Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

10+1 επιλογές για το καλύτερο κρασί στην Αθήνα

Το Athensmagazine.gr σας έχει τις καλύτερες επιλογές

16 Οκτωβρίου 2023 12:41
10+1 επιλογές για το καλύτερο κρασί στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κρασί δεν είναι απλά μια τάση. Είναι πάθος, μυρωδιές και νέες γεύσεις. Η μόδα των wine bars μπορεί να ήρθε αργοπορημένα στη χώρα μας, αλλά έχει επηρεάσει την νυχτερινή διασκέδαση, κερδίζοντας αμέσως φανατικό κοινό. Έτσι λοιπόν αν είστε wine lover τότε το Athensmagazine.gr σας έχει τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσετε το κρασί σας στην Αθήνα. Παράλληλα δείτε και τα καλύτερα μπεργκεράδικα που θα ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο σας.

Vintage wine bar&bistro

Το Vintage είναι ένα μπαρ κρασιού μπιστρό που ανήκει και λειτουργεί από τους εστιάτορες Iza & Panos Kyriazis. Το ζευγάρι είχε επιστρέψει στην Αθήνα το 2013 μετά από χρόνο που αφιερώθηκε στα Ιωάννινα (όπου είχαν οικογενειακό εστιατόριο) και ήθελε να αναδημιουργήσει κλασικό μπιστρό στην καρδιά της ιστορικής Αθήνας με μεγάλη ποικιλία κρασιών από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες.

Info: MItropoleos 66-68 10563 Αθήνα

Heteroclito cave & bar a vin

Ένας προορισμός κρασιού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπου μπορεί κανείς να γνωρίσει και να δοκιμάσει τον ελληνικό αμπελώνα και τις ελληνικές μάρκες κρασιού. Ακολουθήστε τις διαδρομές κρασιού σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύψτε τις καλύτερες από όλες τις τοπικές ποικιλίες - γνωστές, διάσημες, ειδικές, σπάνιες, διαφορετικές, μοναδικές και άγνωστες - δοκιμάστε ένα ποτήρι κρασί από Έλληνες παραγωγούς, βρείτε τις αγαπημένες σας ετικέτες μεταξύ γνωστών εμπορικών σημάτων και επεκτείνετε οι ορίζοντες του κρασιού σας δοκιμάζουν κρασιά από νέους, πολλά υποσχόμενους παραγωγούς που προτείνουν νέες εμπειρίες κρασιού.

Info: 2, Fokionos 10563 Αθήνα

Oinoscent

Στο κελάρι μας θα βρεις παλιές χρονιές από σπουδαία ελληνικά κρασιά που μπορούν να απογειώσουν οποιοδήποτε κρεατικό σταθεί δίπλα τους!

Info: 45-47 Voulis street 10557 Αθήνα

Warehouse

Μια αποθήκη, που κλείνει μέσα της όλη μας την αγάπη και την τεχνογνωσία για τον καφέ, το κρασί, τα cocktail και τις ωραίες γεύσεις. Στο Warehouse έχουμε πάθος για αυτό που κάνουμε αλλά μας αρέσει η απλότητα. Εδώ θα βρείτε ένα χαρμάνι προϊόντων, εμπειριών και ανθρώπων, όπου είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

Info: Mavromichali & Valtetsiou 21 10680 Αθήνα

Manouka

Tο καινούργιο wine bar με την υπογραφή του Mάνου Στρατάκη, πήρε το όνομά του από ένα καλλωπιστικό φυτό με όμορφα ροζ και λευκά λουλούδια που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη μυρτιά, ιθαγενές στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία. Θα το βρείτε στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Utopia, στην Ερμού, λίγο πριν την Καπνικαρέα, όπου θα μπορείτε να απολαύσετε το κρασί σας με θέα την Ακρόπολη από τη μία και τον Λυκαβηττό από την άλλη.

