Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Η πιο γνωστή μπυραρία της Ελλάδας έκλεισε τα 28 χρόνια παρουσίας και συνεχίζει δυναμικά!

Δέκα λόγοι για να πας στο Arch Beer House!

3 Φεβρουαρίου 2020 07:52
Η πιο γνωστή μπυραρία της Ελλάδας έκλεισε τα 28 χρόνια παρουσίας και συνεχίζει δυναμικά!

Κείμενο: Κατερίνα Ρίγκου

Φωτογραφίες: Γιάννης Παπαργύρης

Η πιο γνωστή μπυραρία της χώρας και ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια έκλεισε αισίως τα 27 χρόνια παρουσίας και συνεχίζει με την ίδια δυναμική. Με αφορμή την επέτειο της Arch beer house εδώ συγκεντρώσαμε όλους εκείνους τους λόγους που την έφεραν και την κρατούν στην κορυφή!

H αρχή

Πριν 27 χρόνια η Μαριέτα Χατζή και ο Σάκης Λιανέας βρήκαν τον κατάλληλο χώρο που θα στέγαζε το concept της Arch, τον διαμόρφωσαν και έκαναν πραγματικότητα την καινοτόμα ιδέα και το όραμα τους, βάζοντας το πρώτο λιθαράκι για την μεγάλη πορεία που θα ακολουθούσε.

Το όνομα

Η μεγάλη αδυναμία της Μαριέτας στα... βελάκια αποτέλεσε την έμπνευση για το όνομα "Arch", σημαίνει η πορεία του βέλους. Κάπως έτσι έγινε και με το μαγαζί... Έριξαν το "βέλος" τους, αυτό διέγραψε την πορεία του και βρήκε στόχο στο κέντρο! Από τότε μέχρι σήμερα το όνομα έγινε ταυτόσημο στην πόλη με την μπύρα και το rock.

Η πορεία

Με την ιδέα να είναι ξεκάθαρη, την φιλοσοφία σαφή, την αγάπη, την συνέπεια και την προσπάθεια μεγάλη, η Arch σταθερά συνέχισε την πορεία της και έφτασε να είναι η πιο αυθεντική και γνωστή μπυραρία όχι μόνο της Αθήνας αλλά της χώρας. Η επιτυχία ήρθε και παρέμεινε γεγονός που δικαιώνει ότι όταν ένας χώρος έχει ταυτότητα και συνέπεια δεν μπορεί παρά να πετύχει!

Η φιλοσοφία

Μια αυθεντική μπυραρία με rock φιλοσοφία που δεν παρέκκλινε όλα αυτά τα χρόνια από την αρχική ιδέα, γι΄ αυτό και έγινε στέκι με φανατικούς θαμώνες από όλη την πόλη, κάθε ηλικίας!

Η συνέχεια

Δυναμικά στην Arch "μπήκε" και η 2η γενιά με την Ιωάννα Καρυστινού και τις φρέσκες ιδέες της να εξελίσσουν το concept της Arch. Συνδυαστικά με την εμπειρία και το know how των ιδιοκτητών η Ιωάννα συνεχίζει με την ίδια αγάπη να δίνει το δικό της δυναμικό "παρών" στο μαγαζί.

Ο χώρος

Ένα τριώροφο πέτρινο επιβλητικό κτήριο λίγα μέτρα από το κέντρο του Περιστερίου στεγάζει την Arch και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για το concept του. Το μαγαζί έχει χωρητικότητα 500 ατόμων, το ξύλο είναι κυρίαρχο στοιχείο, όπως και η rock διακόσμηση και ατμόσφαιρα, το περιβάλλον παρόλο τον μεγάλο χώρο πολύ παρεϊστικο και ζεστό, ο κάθε όροφος έχει το δικό του μπαρ, έχει κήπους αλλά δεν είναι ανοιχτό αλλά παντού κλιματιζόμενο.

Οι μπύρες

Υπάρχουν 180 ετικέτες και 24 drafts! Συχνά φιλοξενούνται guset βαρέλια που κάθε φορά αλλάζουν, από μικροζυθοποιείες και παλαιωμένες μέχρι με ουίσκι ή με ρούμι. Μπύρες από όλο τον κόσμο από Αμερική και Ευρώπη, όλες οι μοναστηριακές και -λόγω κατανάλωσης- πάντα φρέσκιες. Μάλιστα η Arch είναι ambassador της La Tram στην Ελλάδα. Συνδυαστικά με την τεράστια εξειδίκευση στην μπύρα υπάρχει και πολύ ενημερωμένη και ιδιαίτερη κάβα με τις premium ετικέτες σε ουίσκι, ρούμι, κονιάκ και βότκα να ξεχωρίζουν. Επίσης, ο κατάλογος της μπύρας (όπως και του φαγητού) που θα βρείτε σε κάθε πάσο και τραπέζι είναι εξαιρετικά επεξηγηματικός.

Η ομάδα

Στην επιτυχία φυσικά συμβάλλει πάντα μια καλή ομάδα. To team της Arch είναι σταθερό εδώ και χρόνια και εξιδεικευμένο με άριστη γνώση γύρω από την μπύρα, εκπαιδευμένο με σεμινάρια και παράλληλα φιλόξενο, ευγενικό και εξυπηρετικότατο!

Η μουσική

Μια αυθεντική μπυραρία δίνει εξίσου μεγάλη βαρύτητα στην μουσική. Στην Arch θα ακούσετε μόνο ροκ από τους 5 διαφορετικούς djs με τον καθένα να έχει το δικό του ξεχωριστό στυλ. Ο ήχος είναι εξαιρετικός ενώ συνδυάζεται και με εικόνα καθώς παράλληλα παίζουν τα video clip των τραγουδιών.

Η κουζίνα

Η προσεγμένη κάρτα είναι "στημένη" πάνω στην μπύρα με κρύα και ζεστά πιάτα με έμφαση στην γεύση και την πρώτη ύλη . Θα δοκιμάσετε από εκλεκτές ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και πλατό με λουκάνικα, μέχρι προτάσεις grill με το κότσι και σνίτσελ να κάνουν θραύση!

Τα events

Καινοτόμα σε όλα της η Arch δεν θα μπορούσε να μην ξεχωρίζει για τα events της. Αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο και αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της. ΄Ηταν μάλιστα η πρώτη στην Ελλάδα που ξεκίνησε το Holloween! Εκτός από τις θεματικές βραδιές, ξεχωρίζει για τα επετειακά events, όπως πχ το October Fest και το Sen Patrick ενώ κάθε χρόνο κάνουν και το δικό τους επετειακό event με διάφορα υπέροχα happenings!

Η επιτυχία

Όλα αυτά είχαν ένα μαθηματικά βέβαιο αποτέλεσμα, την επιτυχία... που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν "επαναπαύει" αλλά "δεσμεύει" για την συνέπεια και τη συνεχή προσπάθεια και εξέλιξη.

Καθημερινά 19:00 - 04:00 (η κουζίνα μέχρι την 01:00 & Παρ.-Σαβ. μέχρι τις 02:00).

Εθνικής Αντιστάσεως 91-93, Περιστέρι, Τ. 210 5752992, FB. Arch Beer House (official page), www.archbeerhouse.gr

 

Μπυραρίες

Ροή ειδήσεων

Share