
Πάμε για κινέζικο; 5 εστιατόρια με ασιατική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Να τρως λιγότερο, να γεύεσαι περισσότερο λέει μια κινέζικη παροιμία και για αυτό σκεφτήκαμε να το κάνουμε πράξη και να σας προτείνουμε πέντε εστιατόρια ασιατικής κουζίνας στο κέντρο της Αθήνας και σε ένα ταξίδι γεύσης στην ασιατική κουλτούρα. Μετά την ιταλική κουζίνα, σειρά έχει η ασιατική!

Το Αthensmagazine σας προτείνει:

1. Lacantina

Λακαντίνα-1

Το Lacantina σε περιμένει γωνία Κωλέττη και Ζωοδόχου Πηγής 24 στα Εξάρχεια από τη 1 το μεσημέρι ως αργά το βράδυ γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, από την Ινδία, με εξαιρετικό κοτόπουλο κάρι, και τη Μέση Ανατολή, με απίθανο φαλάφελ, μέχρι την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Μεξικό, με υπέροχα μπουρίτο. Μαζί με τα πολλά από τα πιάτα του μενού,υπάρχουν και εξαιρετικές επιλογές για τους vegan, όπως σούπες βελουτέ που δεν έχεις ξαναγευτεί και πολλά άλλα.

Τ: Κωλέττη & Ζωοδόχου Πηγής 24, Εξάρχεια

2. East Pearl

Mια ανάσα από το μετρό του Συντάγματος στη πιο λατρεμένη ασιατική γειτονιά της Αθήνας, το East Pearl σε περιμένει με τα μοναδικά κινέζικα πιάτα του γαι να ταξιδέψει τον ουρανίσκο σου. Σούπα με καβούρι, σπαράγγια σασίμι και αυγό, wontons, fried dumplings με χοιρινό, πικάντικο μοσχαράκι με τσίλι και φιστίκια και πολλά άλλα γεύματα σε περιμένουν με 15-18 ευρώ το άτομο για να φας σαν Κινέζος Αυτοκράτορας.

Τ: Απόλλωνος 2, Αθήνα 105 57

3. Tuk Tuk Thai

Στο Κουκάκι σε περιμένει ένα μικροσκοπικό εστιατόριο με street food χαρακτήρα που θα σε ταξιδέψει γευστικά μέχρι την Ταϊλάνδη. Ο χώρος σε ροζ και γαλάζιες αποχρώσεις, με φλοράλ ταπετσαρίες και αναμνηστικά από τα ταξίδια των ιδιοκτητών του στην Ταϊλάνδη, θα σε κάνει, με το που θα μπεις μέσα, να αισθανθείς σαν να μεταφέρθηκες μαγικά στη χώρα.

Εκεί θα δοκιμάσεις μικρά πιάτα, όπως dumplings, won ton, spring rolls, noodles και ποικίλα κάρι, τα οποία η κουλτούρα της Ταϊλάνδης επιβάλλει να μοιράζονται, καθώς και aahaan jaan diaw, που σημαίνει «γεύμα του ενός πιάτου», το καθένα από τα οποία αποτελεί ένα πλήρες γεύμα από μόνο του.

Τ: Βεΐκου 40, Κουκάκι

4. ΒΑΟΒΑO

μπάομπάο-1

Στον Κεραμεικό και πιο συγκεκριμένα στην Ιερά Οδό, το Bao Bao σε περιμένει για να δοκιμάσεις τα απολαυστικά ασιατικά πιάτα του. Όταν πας, μην παραλείψεις να γευτείς μία από τις σπεσιαλιτές του, που δεν είναι άλλη από πικάντικο μοσχάρι Szechuan με τηγανιτά λαχανικά.

Τ: Ιερά Οδός 26

5. Streetwok

Βολτάρεις στο κέντρο και ψάχνεις να φας κάτι γρήγορο; Το Streetwok σε περιμένει σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, στον πεζόδρομο της Αιόλου ανάμεσα στο Μοναστηράκι και στο Σύνταγμα, για να σου προσφέρει γευστικότατο κινεζικό φαγητό στο κέντρο της Αθήνας. Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις τι είδους ρύζι προτιμάς, κανονικό ή ολικής, ή νουντλς, κανονικά, αυγού ή ρυζιού. Στη συνέχεια, μπορείς να επιλέξεις διαφορά συνοδευτικά και toppings, από κρέατα μέχρι λαχανικά και ξηρούς καρπούς, καθώς και μια από τις σάλτσες, ανάλογα με το ποσό καυτερό ή αντέχεις, για να προσθέσεις στο πιάτο σου. Παράλληλα, στο μενού εμπεριέχεται και veggie dish για χορτοφάγους με διάφορα λαχανικά.

Τ: Αιόλου 21, Μοναστηράκι

Τ: Πανόρμου 115Ζ, Αμπελόκηποι

 

Ροή ειδήσεων

Share