Ιδανικό μέρος, γεμάτο φως και καλαίσθητη χαλαρή γήινη διακόσμηση (ξύλου, μπαμπού, σχοινιού) για να ξεκινήσεις από το πρωί ξεφυλλίζοντας το μενού του πρωινού και του brunch διαλέγοντας δουλεμένες ελληνικές γεύσεις, που συνδυάζονται με εξαιρετικό καφέ και αφρώδη εκπλήξεις και να παραμείνεις μέχρι το βράδυ για τις εναλλασσόμενες και ανοδικές γαστρονομικές και drinking εμπειρίες των lunch, aperitivo, dinner και cocktail.

Info: Ερμού 46, Αθήνα 105 63.

Τα καλύτερα wine bar: Manouka

Wine Point

To Wine Point συνεργάζεται αποκλειστικά με ελληνικούς αμπελώνες, μετρώντας πάνω από 200 ετικέτες. Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των ετικετών αλλά και της κουζίνας του μαγαζιού -η οποία περιλαμβάνει κρύα πιάτα και συνοδευτικά- προέρχονται από μικρούς παραγωγούς, σε μια προσπάθεια των υπευθύνων να στηρίξουν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση.

Υπάρχουν όλες οι ποικιλίες οίνου, όπως η Κυδωνίτσα και το Βερτζαμί, ενώ σερβίρονται και σπιτικά αποστάγματα, τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως "ελληνικά μπράντι". Το προσωπικό είναι άκρως εξειδικευμένο, καθώς εργάζονται τέσσερις οινολόγοι.

Η μουσική είναι συνήθως blues και jazz, ωστόσο μπορεί και να αλλάξει ανάλογα με τις διαθέσεις του κόσμου. Η διακόσμηση ακολουθεί τα πρότυπα ενός κλασικού wine bar, με ράφια γεμάτα μπουκάλια, όμως εδώ η διαφορά γίνεται από τους πίνακες οι οποίοι υπάρχουν και είναι ζωγραφισμένοι από κόκκινο κρασί από τη ζωγράφο Katarina Vasickova!

Info: Ακρόπολη, Αθανασίου Διάκου και Πορινού 2.

Τα καλύτερα wine bar: Wine Point

Caravin wine bar

Καραβάνι και κρασί, οίνος και ταξίδι. Τρεις γυναίκες, παθιασμένες με το κρασί και τα ταξίδια , έδωσαν στο κοινό τους όραμα μορφή. Caravan και wine και εγένετο Caravin!

Το φωτεινό και σπιρτόζικο μπαρ που άνοιξε τις...κάνουλες πριν μερικούς μήνες προς χαρά των οινόφιλων, σερβίρει τα προϊόντα οινοπαραγωγών, από ελληνικούς αμπελώνες. Οι εκλεκτές ετικέτες συνοδεύονται από έναν ευέλικτο κατάλογο κατάλογο γεύσεων.

Info: Ακάμαντος 11 Θησείο

Τα καλύτερα wine bar: Caravin wine bar

Fabrica de Vino

Από τα πρώτα wine bar στην Αθήνα, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται 650 ετικέτες κρασιού από όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 95 σερβίρονται σε ποτήρι. Στα ποτήρια υπάρχουν μεζούρες στα 75ml και στα 150ml, οι οποίες βοηθούν στο να μετριούνται οι ποσότητες που είναι για δοκιμή και για κατανάλωση.

Στα συν το ότι λειτουργεί και σαν κάβα, έχοντας διαφορετικές τιμές στον κατάλογο για τα take away. Η κουζίνα προσφέρει κρύα και ζεστά πιάτα όπως πίτες και τάπας, με τα δεύτερα να μαγειρεύονται με έναν "πιο ελληνικό" τρόπο.

