Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Καθαρά Δευτέρα: Που θα φάμε την καλύτερη λαγάνα στο κέντρο της Αθήνας

4 φούρνοι-πρωταγωνιστές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

18 Μαρτίου 2024 07:21
Καθαρά Δευτέρα: Που θα φάμε την καλύτερη λαγάνα στο κέντρο της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Καθαρά Δευτέρα έρχεται και η παράδοση της λαγάνας, με τη μοναδική της γεύση και την παραδοσιακή της αξία, είναι έτοιμη να αναβιώσει και πάλι σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Στην Αθήνα, τόσο ντόπιοι όσο και επισκέπτες, αναζητούμε από νωρίς τον τέλειο σύμμαχο για το καθιερωμένο μας γεύμα.

Γι'αυτό το λόγο, το AthensMagazine σου προτείνει τους 4 κορυφαίους φούρνους-πρωταγωνιστές του κέντρου της Αθήνας, που με την ποικιλία και την ποιότητα που προσφέρουν, μας υπόσχονται μια αξέχαστη, εορταστική γευστική εμπειρία.

Υ.Γ: Στήσου στην ουρά από νωρίς, γιατί μετά τις 2 το μεσημέρι, είναι βέβαιο ότι δεν θα έχει μείνει τίποτα!

Τάκης

Ο Τάκης είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός φούρνος και σίγουρα δεν είναι για να τον επισκέπτεσαι μόνο την Καθαρά Δευτέρα. Βρίσκεται κοντά στην Ακρόπολη, πράγμα που σημαίνει ότι η τοποθεσία ενδείκνυται και για μία όμορφη βόλτα μετά την επίσκεψή σου εκεί. Σε αυτή την κρυμμένη αλλά μοναδική γωνιά του κέντρου, η λαγάνα φτιάχνεται με αγάπη και σεβασμό προς την παράδοση. Με προτεραιότητα τα αγνά υλικά και τηρώντας κατα γράμμα την καθιερωμένη διαδικασία, η κλασική λαγάνα του Τάκη (άσπρο αλεύρι και μαγιά, πασπαλισμένη με σουσάμι) προσφέρει μια γεύση που ξυπνά τις αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας. Έχει μεγαλώσει άλλωστε γενιές και γενιές, με λαγάνες που έχουν φτάσει μέχρι και το εξωτερικό!

T: Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη

View this post on Instagram

A post shared by Takis Bakery (@fournostakis)

Μαμά Ψωμί

Το καταλαβαίνει κανείς από το όνομα, ότι στο Μαμά Ψωμί, η λαγάνα συνιστά έναν τρόπο έκφρασης, αγάπης και σίγουρα φροντίδας. Η ομάδα του φούρνου ξεκινά να φουρνίζει από το βράδυ κιόλας γι αυτό και ίσως, αν είμαστε τυχεροί, να είναι έτοιμες οι λαγάνες σε περίπτωση που κάποιος από εμάς θέλει να τις προμηθευτεί αποβραδίς. Πρόκειται για έναν ρετρό φούρνο, με οικογενειακή αύρα, που συνδυάσει την ποιότητα με την παράδοση, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία σε ψωμιά και φυσικά λαγάνα που ξεχωρίζει! Το μυστικό; Το προζύμι αργής ωρίμανσης αλλά και το χωριάτικο αλεύρι που προμηθεύεται ο φούρνος από μικρούς επαρχιακούς μύλους.

Τ: Ζαχαρίτσα 42-44, Κουκάκι

Kora Bakery

Το Kora Bakery φέρνει μια διαφορετική πνοή στην παράδοση της Καθαράς Δευτέρας. Το αντιλαμβάνεται κανείς, άλλωστε, από την πρώτη κιόλας επίσκεψή του στο μαγαζί με την μοντέρνα προσέγγιση, τόσο στην αισθητική του χώρου όσο και στην παρασκευή της παραδοσιακής λαγάνας. Πράγματι, η λαγάνα στο Kora Bakery συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία, την γεύση και την ποιότητα και, όπως είναι αναμενόμενο, γίνεται ανάρπαστη μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Το καλύτερο απ’ όλα, όμως, είναι ότι φέτος στο Kora, θα είναι διαθέσιμες και εορταστικές τσάντες, που περιλαμβάνουν ένα κιλό κλασική ελληνική λαγάνα (με λευκό αλεύρι, προζύμι, ταχίνι και σουσάμι), ένα μπουκάλι ούζο Πιτσιλάδα Πλωμαρίου, μία συσκευασία παραδοσιακού χαλβά με κακάο και τη signature ταραμοσαλάτα του Kora.

Τ: Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι

View this post on Instagram

A post shared by Kora Bakery (@korabakery)

Ρεμούνδος

Ο φούρνος Ρεμούνδος δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Το κυψελιώτικο στέκι, με την εμπειρία και τη γνώση του, δημιουργεί ψωμιά και λαγάνες που εντυπωσιάζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη. Η κλασική, καθαροδευτεριάτικη λαγάνα του Ρεμούνδου, είναι μια απόλαυση για όλους τους ουρανίσκους. Τραγανή και με 100% σκληρό σιτάρι, σε κάθε μπουκιά ξεδιπλώνει έναν νέο κόσμο γεύσεων και αρωμάτων. Βγαίνει, μάλιστα σε δυο μεγέθη, κιλού και μισού κιλού αλλά και σε ακόμα δύο παραλλαγές, μια ολικής και μία λαγάνα-ντοματόψωμο με ελιά.

Τ: Κυψέλης 37, Κυψέλη

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share