Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιορτάζοντας τα 320 χρόνια του Mount Gay Rum

Ένα ρούμι με μεγάλη ιστορία & ένα πάρτι με δροσερά cocktail και ατμόσφαιρα καραϊβική

1 Ιουνίου 2023 20:51
Γιορτάζοντας τα 320 χρόνια του Mount Gay Rum
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Σε μια άκρως καλοκαιρινή εκδήλωση γιόρτασε πριν από λίγες μέρες την επέτειο των 320 χρόνων του το μοναδικό ρούμι Mount Gay. Με έμπνευση τις ρίζες του brand, τα νησιά Barbados, στήθηκε ένα εξωτικό σκηνικό στο Blame The Sun στο Κουκάκι, με πρωταγωνιστή το μοναδικό αυτό ρούμι. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το Mount Gay τόσο μόνο του, μέσα από μια ενδιαφέρουσα γευστική δοκιμή, όσο και σε δροσερά cocktails.

Για τα νησιά Barbados ίσως να γνωρίζετε λίγα πράγματα. Θα έχετε ακούσει να μιλούν για τα γαλαζοπράσινα νερά και λευκές αμμουδερές παραλίες αλλά και για τους διάσημους αθλητές ταχύτητας στο στίβο. Πέρα από αυτά όμως, αυτά τα νησιά της Καραϊβικής είναι διάσημα και για την παράδοση αιώνων που έχουν στην απόσταξη και παραγωγή ρούμι. Με πιο σημαντικό και γνωστό το Mount Gay.

Η παραγωγή του Mount Gay ξεκίνησε το 1703, πράγμα που το καθιστά το παλαιότερο ρούμι στον κόσμο. Το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον των νησιών και κυρίως το νερό τους, που φιλτράρεται φυσικά από κοράλλια, όπως επίσης και η open air ζύμωση της μελάσας, δίνουν στο Mount Gay ένα ενδιαφέρον αρωματικό προφίλ (ώριμη μπανάνα, γλυκά αμύγδαλα, μόκα και βανίλια). Όσο για τη γευστική του ταυτότητα, η πολυπλοκότητα αλλά και η πληθώρα των γεύσεων που αναδεικνύονται οφείλονται στην παλαίωση αλλά και ανάμειξη μονής και διπλής απόσταξης ρούμι.

Δείτε φωτογραφίες από την λαμπερή βραδιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ

Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει μια μακρά ιστορία και εμπειρία πολλών δεκαετιών στο χώρο. Μία σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις της έχουν εξασφαλίσει μία σταθερή πορεία συνεχούς ανάπτυξης, που ιδιαίτερα μέσα στα τελευταία 15 χρόνια την έχουν αναδείξει σε έναν από τους ηγέτες της αγοράς μπύρας, οίνων, αλκοολούχων ποτών και πρόσφατα και ροφημάτων, χυμών και αναψυκτικών, στη χώρα μας. Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει, με υπεύθυνο τρόπο, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους και χαρίζουν απόλαυση όλη τη μέρα, κάθε μέρα της εβδομάδας.Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ διακινεί ένα μεγάλο αριθμό από διεθνή και ελληνικά σήματα αλκοολούχων ποτών, καθώς και μια σειρά από κορυφαίους ελληνικούς οίνους, μπύρες, καφέδες και ροφήματα, premium mixers, φυσικούς χυμούς και ice teas.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share