Το "Fabrica" είναι χωρισμένο σε τρία μέρη: το bar, με μία industrial και ελαφρώς νεοκλασική διακόσμηση στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει το ποτό του όρθιος, το casa, όπου κάποιος μπορεί να καθίσει, με τη διακόσμηση να είναι πιο παραδοσιακή με ανατολίτικα στοιχεία και το κελάρι, όπου κάθε Κυριακή φιλοξενεί έντεχνη βραδιά, στην οποία με το άνοιγμα φιάλης προσφέρεται δωρεάν μπουφές.

Info: Aθήνα, Εμμανουήλ Μπενάκη 3.

Τα καλύτερα wine bar: Fabrica de Vino

King's Theater Wine Bar

Εντυπωσιακό, παραμυθένιο σκηνικό που θυμίζει κάστρο! Αυτό το ιδιαίτερο wine bar μιλάει κρητικά με οίνο αποκλειστικά από τη μεγαλόνησο, με περίπου 40 ετικέτες γλυκές και αφρώδεις, που σερβίρονται και σε ποτήρι.

Άρωμα Κρήτης έχει και το wine pairing μ ε πλατό αλλαντικών και τυριών όπως γαλομυζήθρα, τρυποτύρι, πικάντικη γραβιέρα, αλλά και απάκι, καπνιστή πανσέτα και παστράμι. Ο χώρος που άνοιξε πριν λίγους μήνες μοιράζεται σε τέσσερις αίθουσες: Το αίθριο, η γαλλική κρεβατοκάμαρα, το ιπποτικό και η royal σάλα.

Info: Καραϊσκάκη 26 Ψυρρή.

Τα καλύτερα wine bar:

Cava Faidon & Delicatessen

Ένας μικρός gourmet παράδεισος για τους wine lovers, το Faidon Delicatessen έχει καταφέρει να γίνει το απόλυτο spot των νοτίων προαστίων και να μας μυήσει στα μυστικά του μυσταγωγικού κόσμου του κρασιού!Πίσω από το concept του, που μας ταξιδεύει σε ένα αυθεντικό ιταλικό deli, "κρύβονται' ο Χρήστος και ο Μάριος Τσικνάκος, οι οποίοι μετουσίωσαν σε ό,τι πιο μοντέρνο την ιστορία από το 1978 και την εμπειρία της οικογενειακής επιχείρησης, της Cava Faidon, προσθέτοντας τη δική τους φρέσκια ματιά στην παράδοση και την εξειδίκευση στον οίνο.

Έτσι, λοιπόν, αφού περάσουμε από την κάβα και διαλέξουμε κάποια από τις εκατοντάδες ετικέτες, προχωράμε δίπλα στο deli για να διαλέξουμε τα πιο λαχταριστά τυριά και αλλαντικά από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα, που κόβονται με την παραδοσιακή χειροκίνητη μηχανή, αλλά και μοναδικές λιχουδιές από chutney και σάλτσες μέχρι μαρμελάδες που φιγουράρουν στα ράφια της... βιβλιοθήκης, για να απολαύσουμε ένα θαυμάσιο aperitivo με ένα πλούσιο πλατό ή κάποια από τα κρύα πιάτα του ανανεωμένου καταλόγου του!

Paleo

Μια παλιά αποθήκη καπνών έχει μετατραπεί σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό wine bar – διατηρώντας όμως την ιδιαιτερότητα και την ταυτότητα του χώρου. O σομελιέ, δημιουργός και ιδιοκτήτης, Γιάννης Καϋμενάκης έχει προσθέσει πάνω από 360 ετικέτες, από περιοχές όπως η Νότια Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και φυσικά από τους ελληνικούς πλούσιους αμπελώνες.

Στον κατάλογο -πέρα από αρκετά πιάτα για να συνοδέψεις το κρασί σου- θα βρεις ετικέτες που τιμολογούνται ελάχιστα πάνω από την τιμή λιανικής πώλησης, αλλά και άλλες πιο premium, σπάνιες και κατ’επέκταση πιο ακριβές επιλογές.

Info: Πολυδεύκους 39, Πειραιάς

undefined

 

Ροή ειδήσεων

Share