Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022

Πασίγνωστος μάγειρας αγαπημένος άνοιξε μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας

Eτοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του κάτω από την πλατεία Κλαυθμώνος

24 Μαΐου 2021 09:05
Πασίγνωστος μάγειρας αγαπημένος άνοιξε μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αδέρφια Ανδρέας και Γιώργος Πιτσιλής έχουν γράψει... πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ της εστίασης και της διασκέδασης, με μαγαζιά με μεγάλη ιστορία στην αθηναϊκή σκηνή, όπως το Balthazar στους Αμπελόκηπους, που επιστρέφει αυτή την Παρασκευή 7/5, το Rock n Roll στο Κολωνάκι και όχι μόνο.

Τώρα έρχονται να προσθέσουν στο γευστικό μωσαϊκό του κέντρου ένα νέο μεζεδοπωλείο με μοντέρνο χαρακτήρα. Το νέο τους δημιούργημα, που λέγεται Dopios (Ντόπιος δηλαδή), θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σε λίγες ημέρες κάτω από την πλατεία Κλαυθμώνος. Θα βγάλει τραπέζια και καρέκλες με ψαθάκι στον πεζόδρομο, με φόντο το μικρό βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων και θα να σερβίρει νοστιμιές της γης και της θάλασσας ιδωμένες με σύγχρονη ματιά.

Την κουζίνα του καινούργιου, βαμμένου στα χρώματα της ελιάς μεζεδοπωλείου έχει επιμεληθεί ο πολύ δημιουργικός σεφ και επί χρόνια συνεργάτης των αδερφών Πιτσιλή Χριστόφορος Πέσκιας, οπότε, αναμενόμενα, τα πιάτα, που βασίζονται σε προϊόντα από διάφορες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, κινούνται σε οικεία μονοπάτια, έχουν όμως ιδιαίτερες πινελιές.

Πασίγνωστος μάγειρας αγαπημένος άνοιξε μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας

Στο μενού θα συναντήσετε λόγου χάρη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με dressing από πιπεριά Φλωρίνης, ρεβιθάδα με ρεβίθια του Σαλαμουσά από τη Λήμνο και κρέμα από μανούρι, γαύρο μαρινάτο με μαγιονέζα ρέγγας, πράσινη ντομάτα και κουμκουάτ, καπνιστό χέλι του Γείτονα με πουρέ παντζαριoύ και dressing εσπεριδοειδών, ενώ στα γλυκά θα υπάρχει, μεταξύ άλλων, ένα ρυζόγαλο με τα ταπιόκα και φράουλες. Όλα τα παραπάνω θα συνοδεύονται με κρασιά, ούζα, τσίπουρα κλασικά και παλαιωμένα και άλλα αποστάγματα, όλα ελληνικά.

10+3: Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας για όλα τα γούστα

Τώρα που άρση του lockdown αποτελεί και επίσημα παρελθόν το AthensMagazine.gr αποφάσισε να σας παρουσιάσει τα 13 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας. Σίγουρα μια δοκιμή θα σας πείσει. Παράλληλα σας παρουσιάζουμε και 20 παραλίες στην Αττική: 7 ακατάλληλες, 7 υπέροχες και 6 ερημικές!

Pelagos

To εστιατόριο Pelagos ανοίγει τις πόρτες του στο Four Seasons Athens της μαγευτικής Αθηναϊκής Ριβιέρας, εστιάζοντας δημιουργικά στα θαλασσινά, προτείνοντας νέους άξονες στον ορισμό του Fine Dining.

Συστήνοντας στο κοινό μια ανατρεπτική προσέγγιση στα θαλασσινά και μια νέα ανάγνωση της δημιουργικής κουζίνας, που εστιάζει στις τοπικές γεύσεις και αντλεί έμπνευση από τη Μεσόγειο.

Info: Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη - Παραλία Αστέρα, 16671, ΑΤΤΙΚΗΣ

Pelagos

Dinner in the Sky

Το Dinner in the Sky σας ανεβάζει στον ουρανό, ενώ η νυχτερινή Αθήνα «ζωντανεύει». Το τραπέζι περιστρέφεται αργά για να δείτε την πόλη πανοραμικά. Η φωτισμένη Ακρόπολη χαρίζει ένα μαγευτικό θέαμα σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Προσκαλέστε φίλους, αγαπημένους ή συναδέλφους σε ένα ξεχωριστό γεύμα και κάντε την επίσκεψή σας στην Αθήνα πιο ενδιαφέρουσα, συνδυάζοντας μοναδικές γεύσεις με την πιο εντυπωσιακή θέα της πόλης. Απολαύστε ιδιαίτερα πιάτα, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση συνοδευόμενα από υπέροχα κρασιά Ελλήνων παραγωγών.

