Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

6+1 μαγαζιά για burger που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

Θα σου τρέχουν τα σάλια!

15 Ιουνίου 2021 13:42
6+1 μαγαζιά για burger που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν φορές που θέλεις να απολαύσεις κάτι νόστιμο και χορταστικό, κάτι που θα σου θυμίζει την αυθεντική νεοϋρκέζικη κουζίνα... Για αυτές τις στιγμές το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σου προτείνει τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσεις το μπέργκερ σου στα πιο in στέκια της Αθήνας. Παράλληλα δείτε και 8+1 μαγαζιά στην Αθήνα με μυστικούς κήπους και αυλές για εξαιρετικό καφέ και δροσιστικά cocktails.

Juicy Grill

Πρόκειται για τον ναό του burger, που φημίζεται για τη γεύση, αλλά και το μέγεθος των μερίδων του, για αυτό το λόγο σχηματίζονται ουρές έξω από την πόρτα του. Το Juicy Grill προσφέρει τα πιο Juicy burgers – κόλαση, που μόνο από την εμφάνιση σας τρέχουν τα σάλια.

Πάντως, μπέργκερ όπως το διαχρονικό Bill Murray με μπιφτέκι γεμιστό με τσένταρ, iceberg, ντομάτα, χειροποίητα onion rings και chipotle mayo, το εξίσου παλιό και αγαπημένο Ari Gold με σοταρισμένα και καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, αλλά και το Billion με ψωμί ζυμωμένο με σκορδοβούτυρο, λιωμένο ρεγκάτο, διπλό μπέικον, iceberg, ντομάτα και caesar’s sauce θα τα βρείτε σίγουρα.

Info: Λεωφ. Περικλέους 37, Χολαργός 155 61 & Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα

Juicy Grill

Queen

Το Queen άνοιξε το 1978 από τον Πάπα-Κουιν (σημείωση: όχι το πραγματικό του όνομα) και τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του, οι βασικοί του θαμώνες ήταν στρατιώτες από την αμερικάνικη βάση. Σταδιακά, και το ελληνικό κοινό γνώρισε μια κουλτούρα φαγητού που μέχρι τότε του ήταν παντελώς άγνωστη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πλέον η επιχείρηση βρίσκεται σε άλλα χέρια και μιας και οι ιδιοκτήτες έχουν εμπειρία κι από Αμερική μεριά, ξέρουν καλά πώς γίνεται το πάντρεμα ποιότητας και street προσέγγισης, και συνιστούν ιδανικούς επιγόνους.

Η βασική γραμμή του Πάπα-Κουιν ήταν σαφής (“αν σας πει κανείς τίποτα για το μπιφτέκι μας, δώστε του τον κιμά να τον πάει στο χημείο”) κι έκτοτε έχει τηρηθεί κατά γράμμα, αφού το μπιφτέκι του Queen είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και εθιστικά που έχουμε δοκιμάσει, ενώ είναι το μόνο που έχουμε υπόψη μας που αποτελείται μόνο από ολόφρεσκο κιμά στον οποίο δεν προστίθεται ούτε καν αλάτι.

Η γεύση του είναι απολαυστικά “κιμαδίσια” (θυμίζει λίγο Wendy’s, αν χρειάζεσαι κάποιο σημείο αναφοράς, αλλά χωρίς ίχνος πλαστικίλας προφανώς) και το όλο κόλπο βρίσκεται στο πώς συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Γενικά αν σου ακούγεται περίεργο αυτό με τον σκέτο κιμά, απλά δοκίμασε ένα και θα μας θυμηθείς.

Info: Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα 166 74

Queen: Burger

Μπαρ Μπεε Κιου

Το Μπαρ Μπεε Κιου στον Πειραιά και εσχάτως στη Νέα Σμύρνη, έγινε η Πάραλος του μπέργκερ ποντάροντας στην από στόμα σε στόμα διάδοση. Στα social media του θα δεις άπειρες φωτογραφίες με ποσότητες που κάνουν το μυαλό να παίρνει χίλιες στροφές και να αγνοεί το φούσκωμα στο στομάχι. Η ποιότητα, αν και είναι σαφής και υψηλή, δεν μπαίνει στο τραπέζι της συζήτησης.

