Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Bistrot le Mignon: Ένα αυθεντικό bistrot φέρνει... παριζιάνικο αέρα στο Κολωνάκι!

29 Μαρτίου 2014
Bistrot le Mignon: Ένα αυθεντικό bistrot φέρνει... παριζιάνικο αέρα στο Κολωνάκι!

Το Bistrot le Mignon άνοιξε πριν λίγους μήνες τις πόρτες του στη Χάρητος και έχει ήδη γίνει το νέο αγαπημένο στέκι της Αθήνας για αυθεντικές εμπειρίες κλασικής και σύγχρονης γαλλικής κουζίνας. Ο Γιάννης Μαλούχος και ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος ένωσαν τις δυνάμεις τους και με τη δυνατή υπογραφή του Απόστολου Τραστέλη στο μενού, δημιούργησαν ένα ατμοσφαρικό, φινετσάτο, παριζιάνικο bistrot με γεύσεις και αρώματα εκλεπτυσμένης γαλλικής κουζίνας.

Ήδη από την είσοδο του εστιατορίου, ένα ποδήλατο με ένα καλάθι λουλούδια προδιαθέτει για τη γευστική διαδρομή στην πόλη του Φωτός που θα επακολουθήσει. Η μικρή, ατμοσφαιρική σάλα δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο του Bistrot "le Μignon": λίγα τετραγωνικά που χωρούν όμως πολύ... γαλλικό στυλ και φινέτσα. «Ceci n'est pas un Magritte». Η διασκεδαστική παραλλαγή της γνωστής φράσης του Magritte στο μεγάλο καθρέφτη παραπέμπει στη γενέτειρα του σουρεαλισμού στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ σταθμοί του παρισινού μετρό γραμμένοι με χρυσά γράμματα -Concorde, Alexandre Dumas, Voltaire- υπενθυμίζουν διαρκώς ποια είναι η απόλυτη γαστρονομική πρωτεύουσα. Mε μαρμάρινα τραπέζια και δερμάτινους καναπέδες, η σκηνογράφος Αθανασία Σμαραγδή κατάφερε να αποδώσει με ακρίβεια το «σκηνικό» ενός γαλλικού bistrot. Το vintage περιβάλλον συμπληρώνουν νοσταλγικές λεπτομέρειες όπως η θήκη μιας παλιάς ραπτομηχανής αλλά και κλασικές -πολλές φορές live- γαλλικές μελωδίες.

Η κουζίνα, από τον σεφ Δημήτρη Σταμούδη, προτείνει κλασικές γαλλικές σπεσιαλιτέ με σύγχρονες εμπνευσμένες παρεμβάσεις. Με κύριο χαρακτηριστικό τις καλές πρώτες ύλες και τα ποιοτικά υλικά, τα πλέον δημοφιλή γαλλικά πιάτα φιγουράρουν στο κύριο μενού ενώ τα πιάτα ημέρας στο μαυροπίνακα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιλογή.... Το μενού ξεκινά με σούπα ημέρας και μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά: Ζεστό φουαγκρά με πουρέ μήλου, αυγό ποσέ με μπέικον σάλτσα κόκκινου κρασιού και μανιτάρια και κλασικό μοσχαρίσιο ταρτάρ αρκούν για να μας ανοίξουν την όρεξη.... Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι, το Bistrot προσφέρει επίσης κροκ μεσιέ και κροκ μαντάμ - τα τυπικά εδέσματα των γαλλικών bistrot- που σπάνια κανείς μπορεί να απολαύσει στην Αθήνα. Η ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών και μυρωδικών με λαδολέμονο τρούφας μας δροσίζει ενώ η πρωτότυπη ζεστή σαλάτα «Nicoise» με ελαφρά ψημένο σολωμό και μελάτο αυγό σε κρούστα μυρωδικών μας εκπλήσσει ευχάριστα... «Σήμα κατατεθέν» του εστιατορίου είναι η αντρεκότ Café de Paris με λεπτοκομένες πατάτες τηγανητές, ενώ δυνατές γευστικές προτάσεις είναι επίσης τa ψητά χτένια με πουρέ κουνουπιδιού και αφρό λεμόνι, το μοσχαρίσιο φιλέτο Ροσίνι με φουαγκρά και σάλτσα πόρτο και τα μοσχαρίσια μάγουλα μπουργκινιόν με αφρό πατάτας, τα οποία αργοψήνονται για 3 μέρες πριν φτάσουν στο πιάτο μας.

Το πλούσιο μενού συνοδεύται από λίστα εκλεκτών ελληνικών και γαλλικών κρασιών για κάθε γούστο και γεύση.

Η γευστική εμπειρία κορυφώνεται στο φινάλε με λαχταριστά επιδόρπια όπως η κρεμ μπριλέ με φρέσκια βανίλια και το μιλφέιγ με κρέμα λεμονιού και παγωτό καραμέλα.

Αυθεντικές γαλλικές ντελικάτες γεύσεις σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο που συνδυάζει την πολυτέλεια με την απλότητα, το ρομαντισμό με την παριζιάνικη εσάνς... Το Bistrot Le Mignon άνοιξε τις πόρτες του για να προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις σε άπταιστα... γαλλικά.

Info

Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, τηλ. 210 7242717

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share