Info: Ιάκχου & Βουτάδων, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθήνα 11854 Ελλάδα

Dinner in the Sky

Aleria

Ένα υπέροχο διώροφο νεοκλασικό κτίριο, διαμορφωμένο με φροντίδα, αν και θα έπρεπε να λείπουν, κατά τη γνώμη μου, κάποια στοιχεία υπερβολής στη διακόσμηση. Το σέρβις ευγενικό, επαγγελματικό και πλήρως κατατοπισμένο. Η όλη ατμόσφαιρα έχει κάτι το θεατρικό, εντύπωση που επιτείνεται από τον χαμηλό φωτισμό.

Info: Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Αθήνα 104 35

Aleria

Funky Gourmet

Υψηλή γαστρονομία και διαδραστική, που ενεργοποιεί τις αισθήσεις, και προσεγγίζει τον κόσμο με ένα τρόπο πρωτοποριακό και αντισυμβατικό.

Εμπνεόμαστε από την παράδοσή μας και δημιουργούμε μια Avant-garde ελληνική κουζίνα εκλεπτυσμένη και διασκεδαστική, που προκαλεί συναισθήματα και ξυπνά αναμνήσεις.

Info: Παραμυθιάς 13 και, Σαλαμίνος, Αθήνα 104 35

Funky Gourmet

Εστιατόριο Ελαίας Γη

Μέσα από ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο, την ελληνική γη και τα προϊόντα που μας δίνει, τα έθιμα και τις συνήθειες, αλλά και μέσα από δημιουργικές επεμβάσεις στην παραδοσιακή μας κουζίνα, που πρωταρχικό σκοπό έχουν να φρεσκάρουν, να υπογραμμίσουν και να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τις γευστικές μας αναφορές στις βαθύτερες ρίζες της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης, φέρνουμε στο πιάτο σας μια ιδιαίτερη ποικιλία εξαίρετων εδεσμάτων, με εποχιακά μόνο προϊόντα, σε μενού γευσιγνωσίας.

Info: Ολυμπιονικών 4 & Δεξαμενής, Πολιτεία, Κηφισιά 145 63

Εστιατόριο Ελαίας Γη

Spondi

Σπονδή το εστιατόριο που ξεκίνησε τη λαμπρή του ιστορία από το 1996 με διεθνή αναγνώριση και μεγάλες διακρίσεις. Ειδικεύεται στη Γαλλική κουζίνα.

Info: Πύρρωνος 5, Αθήνα 116 36

Spondi

ΦΙΤΑ

Το νέο νόστιμο εγχείρημα της Αθήνας αναδεικνύει την ποιοτική πρώτη ύλη αλλάζοντας κάθε μέρα μενού αναλόγως με το τι καλό βρίσκουν στις αγορές οι μάγειρες του, οι οποίοι αναζητούν το καλό ψάρι, ενώ παράλληλα παραλαμβάνουν κρέατα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Info: Ντουρμ 1, Αθήνα 117 45

ΦΙΤΑ

GB Roof Garden

Από το - τέσσερις συνεχόμενες χρονιές βραβευμένο από το περιοδικό Wine Spectator - Εστιατόριο & Μπαρ GB Roof Garden η θέα της Αθήνας κόβει την ανάσα. Στην πιο ιδανική θέση, η απρόσκοπτη θέα προς την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τη Βουλή των Ελλήνων είναι πράγματι μαγευτική.

Για πρωινό και μεσημεριανό, το κομψό, λιτό και φιλόξενο περιβάλλον του GB Roof Garden Restaurant δημιουργεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα ενώ για βραδινό η κοσμοπολίτικη αύρα του γίνεται πλέον αισθητή όταν ανάβουν τα φώτα της πόλης.

Info: Βασ. Γεωργίου Α 1, Αθήνα 105 64

GB Roof Garden

2 Μαζί

Το «2 Μαζί» είναι ένα εστιατόριο Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Στις παρυφές της Πλάκας, στον αριθμό 48 της οδού Νίκης, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους δύο άνθρωποι δημιουργικοί κι επίμονοι υπέρμαχοι της ποιότητας, ο ιδιοκτήτης Ηλίας Γώγος και ο ταλαντούχος chef Χάρης Νικολούζος.

Πηγή έμπνευσής τους αποτελεί ό,τι πιο εκλεκτό παράγει τούτος ο τόπος: κρέατα, ψάρια, χειροποίητα ζυμαρικά και παραδοσιακές πίτες παντρεύονται με βότανα, αρωματικά αλλά και κάθε βρώσιμο άνθος, ιδιαίτερης γευστικής και θεραπευτικής αξίας. Delicatessen μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από την κουζίνα του εστιατορίου.