Ο Παππούς του Γενναίου με τα 8 μπιφτέκια, το Σουμόκα και διάφορα άλλα πιάτα του μενού είναι η αποθέωση του σαρκοφάγου. Μπιφτέκια αγκαλιασμένα με λουκάνικα, μπέικον, κρεμμύδια, αυγά τηγανιτά και άλλες γαρνιτούρες. That’s the spirit.

Info: Ελ. Βενιζέλου 18, Νέα Σμύρνη

Μπαρ Μπεε Κιου

Butcher’s Burger

Στην ίδια φιλοσοφία είναι και το Butcher’s Burger στο Χαλάνδρι όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μπέργκερ που θα βρεις εντός Αθηνών και προαστίων των. Όταν βρίσκεσαι σε έναν χώρο όπου η ποιότητα του προϊόντος σου δεν είναι δυνατό να έχει μεγάλες διαφορές από την ποιότητα του ανταγωνισμού, αναζητάς δικαίως νέους τρόπους για να βρίσκεσαι πιο κοντά στην επιφάνεια.

Info: Αγίας Παρασκευής 17, Χαλάνδρι 152 34

Butcher’s Burger

Gigi

Αν θέλετε να απολαύσετε το καλύτερο burger της πόλης, τότε δεν έχετε παρά να ανηφορίσετε προς τη Δροσιά, όπου το GiGi Burger Bar αναστατώνει τον ουρανίσκο µας! Το GiGi Burger Bar είναι από τα στέκια εκείνα που η φήµη τους διαδίδεται από στόµα σε στόµα και αποκτά αστραπιαία φανατικούς «πιστούς» από κάθε γωνιά της Αθήνας.

Info: Πετρίτη 1, Δροσιά 145 72

Gigi

Bull House

Το Bull House στο Περιστέρι (Αιμιλίου Βεάκη 11) που προτείνει τα πιο τέλεια burgers (Cheeseburger, Bacon & cheese burger, Honey & mustard burger, Blue cheese burger). Για τους λάτρεις των καυτερών γεύσεων υπάρχει το Chili & peppers burger, για τους χορτοφάγους το Vegetarian burger και για τους πιο απαιτητικούς το Jack Daniels burger.

Εδώ θα βρεις και burgers με κοτόπουλο, νόστιμα club sandwiches αλλά και φρέσκες σαλάτες που δροσίζουν τον ουρανίσκο. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Bull House, όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα burgers και τις σαλάτες είναι φρέσκα και παραλαμβάνονται καθημερινά στο κατάστημα.

Info: Αιμιλίου Βεάκη 11, Περιστέρι 121 34

Bull House

Burger Joint

Στο γευστικό χάρτης της Αθήνας προστέθηκαν δυο... κολασμένες γωνίες για τους λάτρεις των burgers που αναζητούν την ποιότητα και την αυθεντικότητα στη γεύση. Οι ιδιοκτήτες του Burger Joint, Γιώργος, Φάνης και Θανάσης Παπακώστας, με μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια σε Νέα Υόρκη και Αθήνα αποφάσισαν το 2011 να μυήσουν την Ελλάδα στα μυστικά που συνθέτουν ένα καλό burger.

Αρχικά δημιούργησαν το Burger Joint στη Γλυφάδα, βασισμένο σε αμερικανικά γευστικά πρότυπα, για να ακολουθήσει το 2013 το κατάστημα στο Φάρο Ψυχικού. Στον βιομηχανικό και νεοϋορκέζικο χώρο, ετοιμάζονται ζουμερά χειροποίητα burgers από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας, φρέσκα homemade ψωμάκια, σάλτσες και vinaigrette με extra παρθένο ελαιόλαδο.

Στα best sellers, το Bacon Provolone burger και το all time classic Hangover Burger με τη γευστική μαγεία να επεκτείνεται στις πίτσες, στις σαλάτες, τα σάντουιτς, τα wraps, τα λαχταριστά επιδόρπια και τα παγωτά. Μη φύγετε αν δε δοκιμάσετε το New York Cheesecake, τα φοβερά milkshakes και τη σπιτική λεμονάδα!

Info: Σολωμού Διονυσίου 4, Νέο Ψυχικό

Burger Joint, Ψυχικό

 

Ροή ειδήσεων

Share