Έχουμε θέσει τον πήχη υψηλά, ευελπιστώντας να μεταδώσουμε τη βαθιά αγάπη μας για το καλό φαγητό. Στόχος μας είναι να αφυπνίσουμε όλες σας τις αισθήσεις, να επανασυστήσουμε γνώριμες μα ξεχασμένες γεύσεις αλλά και να δημιουργήσουμε νέες προς τέρψιν του ουρανίσκου σας. Σας περιμένουμε με χαρά στον χώρο μας, ένα πανέμορφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα, για να θυμηθούμε την εποχή εκείνη που η ζωή είχε τη «γεύση της παρέας». Εσείς κι εμείς 2 ΜΑΖΙ γιατί αυτό είναι που μετράει τελικά!

Info: Νίκης 48, Αθήνα 105 58

2 Μαζί

Vezene

Το «πίσω από το Hilton», το κέντρο-απόκεντρο, όπως το λέγαμε άλλοτε, πάντα τους τραβούσε τους Αθηναίους. Αυτό θα πρέπει να υπολόγισε ο Άρης Βεζενές, αναζητώντας τον χώρο όπου θα άνοιγε τη δεύτερη τρατορία του, στην Αθήνα, μετά το σουξέ της πρώτης στο Μεγανήσι, κανένα χρόνο πριν. Φαίνεται μάλιστα πως κατείχε τη συνταγή της επιτυχίας.

Έστησε πρώτα το κομψό της σκηνικό, σαν ένα σκανδιναβικής αισθητικής νεοϋορκέζικο λοφτ, το έντυσε με ακατέργαστο ξύλο και μέταλλο, σε καθαρές γραμμές. Έβαλε στο βάθος, πίσω από το μπαρ, έναν επιβλητικό, χαλύβδινο ξυλόφουρνο και τοποθέτησε εμφανώς μερικά αντικείμενα-φετίχ της κουζίνας, με κυρίαρχη την κατακόκκινη συλλεκτική χειροκίνητη Berkel, που κόβει το προσούτο σε πολύ λεπτές φέτες, χωρίς καν να ζεσταίνει το κρέας.

Info: Βρασίδα 11, Αθήνα 115 28

Vezene

Διόνυσος Zonar's

Το εστιατόριο Dionysos Zonar’s βρίσκεται σε περίοπτη θέση στις παρυφές της Ακρόπολης, έχοντας πανοραμική θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (Ηρώδειο). Συνδυάζει την προνομιακή τοποθεσία με τον καλαίσθητα ανακαινισμένο χώρο και την υψηλή ποιότητα της ελληνικής μοντέρνας κουζίνας.

Μετρώντας πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας, το εστιατόριο Διόνυσος, έχει αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Το εστιατόριο αποτελεί ένα λαμπρό έργο μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής. Ο σχεδιασμός του έγινε από τον πρωτοπόρο αρχιτέκτονα Προκόπη Βασιλειάδη στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Info: Ροβέρτου Γκάλλι 43, Αθήνα 117 42

Διόνυσος Zonar's

Cookoovaya

Οι μάγειροι Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Καραθάνος και Μάνος Ζουρνατζής σας καλωσορίζουν στο εστιατόριο Cookoovaya. Η ελληνική κουζίνα, όπως προκύπτει μέσα από τα βιώματα, την έμπνευση και την πρώτη ύλη που τους εμπιστεύονται εκλεκτοί παραγωγοί, συμπληρώνει την παρέα σας: των δυο, των τριών, των πολλών.

Info: Χατζηγιάννη Μέξη 2a, Αθήνα 115 28

Cookoovaya

Huaca Nikkei Resto Bar

Στo νέο έθνικ εστιατοριο Huaca στο Μετς μπορείτε να δοκιμάσετε Nikkei κουζίνα. Ένα σύγχρονο περουβιανό μενού με ιαπωνικές αναφορές, με βάση τη δυναμική των πρώτης ποιότητας συστατικών, την τραγανότητα των γεύσεων και τη σύγχρονη έμπνευση.

Η αρμονία, η ισορροπία και η δημιουργικότητα είναι ξεχωριστές σε κάθε ένα από τα signature πιάτα του σεφ, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της κουζίνας Nikkei, ενώ η κύρια αποστολή τους είναι να αναδείξουν και να προωθήσουν τον πλούτο της περουβιανής γαστρονομίας μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα.

Info: Τιμολέοντος 1, Αθήνα 116 36

Huaca Nikkei Resto Bar

 

Εστιατόρια

Ροή ειδήσεων

Share